Dokterswoning naast gemeentehuis van Komen wordt verkocht: “Het bestuur ontwikkelt zijn eigen stadskankers”

Afgelopen week werd het Komense gemeentebestuur met spoed bijeen geroepen. Inzet van het debacle: de potentiële aankoop van de voormalige dokterswoning naast het gemeentehuis. De oppositie is niet te spreken over de gang van zaken. “Is het nu al de bedoeling dat het bestuur stadskankers ontwikkelt?”

Het werd een geladen bijzondere gemeenteraad. Nadat het schepencollege het niet eens raakte over de aankoop van een pand, werd gerekend op een stemming van de voltallige raad. “Onze gemeentelijke, administratieve diensten zijn al langer vragende partij”, verduidelijkte burgemeester Alice Leeuwerck de beslissing. “We hadden als plan om het gebouw van de voormalige Blokker-winkel op die manier te gaan gebruiken. Recent kregen we echter van de eigenaars van de voormalige dokterswoning, die pal naast het gemeentehuis ligt, de melding dat het gebouw verkocht zou worden. Het is dus een logische zet om het project Blokker om te ruilen voor de transformatie van de dokterswoning.”

Minimale kosten

“Niet alleen is het praktisch een betere keuze, ook naar kostprijs van het geheel is het een goede zet. De sloop van de voormalige Blokker-winkel zou ons 450 euro per vierkante meter kosten, en dit voor een totale oppervlakte van 700 vierkante meter. De impact hiervan op de gemeentekas is dus niet te verwaarlozen. De dokterswoning verkeert nog in prima staat, waardoor we met minimale kosten onze diensten er een nieuw onderkomen kunnen geven.”

“Mogen we nog verwachten dat men iets verstandiger omspringt met belastinggeld?”

De oppositie was niet mals voor de beslissing. “Het bestuur besloot in 2018 om de voormalige Blokker-winkel te kopen, met net de uitbreiding van de diensten in het achterhoofd”, klonk het in een reactie van ACTION. “Dan kwam het huidige bestuur aan de macht en werd het project zes jaar lang vergeten. Zowat iedere Komenaar zag hoe het gebouw aftakelde, enkel binnen de muren van het gemeentehuis zag men dat niet. Om dan nu te komen zeggen dat het gebouw te verwaarloosd is om het nog kostenefficiënt te gaan renoveren? Het heeft er alle schijn van dat het bestuur hier eigenhandig een stadskanker heeft ontwikkeld. Mogen we nog verwachten dat men iets verstandiger omspringt met belastinggeld?”

Het project werd, na stemming, goedgekeurd. Het voormalige Blokker-gebouw zal dan ook door de gemeente openbaar worden verkocht.

The post Dokterswoning naast gemeentehuis van Komen wordt verkocht: “Het bestuur ontwikkelt zijn eigen stadskankers” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Inwoners van Lo kunnen voortaan deelwagen gebruiken

Aan de Oude Eiermarkt in Lo staat sinds kort een deelwagen ter beschikking van de inwoners. Het voertuig reserveren kan via het autodeelplatform Claus Mobility. “Deelwagens zijn belangrijk voor plattelandsgemeenten”, zegt schepen Wout Cornette.
The post Inwoners van Lo kunnen voortaan deelwagen gebruiken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sterft Mieke in januari zoals beeld uit seizoensfinale doet vermoeden? Actrice Caroline Maes reageert voor het eerst

Sterft de geliefde Mieke Van den Bossche begin januari in ‘Familie’? Dat is de vraag die veel kijkers van de reeks bezighoudt na het zien van de ‘flash forward’ in de seizoensfinale. Daarin lijkt het alsof Mieke het leven laat op haar eigen trouw, met gangster Joris Nuyens. Die laatste vermoordde Miekes zus Leen eerder al op gruwelijke wijze, en

Lees meer »

Jonge twintiger terecht voor bezit en verkoop ketamine en cannabis: “Grootmoeder en moeder belden zelf de politie”

Niettegenstaande hij al sinds zijn zestiende verslaafd is aan ketamine, was het toch voor het eerst dat een 22-jarige jongeman uit Roeselare zich voor de rechtbank moest verantwoorden voor bezit en verkoop. Op bepaalde ogenblikken kwamen de meldingen van zijn overdadig gebruik uit onverwachte hoeken…
The post Jonge twintiger terecht voor bezit en verkoop ketamine en cannabis: “Grootmoeder en

