DUBBELINTERVIEW. Elitesoldaat Fly en professor Jonathan Holslag: “Oekraïne is slechts het voorgerecht van een veel grotere krachtmeting”

Ja, ze wéten dat ze het verwijt van doemdenker zullen krijgen, maar dat interesseert hen niet. Fly (55) uit ‘Kamp Waes’ en professor Jonathan Holslag (42) zijn zielsverwanten die met grote ogen kijken naar de wereldorde en ons land. In hun eerste interview samen leggen ze de vinger op de wonde over het gepamper van de jeugd, hoe elke burger de mindset van de Special Forces kan kweken, en hoe België er militair voor staat. “Dat hoor je allemaal niet graag op je roze wolk, hé?” 

Meer krantenkoppen in België

Vrouw (33) door brandweer uit wagen bevrijd na ongeval op kruispunt

Een 33-jarige vrouw uit Alveringem moest dinsdagmiddag door de brandweer uit haar wagen worden bevrijd na een verkeersongeval in Leisele (Alveringem). Het ongeval gebeurde toen haar wagen op een kruispunt in de flank aangereden werd.
The post Vrouw (33) door brandweer uit wagen bevrijd na ongeval op kruispunt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoe gevaarlijk is de gevreesde afdaling door ‘het zwarte gat’ van het WK tijdrijden écht? “Ik reed er met dichtgeknepen billen”

Remco Evenepoel noemt het de gevaarlijkste passage van het parcours. Alec Segaert vindt het een tricky keuze van de organisatie. Volgens Lotte Kopecky zat zelfs bondscoach Ludwig Willems in de volgwagen met klamme handjes. Hoe gevaarlijk is de afdaling van de Schwabachstrasse echt? Wij namen de proef op de som en gingen de afdaling – met de auto en te

Lees meer »

Smokkelparadijs

Op zoek naar nieuwe smokkelroutes trekken drugskartels de idyllische bossen van Costa Rica in. Daarbij gaat hun voorkeur uit naar dicht vertakte mangrovebossen, die verweven zijn met rivieren en regenwouden. En dat betekent meteen een uitgebreider takenpakket voor de lokale boswachters.

Lees meer »

Nog veel meer trajectcontroles op komst

Het aantal trajectcontroles in Vlaanderen stijgt al jaren en er zijn er nog veel meer op komst. Dat schrijft Het Laatste Nieuws dinsdag op basis van een rondvraag bij alle lokale lijsttrekkers van de 285 Vlaamse gemeenten voor ‘De Stem van Vlaanderen’.

Lees meer »

Extra patrouilles van federale politie in Wervik en grensregio door aanhoudende inbrakenplaag

De korpschef van de politiezone Arro Ieper nam het initiatief om steun te vragen voor bijkomende patrouilles van de federale politie in Wervik en bij uitbreiding in de volledig grensregio. Burgemeester Youro Casier (Vooruit) maakte het nieuws bekend tijdens de gemeenteraad.
The post Extra patrouilles van federale politie in Wervik en grensregio door aanhoudende inbrakenplaag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gratis vierdelige cursus EHBO bij Rode Kruis Bredene

Rode Kruis Bredene organiseert in oktober opnieuw een gratis cursus EHBO. “Kan jij iemand helpen die een ernstig verwonding oploopt of bloeding heeft?”, vraagt Johan Lambersy, communicatieverantwoordelijke bij de afdeling, zich af.
The post Gratis vierdelige cursus EHBO bij Rode Kruis Bredene appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ook duizenden Belgen gebruiken model in Libanon opgeblazen bombiepers

De semafoon of bieper, het ouderwetse communicatie-apparaatje dat dinsdag massaal tot ontploffing werd gebracht in Libanon en daarbij een groot aantal slachtoffers eiste, wordt ook in België nog op redelijke grote schaal gebruikt. Dat schrijft De Standaard woensdag. Hoewel de technologie inmiddels al behoorlijk is achterhaald, zijn er volgens het dagblad nog steeds zo’n 27.000 biepers in dienst in ons

Lees meer »

Vlaamse overheid ging in de fout door pas in 2021 te communiceren over PFOS-vervuiling in Zwijndrecht, beslist rechtbank

Het Vlaams Gewest en de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) gingen in de fout door pas in 2021 te communiceren over de PFOS-vervuiling in Zwijndrecht. Dat heeft de Nederlandstalige rechtbank van eerste aanleg in Brussel beslist. Volgens de rechtbank hebben OVAM en het Vlaams Gewest zich niet gedragen zoals van een normaal zorgvuldige overheid mocht worden verwacht. Beide moeten nu een

Lees meer »

Zita Wauters, Helmut Lotti en 4 andere BV’s wagen zich aan ‘Een echte job’: “Maar ik kan niet tegen bloed”

Zita Wauters (19) en Helmut Lotti (54) zetten samen met Ruth Beeckmans (42), Manu Van Acker (25) en Tine Embrechts (49) hun eerste stappen in de zorgsector. Ze volgen momenteel een snelcursus verpleegkunde voor het nieuwe seizoen van ‘Een echte job’, dat volgend jaar op VTM wordt uitgezonden. “Ik heb enorm veel respect en bewondering voor verpleegkundigen”, aldus Zita Wauters.

Lees meer »

Zangkoor Gloriante zingt … van Broadway tot Parijs

Zangkoor Gloriante is al even aan een nieuw werkjaar begonnen. Begin oktober maken ze zich op voor een prachtig concert. Ze brengen een verrassende avond van Broadway tot Parijs en dat op zaterdag 5 en zondag 6 oktober. Wie er nog bij wil zijn, zal zich om kaarten moeten reppen.
The post Zangkoor Gloriante zingt … van Broadway tot

Lees meer »