KIJK. Tieners die aanslag planden zochten wapens op ‘dark web’ en hadden mogelijk Brusselse Botanique in het vizier

De vier tieners die een terroristische aanslag in ons land planden, gingen online op zoek naar wapens. Dat meldt VTM NIEUWS. Eerder raakte al bekend dat de jongeren een concertzaal in Brussel in het vizier hadden. Volgens de Franstalige nieuwszender RTL zou het om de Botanique of Kruidtuin gaan. “De minderjarigen zullen nu voor de jeugdrechter verschijnen, maar de 16- en 17-jarigen kunnen mogelijk ook als volwassenen berecht worden”, zegt VTM NIEUWS-journaliste Nathalie Dyck. 

Meer krantenkoppen in België

Steve Beyst (VV Tielt) leeft toe naar derby tegen Wingene

De competitie in Derde Provinciale A is ondertussen al vijf speeldagen onderweg en VV Tielt staat nog steeds puntenloos onderaan in het klassement. Komend weekend staat de derby tegen VC Wingene op het programma. “Het zal wel eens keren zeker?”, vraagt coach Steve Beyst zich knipogend af.
The post Steve Beyst (VV Tielt) leeft toe naar derby tegen Wingene

Lees meer »

Voorbereidende werken Sint-Bertinusstraat gaan van start

Eerstdaags starten de nutsmaatschappijen met de voorbereidingen voor de heraanleg van de Sint-Bertinusstraat in Poperinge. Dat werd bekendgemaakt tijdens de gemeenteraad van maandagavond.
The post Voorbereidende werken Sint-Bertinusstraat gaan van start appeared first on KW.be.

Lees meer »

Feestweekend KLJ Tiekakewa met tiende eetfestijn en vijfde oldtimer rondrit

Zondagochtend was KLJ Tiekakewa al vroeg uit de veren om alles klaar te zetten voor het ontbijt in het ontmoetingscentrum in de Groeningestraat in Kaster. Om 9 uur startte vervolgens de rondrit voor oldtimer tractoren, gevolgd door het jaarlijkse eetfestijn met warme beenham en frietjes. “We verwachten ongeveer 200 mensen die gezellig mee komen tafelen vanmiddag”, aldus hoofdleider Jelmer Vandebuerie

Lees meer »

“Ze vrijen nog één keer”: Stijn Marchand (41) verkropt niet dat Dorien L. weer bij haar man intrekt en schiet hem dood.

“Frank is dood.” Zo stormde Stijn Marchand in 2022 bij zijn ex-minnares binnen. Vandaag begint zijn assisenproces in Gent. De beschuldigde beweert dat het geweer per ongeluk afging op zijn liefdesrivaal. Het proces moet duidelijk maken hoe een amoureuze driehoek – twee mannen, één vrouw – zo dramatisch ontvouwd werd, net toen de vrouw weer voor haar echtgenoot koos.

Lees meer »

De Sint-Baafsschutters vieren hun kampioenen

De Sint-Baafsschutters organiseerden hun prijsuitreiking voor hun Open Brugs Kampioenschap op de liggende wip voor luchtkarabijn en op de kleppen voor luchtpistool. Daarnaast werden ook de Brugse kampioenen gehuldigd. Voor de liggende wip karabijn met steun zijn de winnaars bij de heren: Open Brugs en Brugs kampioen Johnny Roels (Sint-Baafsschutters), bij de dames: Open Brugs
The post De Sint-Baafsschutters

Lees meer »

Marijn Devalck treurt om Piet (60) na dodelijk motorongeval in Namibië: “We noemden elkaar ‘buurman’, maar we hadden echt een goede band”

Piet Lievens (60) uit Zegelsem (Brakel) is bij een avontuurlijke motorwedstrijd in het Afrikaanse Namibië om het leven gekomen na een val. Zijn overlijden gaat als een schok door de wereld van de motorliefhebbers. Ook zijn buurman en ‘F.C. De Kampioenen’-acteur Marijn Devalck vertelt over zijn speciale band met Piet. “Hij was een autoriteit. Niet alleen motorrijden, maar ook het

Lees meer »