Gratis tandscreening voor kwetsbare gezinnen in Wervik

Voor kinderen uit kwetsbare gezinnen was er onlangs in lokaal dienstencentrum De Spie in Geluwe een gratis tandscreening. Woensdag is buurthuis De Kier in de Gosserieslaan aan de beurt. Het OCMW koppelt dit aan de maandelijkse maaltijden voor grootouders en kleinkinderen.

“Sinds enkele jaren organiseren we die maaltijden”, zegt schepen Lien Deblaere (Vooruit). “Ze hebben diverse doelen waarbij we onder andere gezonde voeding aanbieden aan betaalbare prijzen. Na de maaltijd worden aansluitend activiteiten aangeboden en zo bieden we grootouders de kans op een gezellig moment met de kleinkinderen en stimuleren we ontmoetingen tussen inwoners. De maaltijden zijn steeds gezond en toegankelijk voor iedereen. Ook sensibiliserende activiteiten kennen hierbij succes.”

Verbeterde mondzorg

“OCMW Wervik werd vier jaar geleden pionier in de samenwerking met ‘Ieders Mond Gezond’. We blijven ook nu verdere stappen zetten naar een verbeterde mondzorg. De cijfers spreken boekdelen: in Wervik vermijdt 25 procent van de inwoners een bezoek aan de tandarts. Een enquête onder tandartsen in de regio benadrukt de noodzaak van preventieve mondzorg, waarbij ook het tekort aan tandartsen een feit bleek. Hier willen we dankzij de gratis tandscreenings een antwoord op bieden.”

“Dankzij de screenings hopen we ook mensen bewust te kunnen maken van het belang van goede tandzorg. Dit onder meer om ernstige tandproblemen in de toekomst te vermijden. Er komt een gepensioneerde tandarts ter plaatse om gratis een groep kinderen te screenen na de maaltijd. Nieuw in vergelijking met vier jaar geleden is dat LOGO Leieland vanaf nu het project leidt.”

Behandelkaarten

Nieuw zijn ook de behandelkaarten. “Vanuit de kwetsbare doelgroep werd aangegeven dat ze behoefte hebben aan een overzicht na een tandartsbezoek: welke consultaties staan me te wachten, wat zal de tandarts precies doen…”, zegt Lien. “Om aan deze vraag te voldoen, introduceert LOGO binnenkort een behandelkaart in de regio Zuid-West-Vlaanderen. Deze kaart bundelt informatie op een toegankelijke manier, waardoor patiënten op de hoogte zijn van toekomstige consultaties en behandelingen.”

The post Gratis tandscreening voor kwetsbare gezinnen in Wervik is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jos Millecam verlaat N-VA Damme en trekt met Damse Belangen naar kiezer: “Ik wil strijden voor de senioren”

Raadslid Jos Millecam, die al 40 jaar zetelt, zorgde vorige week voor een verrassing met het nieuws dat hij N-VA Damme verlaat en met Damse Belangen naar de kiezer trekt. “Bij N-VA kreeg ik niet het nodige respect. Als zeventiger wil ik bij Damse Belangen vooral strijden voor de belangen van senioren.”
The post Jos Millecam verlaat N-VA Damme

Lees meer »

Tiende editie De Groote Stooringe voor het eerst twee dagen lang

De tiende editie van het driejaarlijks straattheater- en circusfestival De Groote Stooringe vindt voor het eerst plaats gespreid over twee dagen. Op zaterdag 21 en zondag 22 september is het stadscentrum autovrij en worden pleinen en winkelstraten ingepalmd door circusartiesten. De rode draad dit keer zijn de clowns.
The post Tiende editie De Groote Stooringe voor het eerst twee

Lees meer »

Achttien sterke kandidaten bij Groen

Groen gaat in Oostkamp met 18 kandidaten naar de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober. “We hebben gekozen om met allemaal sterke kandidaten naar de kiezer te trekken. We hebben geen volledige kieslijst maar we gaan resoluut voor kwaliteit niet voor kwantiteit. We hadden niet de bedoeling om de lijst aan te vullen, maar we zien wel
The post Achttien sterke

Lees meer »

16-jarige jongen raakt lichtgewond na ongeval met tractor in Torhout: “Het voertuig zelf bleek niet ingeschreven en verzekerd te zijn”

Bij het ongeval met de landbouwtractor die zondagmiddag tegen een elektriciteitscabine reed in Torhout is een 16-jarige jongen uit Oostkamp lichtgewond geraakt. Dat meldt de politie Kouter. De tractor zelf bleek ook niet ingeschreven en verzekerd te zijn.
The post 16-jarige jongen raakt lichtgewond na ongeval met tractor in Torhout: “Het voertuig zelf bleek niet ingeschreven en verzekerd te

Lees meer »

Vliegtuigje stort neer in wijk in Oregon: 3 doden

Een vliegtuigje is zaterdag neergestort tegen een woning in de Amerikaanse staat Oregon en heeft daarbij brand veroorzaakt. Bij de crash kwamen twee inzittenden van het vliegtuigje om het leven en een bewoner van een van de huizen die werden geraakt.

Lees meer »

Robert en Noëlla vieren 60 jaar huwelijksgeluk

Robert Decraemer (82) en Noëlla Loobuyck (80) gaven elkaar op 1 augustus 1964 het jawoord in Oostende, waar ze altijd blijven wonen zijn. Diamant: zo heet een zestigste huwelijksverjaardag. Robert en Noëlla werden bij die gelegenheid ontvangen op het stadhuis. Robert werkte als leerkracht, terwijl Noëlla thuisbleef om voor hun twee kinderen te zorgen. Ondertussen
The post Robert en

Lees meer »