Luc Ramon gaat na vijftig jaar met pensioen bij het bedrijf Spinnekop: “Ik groeide mee met het bedrijf”

Luc Ramon nam afscheid van het bedrijf Spinnekop langs de Brugseweg in Ieper. Het bedrijf levert maatwerk voor landbouw en industrie. Luc had eigenlijk vijf jaar geleden al met pensioen mogen gaan, maar bleef er actief tot hij vijftig jaar dienst had.

Luc Ramon (65) vormt met Christine Onraet een nieuw samengesteld gezin en woont in de Paddevijverstraat in Ieper. Beiden hebben afzonderlijk twee kinderen en tien kleinkinderen. “Ik kom uit een gezin met acht kinderen en liep school in het VTI in Ieper. Ik volgde de afdeling mechanica en werkte graag met mijn handen. Op 15-jarige leeftijd begon ik te werken in het bedrijf Spinnekop als lasser. Ik heb dit een kwarteeuw gedaan, werd nadien chauffeur en verkoper om in die laatste functie te eindigen”, vertelt Luc Ramon. “Ik werkte met vier verschillende directeurs en groeide mee met het bedrijf dat evolueerde tot een 40-tal werknemers. De productiecapaciteit werd uitgebreid door de bouw van nieuwe werkplaatsen, door de investering in machines en medewerkers.”

Gedreven werknemer

Luc Ramon mocht op 60-jarige leeftijd met pensioen, maar bleef nog vijf jaar langer. “Ik wou 50 jaar dienst hebben en het werd mij ook gevraagd om nog langer in dienst te blijven”, vervolgt Luc Ramon. “Ik heb het met plezier gedaan, omdat ik altijd gedreven gewerkt heb en hield van het sociaal en persoonlijk contact met de klanten. Het hoogtepunt van mijn carrière is het afscheid van directie, collega’s en klanten. Ik heb bij het bedrijf de kansen gekregen om te bereiken wat ik van jongsaf aan wou. Nu ik met pensioen ben, zie ik wel wat op mij afkomt. Als grootouders zorgen we uiteraard voor de kleinkinderen. Samen met Christine hou ik van wandelen, fietsen, op reis gaan en eens lekker gaan eten. De zaterdagmarkt in Ieper is ook een vaste afspraak met familie en vrienden. Zolang de gezondheid het toelaat, genieten van het leven”, besluit Luc Ramon. Het werd een druk bijgewoond afscheid en Luc ontving een grote barbecue om familie en kennissen uit te nodigen.

The post Luc Ramon gaat na vijftig jaar met pensioen bij het bedrijf Spinnekop: “Ik groeide mee met het bedrijf” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bekende fietsenzaak moet monsterboete van 13 miljoen euro betalen na “bewuste fraude” met Chinese fietsen: “Totaal gebrek aan respect voor de regels”

Fietsenzaak Prestige uit Wetteren is veroordeeld tot een boete van 13,6 miljoen euro. Ze zou douanekosten ontdoken hebben bij de invoer van elektrische fietsen uit China. De rechtbank van eerste aanleg in Antwerpen spreekt van “ernstige, al dan niet georganiseerde fiscale fraude, die zorgt voor oneerlijke concurrentie”.

Lees meer »

Europa zal lastpak Orban wel overleven

Hongarije is het volgend half jaar voorzitter van de EU, en dat betekent dat euroscepticus Viktor Orban vol in de schijnwerpers staat. Hoewel de Hongaarse premier als een lastpak te boek staat, wordt niet verwacht dat hij veel problemen kan veroorzaken.

Lees meer »

Ultraconservatieve aartsbisschop geëxcommuniceerd wegens verwerpen van autoriteit paus

Een ultraconservatieve Italiaanse aartsbisschop Carlo Maria Vigano is geëxcommuniceerd. Dat heeft het Vaticaan vrijdag laten weten. Excommunicatie is een ernstige kerkelijke straf die de gestrafte uitsluit van deelname aan het volle sacramentele leven van de kerk. De 83-jarige man staat bekend als een heftig tegenstander van paus Franciscus. Hij werd veroordeeld wegens “schisma” nadat hij de autoriteit van de katholieke

Lees meer »

Steven Van Moeffaert (KSC Blankenberge) blikt terug op mooi seizoen: “Spelers verdienen duidelijkheid”

We zagen Steven Van Moeffaert voor het laatst als speler actief in Waregem, waar KSC Blankenberge de finale van de beker van West-Vlaanderen won. Intussen was de promotie van eerste provinciale naar de nationale reeksen al afgedwongen.
The post Steven Van Moeffaert (KSC Blankenberge) blikt terug op mooi seizoen: “Spelers verdienen duidelijkheid” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Allemaal blablabla”: vader (43) krijgt 4 jaar cel voor seksueel misbruik zwakbegaafde dochtertjes én mag hen 10 jaar niet meer zien

“Het zijn allemaal leugens, allemaal blablabla. En daardoor zit ik vast.” De 43-jarige O.L. uit Koksijde die eerder wél toegaf dat hij zijn twee zwakbegaafde dochtertjes jarenlang seksueel had misbruikt, trok dat achteraf weer in. Sterker nog: hij sneerde op het proces naar zijn eigen kinderen. De rechters veegden alles wat hij verklaarde van tafel en gaven hem vier jaar

Lees meer »

Cisse Sandra verlengt contract bij Club Brugge en trekt op huurbasis naar Willem II

Club Brugge heeft donderdag de contractverlenging van Cisse Sandra bekendgemaakt. De twintigjarige middenvelder ondertekende een nieuwe overeenkomst bij blauw-zwart tot medio 2027. Club verhuurt hem komend seizoen aan de Nederlandse promovendus Willem II.
The post Cisse Sandra verlengt contract bij Club Brugge en trekt op huurbasis naar Willem II appeared first on KW.be.

Lees meer »