De Droomfabriek bezorgt landbouwkoppel Hendrik en Regine uit Keiem droomvakantie: “Een zalig avontuur”

Op zaterdag 2 maart werd de droom van de familie David uit Keiem waargemaakt in De Droomfabriek op VRT1. De familie David baat in Keiem ‘t Kakelend Kippenmuseum uit, een kijk-, zorg- en kinderboerderij met dierenpark en cafetaria.

Het was de droom van Hendrik David (55) en Regina Laverge (56) om samen met het hele gezin eens op vakantie te gaan. “Het is zeker al 15 jaar geleden dat we nog eens ergens naartoe gingen”, vertelt zoon Corneel (26) die meewerkt in het bedrijf. “Ik weet dat mijn ouders graag eens een safari zouden doen, de liefde voor dieren zit hier wel echt in de genen.”

Barbecue

De familie probeert toch minstens één keer in het jaar samen iets te doen, meestal is dat dan een barbecue. “Het was tijdens een familiebarbecue dat de filmploeg van De Droomfabriek ineens kwam binnenvallen, wij wisten echt van niks”, vertelt vader Hendrik. “De hele crew, samen met Bart Peeters, viel hier zomaar binnen. Wel een toffe ervaring met hartelijke mensen!” Zoon Corneel had namelijk de droom van zijn ouders doorgestuurd naar De Droomfabriek.

Op zaterdag 2 maart werden Hendrik, Regina en Corneel verwacht bij de VRT voor de uitzending op tv. “Een zalig avontuur”, vertelt moeder Regina. “De ontvangst bij de VRT was heel gastvrij en vrij familiair met een hartelijke verwelkoming door de regisseur en zijn team. Net alsof we vorige week nog waren samen gekomen, hoewel het ondertussen al van in oktober geleden was dat de opnames plaatsvonden. In de studio waren we toch wel wat gespannen, maar alles verliep heel vlot.”

“Bart Peeters en Maaike Cafmeyer namen het werk op de boerderij over”

Tijdens de uitzending konden we zien dat Hendrik en Regina de keuze gekregen hadden tussen een safari in Afrika voor hen beiden of een verblijf voor het hele gezin in Safaripark Beekse Bergen. “Regina en ik hebben geen ogenblik getwijfeld”, lacht Hendrik. “Afrika is wel mooi, denk ik, maar een vakantie met het gezin in de Beekse Bergen: dat is nog veel mooier.”

Bart en Maaike

Dus vertrok het gezin op 7 oktober 2023 naar De Beekse Bergen. “We werden uitgewuifd door Bart Peeters en vertrokken met een filmploeg. Het was daar oprecht zalig. Tijdens ons verblijf daar hebben Bart Peeters en Maaike Cafmeyer, samen met een ploeg van ons, op zaterdag het werk op de boerderij komen doen.”

Het verblijf van het gezin in De Beekse Bergen was in een huisje tussen de giraffen en zebra’s. “Zo zalig, die dieren van dichtbij te kunnen zien. We verbleven er van de vrijdagmiddag tot de maandagnamiddag. We werden er getrakteerd op restaurantbezoeken, en genoten van de gezellige sfeer samen met ons gezin. We kregen prachtige taferelen van het thuisfront te zien waar Maaike en Bart ons werk overnamen, terwijl wij van leuke gezinsmomenten genoten. Dit is zeker iets wat we nooit meer zullen vergeten! We zijn heel dankbaar voor de realisatie van deze mooie droom die tot in de puntjes werd uitgewerkt.”

Op het einde van het programma volgde nog een verrassing. De safari in Afrika, die niet gekozen was door de familie David, mochten zij overhandigen aan de winnaar – iemand uit Roeselare – van het telefoonspel. “Dat maakte het helemaal af: iemand anders kunnen laten genieten van de safari in Afrika!”

The post De Droomfabriek bezorgt landbouwkoppel Hendrik en Regine uit Keiem droomvakantie: “Een zalig avontuur” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Sneer naar prinses Kate of Ode aan prinses Diana? Meghan haalt stiekem haar naam van Archies geboorteakte

Meghan Markle (42) heeft stiekem haar eigen naam van de geboorteakte van haar zoon, prins Archie (5), laten verwijderen. Elf dagen na de geboorte van Archie in 2019 verving ze de naam ‘Rachel Meghan’ door ‘Hare Koninklijke Hoogheid de hertogin van Sussex’. Online wordt er nu volop gespeculeerd over de twee redenen waarom prins Harry (39) en Meghan deze keuze

Lees meer »

Dit zijn de populairste mannen- en vrouwennamen in jouw gemeente

Olivia en Noah waren ook vorig jaar de populairste voornamen in Vlaanderen. Dat blijkt uit cijfers van Statbel. Bij de meisjes staat Olivia al vijf jaar onafgebroken aan de leiding. Emma staat op twee, Louise op drie. Noah is sinds 2020 de populairste jongensnaam, gevolgd door Arthur en Liam. Bij de familienamen komen Peeters, Janssens en Maes het meest voor.

Lees meer »

Restaurant Sphere opent dit weekend de deuren op de meest imposante locatie óóit: “Dit zie je nergens anders ter wereld”

Een glazen koepel dat een architecturaal staaltje van wereldniveau is kan wel tellen als unieke locatie voor je restaurant. Ondernemer Christophe Declerck, die mee aan het roer staat van Hotel Memlinc in Knokke, dacht op zijn 64e nog lang niet aan stoppen en zag in de blikvanger dé perfecte locatie voor zijn nieuwe horecazaak. Op het Albertplein opent zaterdag een

Lees meer »

Remco Evenepoel imponeert in zware Galibier-rit, al was het ook even schrikken: “Paar keer weggegleden in afdaling”

Prima dag voor Remco Evenepoel (24). Onze landgenoot ging in de vierde Tour-etappe op de Galibier lang vlot mee met de belangrijkste klassementsmannen en werd in de rit uiteindelijk knap tweede. Na de ongenaakbare Tadej Pogacar, maar vóór Jonas Vingegaard en Primoz Roglic. In de afdaling richting de finish was het wel een paar keer schrikken, gaf Evenepoel ook toe.

Lees meer »

Marie Verhulst verklapt wat we van haar te zien krijgen in nieuw seizoen ‘De Verhulstjes’: “Heel verschillend”

De zomervakantie is dan wel begonnen, voor Marie Verhulst (28) is het werken geblazen. “Binnenkort staan Samson en ik zeven op zeven in Plopsaland De Panne met onze zomershows”, glundert de dochter van Gert. Om mensen warm te maken komen ze vandaag met het zomerse nummer ‘Naar Zee’, een herwerking uit de erfenis van Samson & Gert. Reporter Jarne is

Lees meer »

Tsjadische strijdkrachten doden 70 jihadisten rond Tsjaadmeer

Bij een militair offensief rond het Tsjaadmeer, dat grenst aan Nigeria, Kameroen en Tsjaad, zijn 70 jihadisten omgebracht. Dat heeft de Multinational Joint Task Force (MJTF), die bestaat uit troepen uit Benin, Kameroen, Nigeria, Niger en Tsjaad, aangekondigd. Het Tsjadische leger voerde ook lucht-, zee- en grondaanvallen uit op het gebied.

Lees meer »

Veerle Verwee bergt boekentas op

Op de laatste schooldag nam juf Veerle Verwee afscheid van de Kappaertschool in Zwevegem en het onderwijs.
The post Veerle Verwee bergt boekentas op appeared first on KW.be.

Lees meer »