Jonge vrouw lichtgewond na kermisongeval in Diepenbeek

Een jonge vrouw van in de twintig jaar is lichtgewond geraakt bij een incident in een ronddraaiende kermisattractie in Diepenbeek. Ze liep lichte verwondingen op aan het hoofd en werd voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht. Hoe het ongeval precies gebeurd is, wordt momenteel onderzocht. 

Meer krantenkoppen in België

Zo stemde Komen-Waasten: bekijk hier de verkiezingsuitslag

Ook de inwoners van Komen-Waasten trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale verkiezingen in Komen-Waasten.
The post Zo stemde Komen-Waasten: bekijk hier de verkiezingsuitslag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Energiewaakhond waarschuwt voor overvloed aan zonnestroom

De Belgische ­energieregulator CREG toont in een nieuwe studie hoe ons elektriciteitsnet vandaag soms tot zijn limieten gedreven wordt. Om de groeiende zomerse overschotten aan zonne-energie op te vangen, zal meer flexibiliteit ­ingebouwd moeten worden, aldus de waakhond in de studie waarover De Tijd dinsdag bericht.

Lees meer »

Teller gezocht

Lien Vansteenbrugge vertelt over haar leven in Tielt.
The post Teller gezocht appeared first on KW.be.

Lees meer »

Spaanse politie rolt sterk bewapende sekte op

De Spaanse politie heeft een sterk bewapende sekte opgerold. Drie mensen werden opgepakt. Naar acht anderen werd een onderzoek geopend wegens georganiseerde misdaad, bedrog, bedreiging met geweld en slagen en verwondingen. Dat heeft de Guardia Civil meegedeeld.

Lees meer »

Degryse vindt dat bond Tedesco straks opnieuw moet evalueren: “Dit was hoopvol, maar doelstelling wordt allicht opnieuw niet behaald”

“De ploeg stond er, hij maakte de juiste keuzes.” Onze analisten vinden dat Domenico Tedesco, ondanks de nederlaag, een goeie beurt maakte tegen Frankrijk. Maar één zwaluw maakt de lente niet, ziedaar waarom een deel van de fans om het ontslag van de bondscoach riep. Marc Degryse: “Tedesco heeft nog twee goeie matchen, mét resultaat, nodig om het vertrouwen helemaal

Lees meer »

Blinde Maxine (20) gaat door het leven als een prinses: “Dat ik raar aangekeken word, neem ik erbij”

In het fonkelnieuwe Hof der Dingen in het Provinciaal Hof in Brugge kan je sinds kort – onder meer – een prinsessenkroon bewonderen. Die prijkt normaal gezien op het hoofd van Maxine Sabbe, een blinde 20-jarige uit Torhout. “Die kroon staat symbool voor mijn feeërieke, fantasierijke stijl. Liefst van al loop ik rond in mijn baljurk.”
The post Blinde

Lees meer »

Rooms-rode coalitie in Brugge, maar wat met de twistpunten?

CD&V gaat een nieuwe coalitie aan met Vooruit. Vooraleer het nieuwe stadsbestuur een beleidsplan voor de komende zes jaar kan opstellen, moeten enkele hete hangijzers en politieke twistpunten uitgeklaard worden.
The post Rooms-rode coalitie in Brugge, maar wat met de twistpunten? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Matthias en Tess uit Marke vragen aandacht voor verzorgingsarmoede tijdens Werelddag van het Verzet tegen Armoede

Dat armoede iedereen kan overkomen, weet ook Matthias Caes uit Marke. Hij haalde een masterdiploma, maar heeft het financieel toch moeilijk. Door de zorg voor zijn vriendin Tess, die ziek is, is het niet meer mogelijk om fulltime te werken. En ook de kosten voor haar behandeling lopen op. Daarom zijn alledaagse dingen zoals hygiëneproducten kopen, niet meer zo vanzelfsprekend

Lees meer »