De Klimtoren doet elke dag een beroep op helpende handen: “Onze vrijwilligers zijn gewoonweg onmisbaar”

Het is algemeen bekend dat heel wat basisscholen noodgedwongen een beroep moeten doen op vrijwilligers om een vlotte werking van het dagelijkse schoolleven te garanderen. In basisschool De Klimtoren in Jabbeke zijn ruim twintig vrijwilligers elke dag aan het werk om bij te springen.

“Onze vrijwilligers zijn ontzettend waardevolle medewerkers en beschouwen we als volwaardige personeelsleden”, opent directeur Rebekka Buyse. “Ze maken deel uit van het schoolteam en daarom vieren we hen uitgebreid op de Dag van de Leerkracht. Ze zijn een heel belangrijke schakel van het geheel. Eigenlijk zijn ze onmisbaar.”

Waardering

Sonia Naert (72) is zonder enige twijfel de vrijwilliger die al langst in De Klimtoren rondloopt. “Ik ben ooit gestopt, maar ik ben teruggekeerd”, lacht de kranige zeventiger. “Ik poets met heel veel plezier de klassen van de kleuterschool en iedereen waardeert mijn werk. De waardering en schouderklopjes die ik dagelijks krijg zijn de beste motivatie om op mijn leeftijd door te gaan met dit werk.”

Claudine Deschacht (54) is ondertussen ook al een zestal jaar actief als vrijwilliger in de Klimtoren. “Ik hou van het contact met de andere vrijwilligers en zie het niet zitten om een hele dag thuis rond te lopen. Ik doe elke dag samen met mijn echtgenoot het middagtoezicht op de speelplaats van de oudste leerlingen. Het is niet de gemakkelijkste taak, maar de waardering die we krijgen van de directeur en de leraren maakt veel goed. We worden in deze school als vrijwilliger echt in de watten gelegd. Het is hier eigenlijk het hele jaar door Week van de Vrijwilliger…”

Hilde Marchand (62) is al vele jaren als vrijwilliger actief in verschillende organisaties, maar is pas sinds november in De Klimtoren aan de slag. “Ik ben alleen en sociaal contact vind ik een noodzaak om me goed te voelen. Ik ben blij dat ik als hulp in de eetzaal mijn steentje kan bijdragen om de taak van de andere vrijwilligers wat te verlichten. De vergoeding die we krijgen is leuk meegenomen, maar is zeker niet het belangrijkste.”

Puzzelen

“Ik kan mijn vrijwilligers haast niet missen, want als er iemand van hen afwezig is, moet er flink gepuzzeld worden. Wie geïnteresseerd is om deel uit te maken van dit team, is meer dan welkom”, besluit de directeur van De Klimtoren.

The post De Klimtoren doet elke dag een beroep op helpende handen: “Onze vrijwilligers zijn gewoonweg onmisbaar” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ambachtendag De Klondiker overtreft alle verwachtingen

De eerste editie van de Ambachtendag, georganiseerd door huisbrouwerij Klondiker, was meteen een schot in de roos. Een twintigtal ambachtslieden demonstreerden zaterdag 31 augustus de passie voor hun vak. Zo’n 800 bezoekers wandelden geïnteresseerd door de Spoorweglaan. Ze hadden oog voor: de hoedenmaakster, de imker, de pottendraaiers, de smeden, de schaliedekker, de juwelenontwerpers, de kantklossers,
The post Ambachtendag De

Lees meer »

Nieuwe lijst met twee namen: Alain Stratsaert komt op met SVD in Ieper

In Ieper zal je op 13 oktober niet alleen kunnen stemmen voor Vooruit, Team Ieper, Vlaams Belang en Groen. Met Samen Voor Democratie (SVD) komt er wellicht nog een vijfde partij op het stembiljet te staan. Lijsttrekker is de 58-jarige Alain Stratsaert uit Voormezele. “Onze partij groeide uit het verzet tegen de coronamaatregelen”, vertelt hij.
The post Nieuwe lijst

Lees meer »

Scouts Parsifal Rumbeke opent nieuw werkjaar

De zomervakantie is voorbij. Naast de opening van de scholen is er ook de opstart van de verschillende Rumbeekse jeugdbewegingen. Scouts Parsifal bijt de spits af. Ze houden hun jaarlijkse groepsfeesten op vrijdag 6 en zaterdag 7 september op hun thuisbasis in de Koestraat.
The post Scouts Parsifal Rumbeke opent nieuw werkjaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik was écht goed ziek”: Remco Evenepoel praat met HLN en VTM NIEUWS over decompressie en ambities in Tour of Britain

Remco Evenepoel (24) begint in Groot-Brittannië aan het laatste deel van zijn seizoen. Tijdens zijn hoogtestage in aanloop naar de Tour of Britain is hij wel flink ziek geworden. “Daardoor besliste ik om niet mee te doen aan het EK tijdrijden.” Evenepoel spreekt verder geen grote ambities uit voor de Tour of Britain. “De eerste drie dagen zal het vollebak

Lees meer »

Prins Harry schakelt speciaal team in om terugkeer naar Londen te realiseren: “Ze maakten hem ooit één van de populairste royals”

Prins Harry (39) is beu om zich steendood te vervelen in de VS. In alle geheim plant de Britse prins een comeback naar het koninklijk paleis. Daarvoor schakelde hij adviseurs in uit zijn verleden, stuk voor stuk mensen die hij vertrouwt. “Het is hem duidelijk geworden dat zijn koninklijke kringen veel betrouwbaarder zijn dan die uit de VS”, klinkt het.

Lees meer »

Vaartstraat krijgt nieuw wegdek

Op maandag 9 september wordt gestart met de heraanleg van het wegdek van de Vaartstraat in Bredene, tussen de Prinses Elisabethlaan en de Henri Zwaenepoelstraat.
The post Vaartstraat krijgt nieuw wegdek appeared first on KW.be.

Lees meer »

Verkeershinder na botsing tussen vrachtwagen en auto op kruispunt

Op het kruispunt van de Brugsesteenweg met de Monnikshoekstraat in Veurne kwam het dinsdagmiddag tot een verkeersongeval. Een Peugeot met Duitse nummerplaten en een vrachtwagen kwamen er met elkaar in botsing.
The post Verkeershinder na botsing tussen vrachtwagen en auto op kruispunt appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik heb hem nog nooit zo gezien”: Van den Bergh vecht na verlies tegen de tranen en wordt bijgestaan door manager tijdens interview

Geen succesvolle vrijdag(avond) voor de Belgen op de Flanders Darts Trophy in Antwerpen, het tiende European Tour-event van het jaar. Voor eigen publiek stootte enkel Mike De Decker door. De andere vijf landgenoten – waaronder Dimitri Van den Bergh – haalden de tweede ronde niet. En dat kwam vooral bij die laatste bijzonder hard aan. Hij werd tijdens het interview

Lees meer »