“Leren zwemmen wordt voor enorme groep kinderen een luxe”: kwart van de scholen snoeit in zwemlessen

Meer dan een kwart van de basisscholen heeft het afgelopen jaar gesnoeid in de zwemlessen. “We kweken een bevolking die zwemarm is”, zegt onderzoekster Tine Sleurs (UCLL).

 

Meer krantenkoppen in België

Studente uit Merksplas geëvacueerd uit Grieks hotel vanwege bosbrand en brengt nacht door op voetbalveld: “Het was vechten voor een deken”

In Griekenland woedden er de voorbije dagen al heel wat bosbranden. De Griekse premier waarschuwde zondag al voor een “gevaarlijke” zomer in zijn land. En zo blijkt: intussen zijn al heel wat mensen moeten evacueren vanwege bosbranden. Ook de 19-jarige studente Elise Michielsen uit Merksplas moest maandagavond, samen met heel wat andere toeristen, uit haar hotel op het Griekse eiland

Lees meer »

Limburgse Turken diep ontgoocheld na verlies tegen Nederland op het EK: “Onze trainer had veel sneller moeten ingrijpen”

Geen of weinig getoeter door de Turkse gemeenschap in Limburg gisterenavond. Turkije heeft niet kunnen stunten tegen Nederland op het EK voetbal. Ze verloren met 2-1. Na het laatste fluitsignaal was de ontgoocheling groot bij de Turkse supporters. Bij Oranje was de vreugde dan weer groot. Verschillende Nederlanders uit Limburg volgden de match in cafés aan de grens met Nederland.

Lees meer »

Slib in kasteelpark Mariënstede wordt geruimd: “Hopen dat het park in het voorjaar kan openbloeien”

In het kasteelpark Mariënstede in Dadizele wordt slib geruimd en de vijver, grachten en omwalling gesaneerd. De broodnodige werken zijn geraamd op 340.000 euro. “Ik ben blij dat we eindelijk kunnen overgaan tot deze werken”, geeft burgemeester Ward Vergote (Visie) aan. “Er zijn voor de uitvoering 40 werkdagen voorzien. We hopen eind september te starten, zodat het park in het

Lees meer »

“Saluté!”: Burgemeester drinkt water uit Gardameer na ernstige uitbraak van norovirus

De Italiaanse gemeente Torri del Benaco, aan het Gardameer, werd afgelopen week geteisterd door een opmars van het norovirus. Zeker 1.000 inwoners en bezoekers raakten besmet en meer dan 300 mensen werden opgenomen in het ziekenhuis. Volgens de Italiaanse autoriteiten is de uitbraak op de populaire vakantiebestemming intussen wel voorbij. Burgemeester Paolo Formaggioni uit het naburige dorp Brenzone besloot dat

Lees meer »

Dylan Vens is nieuwkomer bij promovendus Zwevegem Sport: “We zullen zeker ons mannetje kunnen staan”

Zwevegem Sport won vorig seizoen met vlag en wimpel de titel in tweede provinciale. In het tussenseizoen haalden de jongens van T1 Frederic Calu zeven nieuwelingen binnen. “Het zou moeten volstaan om een rustig seizoen vol te maken”, hoopt sportief verantwoordelijke Mathieu Dosquet.
The post Dylan Vens is nieuwkomer bij promovendus Zwevegem Sport: “We zullen zeker ons mannetje kunnen

Lees meer »

Soetkin Vergote (42) gehuldigd als Laureaat van de Arbeid in Lo-Reninge: “Met haar inzet en toewijding inspireert ze anderen”

Gehuldigd worden met de titel Laureaat van de Arbeid, is een eer die slechts een beperkt aantal burgers te beurt valt. Om haar bijzondere staat van dienst, haar inzet, haar inspirerende gedrevenheid en de manier waarop ze mensen motiveert, werd Soetkin Vergote gehuldigd.
The post Soetkin Vergote (42) gehuldigd als Laureaat van de Arbeid in Lo-Reninge: “Met haar inzet

Lees meer »