Japanse beursindex Nikkei voor het eerst boven 40.000 punten

De Nikkei-index op de beurs in Tokio heeft maandag bij de opening voor het eerst de psychologische mijlpaal van 40.000 punten overschreden. 

Meer krantenkoppen in België

45ste editie Ginstekermis wordt één groot muzikaal feest: “Een gedurfde affiche dit jaar”

De Ginste maakt zich op voor de jaarlijkse kermis tijdens het weekend van 6 tot 8 september. Volgens Veerle Halsberghe van het Feestcomité De Ginste wordt het een editie die alle voorgaande zal overtreffen. “Het wordt een driedaags feestgebeuren boordevol Ginsterock, optredens van Vlaamse zangers en, niet te vergeten, de grootste rommelmarkt van Vlaanderen op zondag”, klinkt het.
The

Lees meer »

Michael verwierp de erfenis van zijn moeder op aanraden van zijn notaris: wat kun je doen als je een verkeerd advies krijgt?

Een foute inschatting waardoor een zoon de erfenis van zijn moeder van meer dan 180.000 euro verwerpt, een huis dat voor een wel heel lage prijs uit de hand verkocht werd… Wat kan je ondernemen als je van oordeel bent dat een notaris fouten heeft gemaakt of nalatig is geweest? En heb je dan recht op schadevergoeding? Ombudsnotaris Eric Michoel

Lees meer »

KV Kortrijk en STVV sluiten zesde speeldag af met 1-1-gelijkspel

KV Kortrijk en Sint-Truiden hebben zondagavond de zesde speeldag in de Jupiler Pro League afgesloten met een 1-1-gelijkspel. Beide kelderploegen scoorden in het Guldensporenstadion elk een keer, maar schieten weinig op met het ene punt.
The post KV Kortrijk en STVV sluiten zesde speeldag af met 1-1-gelijkspel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Adele had geen zin in extra concerten na München en wees aanbiedingen af: “Ze kon miljoenen verdienen”

“Ik zal ongelooflijk lang niet te zien zijn.” Adele (36) heeft na haar laatste concert in München tijdelijk afscheid genomen van haar fans. De Britse nachtegaal heeft naar eigen zeggen nood aan een lange pauze. Al had ze net zo goed opnieuw op tournee kunnen gaan. Volgens bronnen kreeg de superster verschillende lucratieve aanbiedingen, maar daar had ze blijkbaar geen

Lees meer »

“Dit vrijetijdscentrum is wat Gistel echt wel nodig had”: Met Zomerloos opent belangrijkste project van de legislatuur

Met een driedaagse opendeur zette het nieuwe vrijetijdscentrum Zomerloos de deuren wagenwijd open voor het brede publiek. Voor het stadsbestuur is dit in veel opzichten het grootste project van deze legislatuur. “Dit centrum is wat Gistel nodig had”, klinkt het uit verschillende hoeken.
The post “Dit vrijetijdscentrum is wat Gistel echt wel nodig had”: Met Zomerloos opent belangrijkste project

Lees meer »

De supernota is dood, leve de supernota

De voorzitters van de 5 partijen die na de verkiezingen van 9 juni een federale regering proberen te vormen, hebben gisteren nog eens rond de tafel gezeten. Vandaag geeft bemiddelaar Maxime Prévot, de voorzitter van Les Engagés, zijn opdracht terug, en kruipt Bart De Wever waarschijnlijk weer in de huid van de formateur. Het wordt stilaan duidelijk dat we te

Lees meer »

ACTION stelt kieslijsten voor OCMW en gemeente voor

De verkiezingscampagne raakt doorheen het land stilaan op kruissnelheid, met zowat alle partijen die hun lijsten bekend hebben gemaakt. In Komen-Waasten was het de beurt aan ACTION, die meteen duidelijke taal spreekt. “6 jaar geleden werd onze plaats afgenomen, in oktober draaien we de rollen om!”
The post ACTION stelt kieslijsten voor OCMW en gemeente voor appeared first on

Lees meer »

Gloednieuw concept ‘Midimanche’ strijkt neer op Domein Vossenberg: topbeleving van de middag tot middernacht

Ann Vantomme en haar zoon Greg Mahau zetten hun schouders onder een gloednieuw concept: Midimanche. Daarbij serveren ze hun gasten een zintuiglijke ervaring, van ‘s middags tot middernacht. De initiatiefnemers laten zich leiden door de vier elementen. Op de eerste Midimanche staat ‘lucht’ centraal en is er een luchtballonvaart te winnen.
The post Gloednieuw concept ‘Midimanche’ strijkt neer op

Lees meer »

Aftellen naar de verkiezingen in Roeselare (1): Drie bomen voor elke bewoner en een ecoduct aan het Sterrebos

In de aanloop naar de verkiezingen op 13 oktober leggen we de lijsttrekkers van de verschillende partijen een ‘heet hangijzer’ voor. Een item dat in Roeselare wel eens voor discussie zorgt. Beginnen doen we met Roeselare als grijze stad. Of net niet? Er worden inspanningen gedaan, maar zijn die genoeg? En hoe ziet elke partij dat?
The post Aftellen

Lees meer »

Unizo organiseert tweede editie van familiedag

Voor het tweede jaar op rij organiseert Unizo Roeselare een familiedag. Op zondag 8 september leidt een ‘bolletje-pijl’-zoektocht de deelnemers langsheen verschillende ondernemers. De zoektocht met opdrachten onderweg is 26 kilometer lang voor fietsers. Voor wie liever met de wagen deelneemt, is er een tocht van 61 kilometer. Starten kan tussen 11 en 12 uur
The post Unizo organiseert

Lees meer »

Riemer: “Natuurlijk zag ik een duw van Zanka, maar is dat ook een penalty?” – Pocognoli: “Panenka slechte beslissing”

Een penaltyfase zindert na in de Brusselse derby. 0-0 waar vooral Anderlecht héél blij mee mag zijn. “We moeten er stil bij staan dat het beter moet”, aldus een eerlijke Mario Stroeykens na de partij. Bij Union-coach Sébastien Pocognoli een heel ander verhaal, natuurlijk. Hij was wél tevreden met het spel, maar niet met het resultaat.

Lees meer »

“Brutaal en meedogenloos”: video toont hoe Russen Oekraïense soldaten koelbloedig lijken te executeren nadat die zich overgeven

De Amerikaanse nieuwszender ‘CNN’ heeft een schokkende video vrijgegeven waarin te zien zou zijn hoe het Russische leger drie Oekraïense soldaten in koelen bloede executeert nadat die zich hebben overgegeven. Het incident vond naar verluidt plaats aan de frontlinie van de Oost-Oekraïense stad Pokrovsk, waar de Russen steeds verder oprukken.

Lees meer »