Landelijke Gilde, Unizo en KLJ organiseren voertuigwijding: “Een rondrit van 13 kilometer”

Op zondag 10 maart organiseren de Landelijke Gilde van Pittem, Unizo Pittem-Egem en KLJ Pittem-Egem de eerste editie van de voertuigwijding. Naast de wijding is er ook een eetfestijn en een schlagerfestival met Jettie Pallettie als hoofdact.

“Het idee voor de voertuigwijding kwam eigenlijk van enkele leden van onze vereniging, die dit al eens meegemaakt hadden en hier positieve herinneringen aan hadden”, vertelt Unizo-voorzitter Ellen Verkindere. “Omdat dit toch een hele organisatie is, besloten we eens te polsen bij de bevriende verenigingen en die bleken al snel bereid hun schouders mee onder het initiatief te steken. We hebben wel eerder met één van hen samengewerkt, maar het is voor het eerst dat de drie verenigingen samen een evenement organiseren.”

Drie delen

“Door deze samenwerking konden we een programma voor een volledige dag uitwerken, dat uit drie delen bestaat”, gaat Landelijke Gilde-voorzitter Frank Balcaen verder. “Vanaf 10 uur wordt er verzamelen geblazen aan de loods van de firma Lamont in de Moortelmeers 12 in Pittem voor de voertuigwijding. Alle voertuigen waar een motor in zit zijn welkom om deel te nemen. Van zodra iedereen er is, vertrekken we voor een rondrit van ongeveer 13 km door Pittem en Egem, waarbij alle voertuigen aan de kerk van Pittem zullen gezegend worden. De deelname aan de voertuigwijding is gratis. ‘s Middags is er dan een eetfestijn à volonté met Chateaubriand met warme groentjes en frietjes. Wanneer de honger gestild is, gaan we van start met het schlagerfestival met om 15 uur het optreden van de lokale zanger Kevin Kestar en om 16 uur het ongetwijfeld spetterende optreden van Jettie Pallettie. Nadien zal een dj verder zorgen voor de nodige muzikale ambiance. Het belooft dus een dag vol plezier en pure ambiance te worden.”

Inschrijven voor de voertuigwijding kan via [email protected]. Inschrijven voor het eetfestijn, dat 35 euro kost voor volwassenen en 20 euro voor kinderen tot 12 jaar, kan via hetzelfde e-mailadres. De inschrijving is wel pas definitief nadat het verschuldigde bedrag overgeschreven is op rekening BE04 7370 7437 8431. Wie in de namiddag wil langskomen voor de optredens betaalt 5 euro.

The post Landelijke Gilde, Unizo en KLJ organiseren voertuigwijding: “Een rondrit van 13 kilometer” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Laat ons nu maar focussen op de start van de Spelen

Waar blijft die ‘ongeziene’ sportzomer waarmee Sporza uitpakt? We hadden tijdens het EK alvast een hoog déjà vu-gevoel. Het liep voor de Rode Duivels precies af zoals op het EK 2016, het EK 2020 en het WK 2022: teleurstellend en frustrerend. Bange Tedesco. Wie wél ongezien presteerde in Duitsland, was onze Charles De Ketelaere. Omdat
The post Laat ons

Lees meer »

Willy Cauwelier exposeert in bijna jarig Muze’um L in Rumbeke

Muze’um L in Rumbeke viert in september de tiende verjaardag en dat wordt nu al voorbereid met een expositie met werk van beeldend en conceptueel kunstenaar Willy Cauwelier. “Ik ben van bij het begin betrokken geweest bij het verhaal van ‘de meridiaan van de kunst’ dat wijlen Fernand Callebert uitgewerkt heeft.”
The post Willy Cauwelier exposeert in bijna jarig

Lees meer »

Broers Michel en Francis De Buck vieren 75 jaar ijssalon Au Pingouin

Feest in de Kerkstraat 33: het ijssalon van de gebroeders De Buck bestaat dit jaar liefst vijfenzeventig jaar en dat vieren ze samen met de klant. Een ‘golden ticket’ betekent een jaar lang gratis wafels smullen.
The post Broers Michel en Francis De Buck vieren 75 jaar ijssalon Au Pingouin appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zanger en schilder Henk Stevens onverwacht overleden

Henk Stevens (01/12/1967 – 28/06/2024) is op vrijdag 28 juni onverwacht op 56-jarige leeftijd overleden. Henk laat drie kinderen Nona, Lou en Roef en zijn partner Sofie achter.
The post Zanger en schilder Henk Stevens onverwacht overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Marie Verhulst heeft date met Jef bij ‘Sneeuwwitje’ en Julie Vermeire doet oproep aan Studio 100

Zondagnamiddag vond in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne de première plaats van de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje en dat lokte heel wat nieuwsgierige BV’s naar de rode loper. Reporter Jarne strikte er Marie Verhulst en Julie Vermeire voor een gesprek. Bekijk het

Lees meer »

Woonzorgcentrum Rozenberg Oostrozebeke breidt uit: “20 assistentiewoningen, dagopvang en dienstencentrum”

In Oostrozebeke wordt het woonzorgcentrum Rozenberg uitgebreid met 20 assistentiewoningen, een dagopvang en een ontmoetingsplaats voor buurtbewoners. Rozenberg kwam de voorbije jaren in opspraak door de insulinemoorden. Een aantal ouderen kregen er, al dan niet opzettelijk, teveel insuline toegediend waardoor 3 mensen overleden. Na die moeilijke periode moet de geplande uitbreiding een nieuw, positief hoofdstuk worden voor het woonzorgcentrum.

Lees meer »