Godjes is weer open, droomstart voor uitbaatster Emma: “Een familiaal gevoel creëren”

Emma Vergote opende recent voor het eerst de deuren van sfeercafé Godjes. Daarmee blaast ze een gekend horecapand, dat al meer dan honderd jaar een vaste waarde is in het Ledegemse straatbeeld, nieuw leven in. “Dit voelt een beetje als thuiskomen.”

Nadat Dempsey Francoy en Femke Coene eind 2022 stopten met hun cocktail- en tapaszaak kwam er een einde aan vier generaties in Godjes. De horecazaak was toen al meer dan honderd jaar erg gekend in Ledegem en omstreken. Vorig jaar huisde er nog even een koffiezaak in het pand, maar aan dat verhaal kwam ook snel weer een eind. Nu zet de Ledegemse twintiger Emma Vergote de horecazaak verder, opnieuw onder de naam Godjes. “Deze plaats roept heel wat herinneringen op bij tal van klanten. Ik merkte tijdens het openingsweekend dat zowel jong als oud de weg terugvond naar Godjes. Zelf kwam ik hier vroeger ook vaak over de vloer. Ik wou onmiddellijk weer een familiaal gevoel creëren. Ik denk dat ik daar wel goed in geslaagd ben.”

Zowel Ledegemnaars als mensen van buiten de gemeente proefden tijdens het openingsweekend al eens van het nieuwe Ledegemse sfeercafé. “Deze start had ik niet durven dromen. Onder andere heel wat vrienden uit het Roeselaarse, waar ik vroeger aan de slag was, kwamen langs.” Grote verbouwingswerken voerde ze in Godjes niet uit. “Ik plaatste wel nieuwe meubels en het biljartzaaltje richtte ik in als een knusse zitruimte, waar bijvoorbeeld ook een spelletje darts gespeeld kan worden.”

Verschillende hapjes

In het sfeercafé kan men terecht voor tal van drankjes, maar Emma serveert ook verschillende hapjes. Zo staan er camembert en warme hapjes op de menukaart. Godjes zal vier dagen per week open zijn. Op donderdag opent Emma de deuren van de horecazaak om 16 uur, op vrijdag en zaterdag om 11 uur. Op zondag is Godjes open vanaf 10 uur. “Doordat ik voorlopig de zaak alleen run, met behulp van flexi-jobbers, is het niet de bedoeling dat ik tot midden in de nacht open ben.”

The post Godjes is weer open, droomstart voor uitbaatster Emma: “Een familiaal gevoel creëren” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Luc Appermont viert 1000ste ‘De zoete inval’ op radio én tv: “Toen de baas me belde dacht ik: ik ben ontslagen”

Een feestelijke aflevering opgenomen in ‘hometown’ Bilzen, met verrassende gasten en Limburgse vlaai: zo viert Luc Appermont (75) vandaag de 1.000ste aflevering van ‘De zoete inval’. De presentator bedacht het Radio 2-programma 34 jaar geleden uit pure onvrede zelf, maar vreesde dat het geen lang leven was beschoren. Maar het spel overleefde de tand des tijds en zorgde voor een

Lees meer »

Koning Albert en koningin Paola vieren 65ste huwelijksverjaardag: “Ze zijn meer grootouders dan dat ze ooit ouders waren”

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren komende dinsdag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ze hebben hun echtelijke problemen gekend, met overmatige aandacht voor andere partners en te weinig voor hun kinderen Filip, Astrid en Laurent. Dat kunnen ze niet meer goedmaken, beseffen ze. Maar bij hun twaalf klein- en drie achterkleinkinderen hebben ‘Apapa’ en ‘Amama’ hun tweede kans gegrepen. Wat

Lees meer »

EXCLUSIEF. Fabio Jakobsen toont de littekens die het verhaal van zijn carrière vertellen: “Ik ben wel een taaie, denk ik”

“Wielrennen is geen sport voor kleinzerige mensen”, zegt Fabio Jakobsen (27). Zijn lijf is het bewijs. In Polen raakte hij tien tanden en een deel van zijn neus kwijt – hij werd voor dood opgeraapt van de straat. Op zijn knieën en armen hebben valpartijen “spoor over spoor” nagelaten. En toch gaat hij in deze Tour de France weer op

Lees meer »

Theater-, dans- en performancefestival NEXT keert van 6 tot 30 november terug naar Kortrijk

Save the date! Van 6 tot 30 november komt NEXT terug naar meer dan 20 Vlaamse, Waalse en Franse theaters met 28 internationale voorstellingen. Schouwburg Kortrijk en kunstencentrum BUDA zijn opnieuw co-organiserende partners voor deze 17de editie.
The post Theater-, dans- en performancefestival NEXT keert van 6 tot 30 november terug naar Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vanaf nu kan je de rijen toeristen vermijden aan de Akropolis in Griekenland, tegen een prijskaartje van… 5.000 euro: “Ronduit elitair”

Een van de drukst bezochte monumenten uit de Oudheid, de Akropolis in Athene, laat voortaan privébezoeken buiten de officiële openingsuren toe. Een machtige ervaring met een prijskaartje van… 5.000 euro. Hellenic Heritage verkoopt de privébezoeken als de “Acropolis Experience”. Bij de aankondiging ervan kwam er al veel kritiek. Die laait nu weer op.

Lees meer »

Meer dan 100 dolfijnen aangespoeld op Amerikaanse oostkust

Aan de oostkust van de Verenigde Staten zijn ongeveer 125 witflankdolfijnen gestrand. De dieren kwamen vast te zitten aan een schiereiland in de Amerikaanse staat Massachusetts toen het eb werd. Reddingswerkers proberen de dieren nu terug naar de oceaan te begeleiden. Zeker 10 dolfijnen zijn al gestorven.

Lees meer »

“Samen met de luisteraars volop genieten”: Q-Beach House opent opnieuw de deuren op het strand van Oostende

Het Q-Beach House is opnieuw geopend en nam zaterdag meteen een vlotte start. Daar had het optreden van Laura Tesoro en andere artiesten ongetwijfeld iets mee te maken. Er staan deze zomer nog enkele veelbelovende Sunset Concerten op het programma.
The post “Samen met de luisteraars volop genieten”: Q-Beach House opent opnieuw de deuren op het strand van Oostende

Lees meer »