Lees meer »

Lore en Raf zijn straks ‘Pauselijke dienaars’ in Koning Boudewijnstadion: “Zijn mijter aannemen zou tof zijn”

Once in a lifetime. Zo mag je het wel noemen wat Heulenaars Lore Warlop en Raf Delombaerde op zondag 29 september zullen beleven. Zij werden geselecteerd om in het Koning Boudewijnstadion op het podium te staan naast paus Franciscus als misdienaars bij de eucharistieviering. Met 14 zijn ze in totaal, twee per bisdom. Lore en Raf vertegenwoordigen dus het bisdom

Lees meer »

Izegem Koers en dan mag je geen dorst lijden: van champagne voor Kloen tot optredens aan Café Abele

Bij het BK in Izegem, presenteerde de Pekkerstad nog de laatste toog uit de Belgische wielergeschiedenis. Maar ook tijdens Izegem Koers (donderdag 5 september) kun je langs het parcours, op heel wat plaatsten terecht om de dorst te lessen. Onder meer Café Abele herleeft waar de herberg vroeger stond, Toneelgilde De Lanteern pakt uit met een champagnebar aan de voet

Lees meer »

Nederlandse toeriste met kajak gered op de Semois

Een Nederlandse toeriste is zondagnamiddag in de problemen gekomen bij een kajaktocht op de Semois. De hulpdiensten van de zone Luxemburg redden de vrouw die vast was komen te zitten op de rivier, aldus de commandant van de hulpverleningszone.

Lees meer »

“Kind zich laten uitkleden op de stoep ‘omdat het kleren van mama draagt’, dat zijn Guantanamo Bay-toestanden”: experts over kind als speelbal in echtscheiding

Scheidende ouders moeten meer rekening houden met de gevolgen voor hun kinderen. Dat staat in de nota welzijn van de te vormen Vlaamse regering. Experts zijn geen fan van het ‘belerende vingertje’ dat uit de nota spreekt. Maar dat (v)echtscheidingen een verwoestende invloed kunnen hebben op het leven van de kinderen, dat staat buiten kijf.

Lees meer »

Vzw houdt met open brief pleidooi voor toegankelijker strand in Blankenberge

In een open brief aan de gemeenteraad en het agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK) roept vzw 4 Example, die werkt rond toegankelijkheid, op om in de volgende legislatuur prioriteit te geven aan de toegankelijkheid van het strand.
The post Vzw houdt met open brief pleidooi voor toegankelijker strand in Blankenberge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meer dan 80 kustchefs zetten noordzeegarnaal in de kijker via ‘Zee van Smaak’

Met de nieuwe editie van ‘Zee van Smaak’ zet het provinciebedrijf Westtoer de schijnwerpers op de lokale producten uit de Noordzee. Van 15 september tot 15 oktober presenteren 88 kustchefs het beste uit de Noordzee. Dit jaar staat de noordzeegarnaal centraal, samen met de seizoensgebonden Noordzeevissen schartong en pladijs.
The post Meer dan 80 kustchefs zetten noordzeegarnaal in de

Lees meer »

Nóg meer werken in Wervik: nu ook Ooievaarsstraat afgesloten door werken Fiberklaar

Doorgaand verkeer in de drukke Ooievaarsstraat in Wervik is momenteel niet mogelijk wegens werken in opdracht van Fiberklaar. De nutswerken vinden plaats aan de kant van de pare nummers, de kant van het stadhuis. Tijdens het weekend is alle doorgaand verkeer wel mogelijk in deze drukke centrumstraat.
The post Nóg meer werken in Wervik: nu ook Ooievaarsstraat afgesloten door

Lees meer »

Hezbollah zegt vergeldingsaanval te hebben uitgevoerd op noorden van Israël

Tienduizenden mensen zijn in Tel Aviv op straat gekomen. Ze eisen dat premier Benjamin Netanyahu een staakt-het-vuren in Gaza bewerkstelligt en een deal uit de brand sleept waardoor de gijzelaars vrijgelaten worden. Hier en daar gaan betogers op de vuist met de politie. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan riep islamitische landen op om een alliantie te vormen tegen Israël.

Lees meer »