Didier Vandecasteele (59) legt eed af als korpschef bij zone Grensleie: “Geknipte persoon om Tony op te volgen”

Didier Vandecasteele (59) beoefent al een dikke zes maanden de functie van korpschef bij de politiezone Grensleie (voor Menen, Ledegem en Wevelgem). Maar maandag mocht hij dit officieel maken tijdens zijn eedaflegging in het politiecommissariaat van Menen.

Didier werd op 1 december 2022 gevraagd om korpschef Tony Halsberghe te vervangen. “Toen ze mij vroegen of ik deze functie wou overnemen, heb ik geen seconde getwijfeld. We krijgen de criminaliteit intussen onder controle en tijdens mijn nieuwe ambt gaan we zeker verder op dit elan verder”, zegt Didier.

Lof van burgemeester

De officiële eedaflegging vond maandag plaats in het politiecommissariaat van Politiezone Grensleie Menen, samen met de burgemeester uit Ledegem Bart Dochy en Jan Seynhaeve van Wevelgem. Eddy Lust, burgemeester van Menen, was uiteraard ook van de partij en had alleen maar lof voor onze korpschef. “Didier is een goede aanwinst. Hij is volgens mij de geknipte persoon om Tony op te volgen. Het is een man met heel veel kwaliteiten en ik heb alle vertrouwen in hem. Proficiat Didier en nog veel succes”, aldus Eddy Lust.

Dank aan collega’s

Didier Vandecasteele zal deze functie alvast voor vijf jaar vervullen. “Na vijf jaar zou ik misschien naar mijn pensioen kunnen uitkijken. Maar misschien doe ik er nog wel vijf bij hoor, wie weet”, lacht Didier. De eedaflegging werd gevolgd door een ontbijtmoment met het politiecollege, sympathisanten en andere aanwezigen. “Ik wil nog duidelijk maken dat ik zonder mijn fantastisch team slechts een vervangpersoon zou zijn. Het is net de sterkte van heel deze groep binnen onze Politiezone dat we mooi en knap werk kunnen verzetten. Zonder mijn waardevolle collega’s zou hier niets mogelijk kunnen zijn. Waarvoor dank”, besluit Didier.

The post Didier Vandecasteele (59) legt eed af als korpschef bij zone Grensleie: “Geknipte persoon om Tony op te volgen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Zo goed zijn ze eigenlijk niet”: Van Gerwen ook na afstraffing niet onder de indruk van Huybrechts en Van den Bergh

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft Van den Bergh de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de

Lees meer »

Nu nog zonnig, maar vanavond slaat het weer om: felle onweersbuien op komst, grote hagelstenen en mogelijk tornado’s verwacht in grensstreek

Op dit moment schijnt het zonnetje nog, maar vanavond en vannacht trekken felle onweersbuien over delen van België. Het KMI waarschuwt met code oranje in het zuiden van het land. Ook in Vlaanderen houden we het niet overal droog, maar vooral in onze buurlanden dreigt het weer helemaal om te slaan. “Belgische toeristen die op weg zijn naar hun vakantiebestemming,

Lees meer »

3e editie van triënnale Kortrijk start zaterdag: thema ‘After Paradise’ geeft hoopvol beeld van problemen na het paradijs

In Kortrijk start zaterdag de 3e editie van de triënnale. Dat is de driejaarlijkse openluchttentoonstelling. Het parcours is 5 kilometer lang en loopt langs 14 verschillende locaties, waar werken van internationale kunstenaars staan. Het thema van deze editie is ‘After Paradise’. Dat is de periode na het paradijs, waarin er veel problemen zijn. Maar de triënnale wil toch een positief

Lees meer »

Vlaamse Roel (40) en zijn gezin zetten zich schrap voor orkaan Beryl op Jamaica: “We moeten matrassen voor ramen zetten en ons barricaderen in de badkamer”

De orkaan Beryl is op weg naar Jamaica, nadat hij in het zuidoosten van de Caraïben al dood en vernieling zaaide. Op het eiland worden de laatste ramen dichtgetimmerd en zet iedereen zich schrap. Ook Roel Stassen (40) en zijn gezin uit het Limburgse Vlijtingen (Riemst), die er met vakantie zijn. Zij barricaderen zich momenteel in hun hotelkamer.

Lees meer »

Vlinderhof van wzc De Vlinder feestelijk geopend in Harelbeke

De langverwachte tuin is er eindelijk. De oude tuin moest verdwijnen omdat de omgeving niet aangepast was aan de bewoners van de centra en gebruikers. “Met de nieuwe tuinen wilde Zorgbedrijf Harelbeke een ruime tuin die alle zintuigen van mensen maximaal prikkelt”, zegt voorzitter Lynn Callewaert van Zorgbedrijf Harelbeke.
The post Vlinderhof van wzc De Vlinder feestelijk geopend in

Lees meer »

Goedele Liekens revalideert na zware coronabesmetting: “Ik krijg een zuurstofkuur en infraroodbehandeling”

“Toen ik bijna niet meer kon praten, wist ik dat er iets niet klopte.” Goedele Liekens (61) heeft er bewogen weken op zitten: na de dramatische verkiezingsuitslag van ‘haar’ partij Open Vld, liep ze een ernstige coronabesmetting op. Als risicopatiënt wil Goedele dan ook niets aan het lot overlaten en ondergaat daarom een uitgebreide behandeling. “Toen ik me recent wou

Lees meer »

VBS Duizendpluspoot wint VRT-wedstrijd en mag naar Olympische Spelen: “Lopen elke dag 1 mijl”

Sport Vlaanderen, MOEV en allerlei Vlaamse topsporters moedigen in aanloop naar de Olympische Spelen alle Vlaamse en Brusselse scholen aan om het olympische gevoel aan te wakkeren. De scholen konden ook deelnemen aan de VRT-wedstrijd ‘Plankgas naar de Spelen’. De finales werden recent in drie steden afgewerkt. De olympische bus trok nadien naar de winnende school, naar Duizendpluspoot in Sint-Eloois-Vijve.

Lees meer »

Biden keldert in de peilingen volgens gelekt memo Democraten

Joe Bidens kansen bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november zijn gekelderd, aldus Bloomberg, dat zich baseert op de nieuwssite ‘Puck’. Biden loopt ook voor het eerst achter op vicepresident Kamala Harris. Ook de Democraten Pete Buttigieg, minister van Transport, Gretchen Whitmer, gouverneur van Michigan, en Gavin Newsom, gouverneur van Californië, scoren beter dan Biden.

Lees meer »