De Sjotters organiseren muzikale avond voor goede doel Me To You: “Muziek met wat humor”

Minivoetbalploeg De Sjotters nodigt op zaterdag 23 maart de ludieke band Odiel van Caeyzeke uit naar het cultuurcentrum Gildhof. De jubilerende ploeg schenkt de volledige opbrengst van die avond aan de organisatie Me To You, die zich inzet voor de strijd tegen leukemie.

Minivoetbalploeg De Sjotters viert dit jaar haar 10de verjaardag, net als de stichting Me To You. “Elke woensdag komen we met een groep samen en spelen we onder elkaar een uurtje minivoetbal, waarna we natuurlijk gaan nakaarten in ’t Pompierke. Er is immers een matchanalyse nodig”, lacht Stijn Verhamme.

“We kennen elkaar allemaal via de wijken Ter Boye en Joris Lannoo en de Heilig Hartschool van onze kinderen. Zo is dat wat gegroeid. We spelen geen competitie en doen het zonder klassement, soms 4 tegen 4, soms 5 tegen 5. Onze groep bestaat uit een 25-tal leden, waarvan er om dit moment een 15-tal echt actief is.

De blessurelast ligt in onze groep soms wat hoog (lacht). Iedereen is intussen dan ook tussen de 30 en 50 jaar oud. We zijn wel lid van de Tieltse sportraad, dus zijn we een officiële ploeg. We wonen bijna allemaal in Tielt.”

Ludieke zang

Eén van De Sjotters, Bert Coene, zingt intussen al tien jaar bij de groep Odiel van Caeyzeke. “Die muzikale groep bestaat ook alweer 35 jaar, dus ook wij vieren een jubileum, of een ‘Odileum’ zoals wij dat noemen”, aldus Bert.

“Odiel is ontstaan in de gangen van Reno in Torhout, dus in het begin bestond de groep uit allemaal leerkrachten. We zingen a capella, maar zijn zeker geen koor. Laat ons zeggen dat we misschien nét iets minder muzikaal zijn, maar je moet het zien als muziek met heel wat humor. In Oost- en West-Vlaanderen zijn we intussen wel wat bekend. We organiseren optredens in de streken waar we wonen en zo ontstond het idee om ook in Tielt iets te gaan doen.”

“We wilden met De Sjotters naar aanleiding van ons jubileum iets koppelen aan het goede doel”, vult Stijn aan. “Zo is het idee gekomen om met Odiel samen te werken. We zochten ons goede doel ook in Tielt en kwamen zo uit bij de stichting Me To You.”

Onderzoek

“Stijn en ik kennen elkaar al langer”, gaat Philippe Vindevogel van de stichting Me To You verder. “We leerden elkaar kennen toen mijn echtgenote Els Maes ziek werd. We zijn de stichting gestart om enkele gaten in de wereld op te vullen en structureel, op lange termijn, steun te kunnen bieden in het onderzoek naar leukemie.”

“Wat ooit lokaal en klein begon, is intussen op tien jaar tijd uitgegroeid tot een nationale stichting die zoveel mogelijk wetenschappelijk onderzoek steunt. We werken daarvoor samen met een team waarin onder andere hematologen zitten, die mee de onderzoeken selecteren. De stichting is intussen zo hard gegroeid, dat ik me intussen zelfs 100 procent op Me To You focus.

Je moet rekenen dat we jaarlijks bijna 200.000 euro verdelen, een pot die dus telkens opnieuw gevuld moet worden. Onderzoeken lopen immers over meerdere jaren. Gelukkig mogen we ons nu ook structurele partner van Cercle Brugge noemen, wat weer nieuwe deuren opent”, aldus Vindevogel.

“Voor ons is het heel fijn dat we een Tieltse geëngageerde stichting kunnen steunen”, gaat Stijn verder. “Alle opbrengst van onder andere de ticketverkoop gaat naar Me To You. We willen de avond zelf ook paaseitjes verkopen en zijn nog een paar acties aan het uitdenken. Zo hopen we een mooi bedrag te verzamelen.”

“Voor ons is die steun heel welkom, maar het is ook goed om weer extra visibiliteit te krijgen de avond zelf”, vult Philippe aan. “We hopen dan ook dat zoveel mogelijk mensen naar Odiel komen kijken.”

Steunkaart

Je kan naar Odiel van Caeyzeke gaan kijken op zaterdag 23 maart en dat in het cc Gildhof in Tielt. Kaarten zijn te verkrijgen via de website van Odiel. Alle opbrengst gaat naar Me To You. Wie de stichting wil steunen, maar niet aanwezig kan zijn, kan tegen 15 euro een steunkaart kopen.

