Nvidia derde Amerikaanse bedrijf met beurswaarde van meer dan 2 biljoen dollar

Nvidia, fabrikant van computerchips en grafische kaarten, is vrijdag als derde Amerikaanse bedrijf ooit de handel uitgegaan met een beurswaarde van meer dan twee biljoen dollar, ongeveer 1,85 biljoen euro. Doorslaggevend was een koersstijging van vier procent naar 822,79 dollar (759 euro). 

Meer krantenkoppen in België

Zomer was veel natter dan gemiddeld

De afgelopen zomer viel er in Ukkel elke maand meer neerslag dan normaal waardoor de zomer in zijn totaal veel natter was dan gemiddeld: 323,8 mm (normaal 234,2 mm). Dit is de vijfde grootste hoeveelheid voor de huidige referentieperiode (record bedroeg 410,7 mm in 2021). Dat blijkt uit het klimatologisch overzicht voor de zomer van het KMI.

Lees meer »

KSA Spiko start nieuw werkjaar

KSA Spiko trapte zaterdag het nieuwe werkjaar af met een namiddag vol spel en plezier en kennismaking met nieuwe vriendinnen.
The post KSA Spiko start nieuw werkjaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vijftiger verzet zich tegen vier jaar cel voor Pakistaans-Portugese schijnhuwelijken

Een 53-jarige Pakistaanse man heeft verzet aangetekend tegen zijn verstekveroordeling tot vier jaar effectieve gevangenisstraf voor mensensmokkel. Waseem A. zou vanuit Portugal een cruciale rol gespeeld hebben bij schijnhuwelijken tussen Portugese vrouwen en Pakistaanse mannen, die vervolgens in België kwamen wonen.
The post Vijftiger verzet zich tegen vier jaar cel voor Pakistaans-Portugese schijnhuwelijken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Adele had geen zin in extra concerten na München en wees aanbiedingen af: “Ze kon miljoenen verdienen”

“Ik zal ongelooflijk lang niet te zien zijn.” Adele (36) heeft na haar laatste concert in München tijdelijk afscheid genomen van haar fans. De Britse nachtegaal heeft naar eigen zeggen nood aan een lange pauze. Al had ze net zo goed opnieuw op tournee kunnen gaan. Volgens bronnen kreeg de superster verschillende lucratieve aanbiedingen, maar daar had ze blijkbaar geen

Lees meer »

Vrouwenteam KSV Bredene gaat in eerste nationale van start: “We zijn voldoende gewapend om niet in de problemen te komen”

Het vrouwenteam van KSV Bredene maakte voor dit seizoen de promotie naar eerste nationale. Zaterdag 31 augustus is er om 15 uur hun eerste competitiewedstrijd op bezoek bij KRC Genk B.
The post Vrouwenteam KSV Bredene gaat in eerste nationale van start: “We zijn voldoende gewapend om niet in de problemen te komen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Groen Waregem trekt met volle lijst en ambitie naar de kiezer: “Willen mee besturen”

Afgelopen weekend stelde Groen Waregem haar volledige lijst kandidaten en uitgebreid programma voor. Lijsttrekker Simon Wemel trekt met ambitie naar de kiezer. “We willen de stad en haar inwoners meer ruimte geven, meer ruimte voor jeugd, elke weggebruiker, duurzaam ondernemen, wonen, inspraak en cultuur.”
The post Groen Waregem trekt met volle lijst en ambitie naar de kiezer: “Willen mee

Lees meer »

Met dank aan de centjes en steun van nationaal: hoe Sammy Mahdi (CD&V) ervoor wil zorgen dat de kaart van Vlaanderen toch nog puur oranje kleurt

Al jaar en dag is CD&V de hofleverancier van burgemeesters in Vlaanderen, en dat willen de christendemocraten zo houden. Om schade aan de nationale merknaam te vermijden heeft de partij er alleszins alles aan gedaan om ‘CD&V’ ook lokaal levend te houden, via nationale steun en financiële prikkels. Maar 13 oktober volgt de echte test: behouden de christendemocraten hun lokale

Lees meer »

Tractor rijdt tegen hoogspanningscabine in Torhout

Zondagmiddag rond half één deed zich op het kruispunt van de Ruddervoordestraat en de Kwaplasstraat in Torhout een bizar ongeval voor. Een tractor die net meegedaan had aan een tractor pulling wedstrijd reed er in op een hoogspanningscabine.
The post Tractor rijdt tegen hoogspanningscabine in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

Flandria en Superia-expo herenigt één eeuw gebroeders Claeys onder één dak: “Familie en verzamelaars tonen uitzonderlijke stukken”

Op Open Monumentendag herleeft de rijke geschiedenis van Flandria en Superia in Zedelgem. Het weekend van 7 en 8 september kan je in de oude werkhuizen terug in de tijd duiken tussen kleurrijke rijwielen en verwarmingstechniek. Wat de kunde van de familie Claeys en de werknemers sociaal betekenden is te zien en te horen in de Sint-Elooikerk.
The post

Lees meer »