ASSISEN. Ex-vriend van Jill (36) krijgt laatste woord: “Het spijt me. Maar ik garandeer u: dit was níét gepland”

“Een lafaard. Zelden zo’n geweldenaar gezien.” Jef Vermassen en de andere advocaten van de familie van Jill Himpe (36) haalden hard uit naar Ridoan Oudaha. Maar zijn advocaat Kris Vincke verdedigde zich hevig: “Hij had géén vooraf beraamd plan.”

 

Meer krantenkoppen in België

Man aangehouden na uit de hand gelopen burenruzie: Jan in ziekenhuis overleden nadat hij door auto aangereden werd

Een jarenlange burenruzie in Ouwegem (Kruisem) is begin deze week tragisch afgelopen. Eén van de betrokkenen, Jan Clauwaert, werd op dinsdag 25 juni aangereden na alweer een ruzie. De man werd naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij maandag overleden is. Meer info over de precieze omstandigheden van het ongeval ontbreekt, de aanrijder werd aangehouden.

Lees meer »

GO De Kruipuit wuifde Katrien Piessens uit na 28 jaar

Na 28 schooljaren nam Katrien Piessens afscheid van de school op de Kruipuit. Zij heeft nog zoveel plannen voor de toekomst dat ze, nu ze met pensioen is, geen tijd zal hebben om zich te vervelen.
The post GO De Kruipuit wuifde Katrien Piessens uit na 28 jaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vandaag politieke aardverschuiving verwacht in Verenigd Koninkrijk: alles wat je moet weten over Britse verkiezingen

Meer dan 47 miljoen Britten trekken vandaag naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. In het Verenigd Koninkrijk (VK) wordt een politieke aardverschuiving verwacht. De Conservatives waren veertien jaar lang aan de macht, maar volgens de peilingen gaat Labour een grote meerderheid behalen. Wie wordt de volgende Britse premier? Hoe verlopen de verkiezingen? Wanneer kennen we de resultaten?

Lees meer »

Dit woord mag de nanny van prins William en prinses Kate nooit gebruiken: “Uit respect voor de kinderen”

Maria Borrallo is al enkele jaren de toegewijde nanny van prins George (10), prinses Charlotte (9) en prins Louis (6). Maar het leven als koninklijke nanny is niet altijd zo simpel. Er zijn heel wat strenge regels en protocollen waarmee ze rekening moet houden. Zo mag Maria bijvoorbeeld het alledaagse woord ‘kids’ nooit gebruiken als ze de kleintjes wil roepen.

Lees meer »

“Het oogde sloom, zonder idee en wil”: Oranje maakt geen verpletterende indruk op pers (maar ook tegenstander Engeland doet dat niet)

Engeland en Nederland mogen komende woensdag strijden om een plek in de finale van het EK voetbal. The Three Lions en Oranje rekenden in hun kwartfinale af met respectievelijk Zwitserland en Turkije, maar hun prestaties maakten geen onverdeeld goeie indruk op de plaatselijke media – en dat is nog zacht uitgedrukt. “Het was als een overjarige palingsound tegen opzwepende muziek.”

Lees meer »

Juf Hilde zwaait na 38 jaar af

Hilde Deweer (62) gaat met pensioen na een liefdevolle carrière als kleuterjuf in de peuterklas in de stedelijke basisschool Guido Gezelle in Waregem, waar veel Waregemse kinderen hun eerste schoolpasjes hebben gezet.
The post Juf Hilde zwaait na 38 jaar af appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zes gewonden bij stierenrennen in Pamplona

Bij de stierenrennen tijdens de San Fermin-feesten in de Noord-Spaanse stad Pamplona zijn zondag zes gewonden gevallen. Diverse gewonden werden naar het ziekenhuis gebracht. Dat melden de lokale medische diensten zondag aan Spaanse media.

Lees meer »

Overweeg openbaar vervoer of de fiets en volg strikt de route-info op parkeertickets: zo raak je in het festivalpark in Werchter 

Festivalorganisator Live Nation en de lokale politie roepen iedereen die naar Bruce Springsteen of Rock Werchter gaat op om zo veel mogelijk de fiets of het openbaar vervoer te gebruiken. Door de aanhoudende regen is maar 70% van de parkings in de omgeving van Werchter beschikbaar. Wie al een parkeerticket heeft gekocht, kan dat zeker gebruiken. "Maar we vragen mensen

Lees meer »

’t Schippershof huisvest toeristisch informatiepunt in Menen

Voortaan kan je in de inkomhal van het stadsmuseum ‘t Schippershof een interactieve wand raadplegen, boordevol toeristische informatie over de grensstad. Het toeristische informatiepunt werd gesubsidieerd door de provincie en moet bezoekers toelaten om op een moderne manier aan toeristische informatie te geraken.
The post ’t Schippershof huisvest toeristisch informatiepunt in Menen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zomerbar Roots zorgt weer voor vakantiesfeer: “Dit moet weer gezelligste plekje van Kuurne worden”

Vanaf vrijdag 5 juli wordt het vakantiegevoel opnieuw extra opgewekt in de idyllische zomerbar Roots, gelegen aan de vesten van de Kuurnse Leie. Jan-Willem Heggermont, Niels Daelman, Mathieu Vanooteghem en Reiner Van Wonterghem waren afgelopen week nog druk bezig om de laatste details af te ronden voor de opening.
The post Zomerbar Roots zorgt weer voor vakantiesfeer: “Dit moet

Lees meer »