43 landen vragen onafhankelijk onderzoek naar dood van Russische oppositieleider Aleksej Navalny

In totaal 43 landen willen dat er een internationaal onderzoek komt naar de dood van Aleksej Navalny. De Russische oppositieleider overleed op 16 februari in de gevangenis. Het Kremlin spreekt van een natuurlijke doodsoorzaak, maar dat trekken het entourage van Navalny en mensenrechtenactivisten in twijfel. 

Meer krantenkoppen in België

Marino (45) kroont zich in E-Bike tot wereldkampioen downhill: “Mijn fiets staat helemaal op punt”

E-bike wordt beschouwd als een van de jongste disciplines in de motorsport. In deze variant tussen motorcross en mountainbike werd Marino Roets onlangs wereldkampioen downhill en probeert hij straks voor de vierde keer op rij Belgisch kampioen te worden in de categorie EX2.
The post Marino (45) kroont zich in E-Bike tot wereldkampioen downhill: “Mijn fiets staat helemaal op

Lees meer »

Victor Campenaerts, Vuelta-vlogger die nog aast op ritwinst: “Dagelijks 100.000 kijkers, niet slecht voor een zware dyslecticus”

Victor Campenaerts (32) wil in Santander herhalen, wat hem tijdens de Tour lukte in Barcelonnette: ritwinst. De aanvaller van Lotto Dstny ontvouwt exclusief zijn tactisch plan, helaas zonder Wout van Aert, maar met zijwegen via anti-inflammatoire medicatie, het onderwijsbeleid rond dyslexie, ajuinen op voetzolen en een video-opdracht met Primoz Roglic.

Lees meer »

Spring de fiets op tijdens Open Monumentendag

De Open Monumentendag anno 2024 wordt op zondag 8 september in Meulebeke omgedoopt tot een onvergetelijke fietsuitstap. Onder de noemer ‘En Route’ organiseert het lokaal bestuur van de Berengemeente een boeiende activiteit. Het wordt een aangename fietstocht doorheen pittoreske landschappen met tal van bezienswaardigheden onderweg.
The post Spring de fiets op tijdens Open Monumentendag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dertiger riskeert celstraf voor rondvoeren cocaïne: “Ik heb leukemie en moet 50.000 euro schulden betalen”

Een 35-jarige man uit Gistel hangt tien maanden cel boven het hoofd omdat hij voor een opdrachtgever in Oostende cocaïne rondvoerde. T.V. barstte in tranen uit bij de strafrechter in Veurne. “Ik heb leukemie en heb 50.000 euro schulden, daarom deed ik het. Hoelang ik nog te leven heb, weet ik niet.”
The post Dertiger riskeert celstraf voor rondvoeren

Lees meer »

Jef Vermassen na nieuw drama bij zeventigplussers: “Die generatie heeft moeite met praten”

Bij een familiaal drama in Roeselare zijn afgelopen weekend een man en zijn vrouw, beiden zeventigers, om het leven gekomen. De laatste jaren lijken dergelijke feiten alleen maar toe te nemen. Dat merkt ook Vlaanderens bekendste assisenpleiter Jef Vermassen. “Die mensen zijn van een generatie waarin spreken over emoties moeilijk ligt”, zegt Vermassen, die bovendien pleit voor een update van

Lees meer »

Nederlandse auto met bloedsporen aangetroffen in Zichen: politie zoekt inzittende(n)

De lokale politie van de zone Bilzen-Hoeselt-Riemst zocht zondagavond naar een of meerdere inzittenden van een achtergelaten auto in de Roosburchtstraat in Zichen. Op de achtergelaten veldweg nabij de Waalse grens en niet ver van Nederland werd de bewuste auto rond 19 uur aangetroffen. De wagen met Nederlandse nummerplaat lag in de gracht, maar van de bestuurder en mogelijke passagiers

Lees meer »

Wel choco, geen dierlijke producten: Ferrero lanceert veganistische Nutella in België

Ferrero lanceert morgen een veganistische versie van Nutella in België, Frankrijk en Italië. Zo wil de Italiaanse producent van chocolade en zoetwaren de groeiende vraag naar plantaardige producten beantwoorden. “Al 60 jaar beginnen miljoenen mensen over de hele wereld hun dag met een ontbijt met Nutella. We zijn verheugd om nog meer mensen te verwelkomen met Nutella Plant-Based”, zegt de

Lees meer »