Angelo Vanheuverbeke neemt over bij WS Lauwe B

WS Lauwe B, pas dit seizoen boven de doopvont gehouden, is voorlopig een succesverhaal. T1 David Dujardin maakte van zijn jonge kornuiten een hecht collectief. Volgend seizoen geeft de 55-jarige Lauwenaar de fakkel door aan Angelo Vanheuverbeke, maar blijft op post als T2 en sportief verantwoordelijke.

WS Lauwe B staat bij zijn groot debuut na 22 wedstrijden mooi op de derde plaats. Een eindrondeticket ligt voor het grijpen. Zonder de vele geblesseerden zat er mogelijk zelfs meer in. Volgend seizoen, mogelijk in derde provinciale, mag Angelo Vanheuverbeke als T1 opnieuw in actie komen. De 34-jarige Lauwenaar kijkt er reikhalzend naar uit.

“Nadat ik bij RC Lauwe de handdoek in de ring gooide, bleef ik bij White Star als jeugdtrainer in de running”, opent Angelo Vanheuverbeke. “Jeugd opleiden, ik het er nooit mijn neus voor opgetrokken. Maar een eerste ploeg trainen, daar zeg ik niet neen tegen. Spelen voor de knikkers, dat is toch de max. Zeker met de talentvolle B-ploeg van WS Lauwe.”

Onder de indruk

“Ik heb die jongens enkele keren aan het werk gezien en was behoorlijk onder de indruk. Zonder het uitvallen van hun topscorer Arne Allijns en nog enkele dragende spelers zat er mogelijk een tweede plaats in. David Dujardin heeft dat goed gedaan. Via de eindronde zit er misschien nog een promotie in naar derde provinciale.”

Angelo Vanheuverbeke twijfelde niet om zijn ja-woord te geven om T1 te worden van de B-ploeg. “Toen David mij vroeg om volgend seizoen de fakkel van hem over te nemen, moest ik niet nadenken”, lacht Angelo.

“Dat David naast mij blijft als T2, kan ik alleen maar toejuichen. Hij kent zijn pappenheimers, weet hoe hij ze moet aanpakken. Voor mij kan de nieuwe competitie niet snel genoeg beginnen.”

“Uiteraard besef ik best dat deze B-ploeg vooral in het leven werd geroepen om de talentvolle jongeren klaar te stomen voor de eerste ploeg. Met Arne Allijns die volgend seizoen de overstap maakt naar de A-ploeg is de eerste opdracht reeds vervuld.’

‘Hopelijk slaag ik erin om nog meerdere jongens een duwtje in de rug te geven richting de ploeg van mijn collega Maxim Vandamme, die de lijnen uitzet bij de eerste ploeg”, besluit Angelo Vanheuverbeke. (AVW)

Zondag 3 maart 15 uur: WS Lauwe B – SCT Menen.

The post Angelo Vanheuverbeke neemt over bij WS Lauwe B is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Oppositie vol ongeloof nadat Wilders eigen premier “slappe hap” noemt: “Schoof werd eerst vernederd en dan gevierendeeld”

In de Nederlandse Tweede Kamer heeft PVV-leider Geert Wilders de kersverse premier Dick Schoof aangevallen op de tweede dag van het regeringsdebat over het nieuwe kabinet. Volgens Wilders neemt Schoof niet genoeg afstand nemen van aantijgingen uit de oppositie die ministers racistisch noemen. Hij noemde het optreden van de premier “slappe hap”, wat hem niet in dank werd afgenomen door

Lees meer »

Politieke aardverschuiving in Verenigd Koninkrijk: oppositiepartij Labour verplettert Conservatieven, premier Sunak biedt ontslag aan

Zoals verwacht vond vannacht een politieke aardverschuiving plaats in het Verenigd Koninkrijk. Nadat de rechtse Conservatives van huidig premier Rishi Sunak veertien jaar lang aan de macht waren, wint oppositiepartij Labour de Britse verkiezingen. En nog geen klein beetje. Nadat de exitpolls “een verpletterende overwinning” voorspelden, staat de partij van Sir Keir Starmer met nog 2 van de 650 zetels

Lees meer »

Hooggerechtshof VS geeft Trump deels gelijk: president gedeeltelijk immuun tegen vervolging Capitoolrellen. Trump: “Grote overwinning voor grondwet en democratie”

Het Amerikaanse Hooggerechtshof in Washington DC heeft met 6 tegen 3 geoordeeld dat Donald Trump deels presidentiële immuniteit genoot tijdens de bestorming van het Capitool in 2021. Een vonnis over Trumps vermeende beïnvloeding van de verkiezingen in 2020 vóórdat de Amerikanen in november naar de stembus gaan, lijkt daardoor steeds minder waarschijnlijk.

Lees meer »

LIVE RODE DUIVELS. Mangala, die “nog niet weet of hij basisspeler zal zijn”, vindt Frankrijk favoriet: “Zij hebben hiermee meer ervaring”

Matchdag min één voor de Rode Duivels. Maandag wacht de clash met Frankrijk, deze voormiddag werd er getraind in het Team Base Camp in Freiberg. Met de volledige groep, want ook Axel Witsel was van de partij. Na de korte afreis naar Düsseldorf zullen om 17u45 bondscoach Tedesco samen met Orel Mangala de pers te woord staan in de Düsseldorf

Lees meer »

Gewezen politiecommissaris Edwin Christiaen (67) uit Ieper is overleden

In het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper is politiecommissaris op rust Edwin Christiaen (67) uit Ieper gestorven. Hij was een fiere gewezen rijkswachter en werd na de politiehervorming commissaris bij de zone Westkust. Edwin werd er directeur Operaties. Begin juli 2015 ging hij met pensioen
The post Gewezen politiecommissaris Edwin Christiaen (67) uit Ieper is overleden appeared first on

Lees meer »

Geen pakjesbezorger meer nodig? Hier levert een drone je boodschappen

Zullen pakjesbezorgers in de toekomst overbodig worden? In de Verenigde Staten test onder meer supermarktketen Walmart sinds januari dronebezorgingen uit. Voor 4 dollar extra wordt je boodschap binnen het halfuur bij je thuis geleverd. “Net een pakketje uit de toekomst”, klonk het bij de klant die het filmpje online deelde.

Lees meer »