Info: www.odiel.be, www.stichtingmetoyou.be

The post De Sjotters organiseren muzikale avond voor goede doel Me To You: “Muziek met wat humor” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Twee overnemers voor failliet TGL Cleaning Services uit Menen, personeel kan blijven

De ondernemingsrechtbank heeft TGL Cleaning Services uit de Ieperstraat in Menen failliet verklaard. Opmerkelijk: nog voor de uitspraak van het faillissement is er al een overnemer gevonden. Zowel voor de afdeling ramenwas als voor de afdeling algemene schoonmaak. Op één bediende na, blijven alle medewerkers in dienst. TGL Cleaning Services bevond zich in een unit van het Tyberpark en werd

Lees meer »

“Iedere andere Democraat kan winnen van Trump.” Waarom Joe Biden nu écht onverkiesbaar wordt

De kans dat Joe Biden uit de presidentsrace verdwijnt, wordt eerder onder- dan overschat. Dat zegt Nate Silver, één van de befaamdste Amerikaanse voorspellers. Of hij opstapt, blijft voorlopig koffiedik kijken. “Maar hij is nu definitief voorbij het point of no return”, legt onze buitenlandjournalist Guy Van Vlierden uit. “Hij kan alleen nog opgeven of verliezen.” Waarom zou dat plots

Lees meer »

Groot waterlek aan ondergrondse hoofdleiding: zes huizen zonder water, straatvak blijft deels dicht dit weekend

Op de Zedelgemsesteenweg (N368) op de grens tussen Ichtegem en Aartrijke ontstond zaterdagochtend een groot waterlek. Het bleek om een lek op de hoofdleiding ondergronds te gaan. De straat werd een drietal uur volledig afgesloten. Om 12 uur was het lek gedicht. “Maar tijdens het weekend blijft een rijvak afgesloten”, meldt De Watergroep.
The post Groot waterlek aan ondergrondse

Lees meer »

Twee jubilea tijdens Watermolenfeesten in Heule: “Feeststraat met toeters en bellen”

80 jaar Watermolenfeesten, verkiezing 60ste Tineke van de Watermolen: dat wordt knallen. Onder de vleugels van de kersverse voorzitter Pascal Verhamme laat het feestcomité een nieuwe wind waaien door Heule-Watermolen. “Het wordt anders. We willen alle Watermolenaren meer betrekken in het feestgebeuren en dat doen we met een aantrekkelijk programma.”
The post Twee jubilea tijdens Watermolenfeesten in Heule: “Feeststraat

Lees meer »

Moeten stad en brandweerzone betalen voor PFAS-vervuiling in Torhout?

In het verleden zat er vaak PFAS in blusschuim zonder dat iemand daar erg in had. Nu PFAS schadelijk blijkt te zijn en destijds bij sommige bluswerkzaamheden in de grond is gedrongen, rijst de vraag wie er voor die vervuiling verantwoordelijk is.
The post Moeten stad en brandweerzone betalen voor PFAS-vervuiling in Torhout? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geen genade voor hoogbejaarde drugsdealer die in Oostkamp geklist werd: ‘Bertje de cannabisboer’ krijgt twee jaar effectieve celstraf

Terwijl veel van zijn leeftijdsgenoten hun dagen in een rustoord slijten, zoekt Albert M. (81) liever de spanning op. Liefst 36 jaar na zijn eerste veroordeling en op een zucht van zijn 82ste verjaardag kreeg de Nederlander – in het drugsmilieu bekend als ‘Bertje de cannabisboer’ – opnieuw twee jaar effectieve celstraf. “Hij trekt totaal geen lessen uit zijn eerdere

Lees meer »

EXCLUSIEF. 6 slachtoffers getuigen over fraude van Limburgse ‘Wolf of Wall Street’ en zijn kompanen: “Ik ben alles kwijt”

“Op het einde van de rit was ik alles kwijt.” De cryptofraudezaak rond ex-wielrenner Stijn V. (45) uit Sint-Truiden, waar HLN gisteren als eerste over berichtte, neemt steeds grotere proporties aan. Al zes slachtoffers hebben zich bij onze redactie gemeld: hun getuigenissen geven een hallucinante inkijk in de werkwijze van de Limburgse ‘Wolf of Wall Street’ en zijn kompanen. Zelfs

Lees meer »