Woonzorgcentrum zet gratis schoonheidsinstituut op voor bewoners: “Hun genotsmomentje”

Het kamertje stond toch leeg, dus besloot Lindsy Wyseur (25) er een schoonheidsinstituut in te richten. Opmerkelijk, want dat kamertje bevindt zich in het woonzorgcentrum Sint-Camillus in Wevelgem. Haar klanten zijn de bewoners én die worden er gratis verwend. “Dankbaarheid schept veel voldoening.”

“Doet ’t een beetje deugd, Monique?” Het blijft stil in het door de sfeerlamp verlichte kamertje. Lindsy herhaalt haar vraag, terwijl ze zachtjes de hand van Monique verder masseert. Iets luider nu. De 90-jarige Monique lijkt wakker te schieten uit een trance. “Eerste klas, ’t doet deugd.”

Een glimlach verschijnt op haar gezicht. Naast haar staat een ladderkast met wat kaarsjes, boeddha waakt vanop een kader tegen de muur over het tafeltje en op de massagetafel achter de kranige Wevelgemse ligt een stapel handdoeken met etherische olie.

Wellness

Vrijwel niks doet vermoeden dat Lindsy en Monique zich in een ruimte van een woonzorgcentrum bevinden. Echter, in het Sint-Camillus in Wevelgem bevindt zich sinds kort het wellnesssalon Lin-stituut. Een initiatief van Lindsy Wyseur (25). “Het idee kwam er vooral op vraag van de bewoners zelf. Ze zijn nog altijd heel trots en vroegen dan om hun nagels of gelaat wat op te smukken.”

Voor Lindsy klonk dat als muziek in de oren. Zij volgde de opleiding wellbeing- en vitaliteitsmanagement aan hogeschool Vives in Kortrijk. Van het woonzorgcentrum kreeg ze de ruimte ter beschikking om er haar ding te doen. “Het is sowieso ingericht als een echt schoonheidsinstituut. Zo krijgen de mensen het gevoel dat ze in een andere omgeving zitten. Een huiselijke sfeer, waar ze tot rust komen en kunnen genieten van hun genotsmomentje”, vertelt Linsey.

Drie keer per maand

Voorlopig gaat het om drie donderdagnamiddagen in een maand. “We pikken telkens enkele bewoners uit de groepssessies die dan plaatsvinden en geven hen de keuze wat ze willen. Dat is volledig gratis, een deel van ons aanbod animatie”, benadrukt Linsey.

Wellness in het woonzorgcentrum? Nieuw is het niet. “We deden al vaak gezamenlijke schoonheidsbehandelingen of gingen langs op de afdeling om eens een gelaatsverzorging of zo te doen. Echter, in dit concept is het wel geheel uniek, weg van de rusthuissfeer.”

Voor heel wat bewoners is een massage, gelaatsbehandeling of nagel- en handverzorging nieuw. Genieten doen ze des te meer. “In onze tijd was dat toch de mode niet. Ik weet niet of het bestond, maar het zou niet gemogen hebben van onze ouders, denk ik”, vertelt Monique Defoor erover. Maar ze genoot zichtbaar. “Ik zal zeker terugkomen. Wanneer mag ik?” (JDW)

The post Woonzorgcentrum zet gratis schoonheidsinstituut op voor bewoners: “Hun genotsmomentje” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nederlandse huizenprijzen op hoogste niveau ooit

De huizenprijzen op de krappe woningmarkt in Nederland zijn nog nooit zo hoog geweest als afgelopen kwartaal. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). De gemiddelde verkoopprijs van bestaande huizen was in het tweede kwartaal 468.000 euro, 7,2 procent meer vergeleken met het eerste kwartaal van 2024. Dit is een “uitzonderlijke” toename, vindt de makelaarsvereniging, omdat dit sinds het

Lees meer »

Peloezefeesten als ideale start van zomervakantie in Oostrozebeke: “Uitgegroeid tot kermis van het dorp”

In Oostrozebeke kijkt jong en oud uit naar de jaarlijkse Peloezefeesten op vrijdag 5 juli. Geen kermisattracties op het marktplein, maar gezellige plekjes op de zachte ondergrond van de ‘peloeze’ voor het gemeentehuis. Knusser kan het niet.
The post Peloezefeesten als ideale start van zomervakantie in Oostrozebeke: “Uitgegroeid tot kermis van het dorp” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlak voor ‘Met vier in bed’ is Alex voor de vierde keer hervallen: “Het leven gaat gewoon verder”

In een nieuwe aflevering van ‘Met vier in bed’ vertrekken de B&B-uitbaters op een unieke treinreis in Landen, waar Jo samen met zijn vrouw Hilde Station Racour uitbaat. Gedurende het programma wordt Jo echter vergezeld door hartsvriendin Alex. Maar vlak voor hun deelname kreeg die laatste echter slecht nieuws. “Op 1 januari heeft ze mij verteld dat ze voor de

Lees meer »

“Wat is er met zijn gezicht gebeurd?” Internet raakt niet uitgepraat over ‘nieuwe look’ Zac Efron

Wat is er gebeurd met Zac Efron? Dat is wat de kijkers van z’n nieuwste film ‘A Family Affair’ op Netflix zich afvragen. De hartenbreker uit ‘High School Musical’ onderging een serieuze metamorfose: z’n wangen lijken opgeblazen, zijn lippen zien er voller uit en er is aan zijn kaaklijn gesleuteld. Ging Zac langs bij de plastisch chirurg of heeft hij

Lees meer »

Rassemblement National van kandidaat-premier Jordan Bardella (28) op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen: “Extreemrechtse golf trekt over Frankrijk”

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond op basis van schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Ondertussen protesteren honderden linkse activisten in hoofdstad Parijs. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de

Lees meer »

Marbella zal wildplassers in zee dan toch niet beboeten

Hoongelach en verbijstering alom toen Marbella eind mei een aantal maatregelen goedkeurde om de mondaine stranden van de Spaanse badplaats proper te houden. Er werden boetes aangekondigd voor wie zijn of haar behoefte zou doen “in de zee of op het strand”. De gemeenteraad ontkent nu dat het die boetes effectief zal toepassen.

Lees meer »

Vooruit stelt als eerste lokale partij in Zwevegem volledige lijst voor: “Bloed, zweet en tranen gekost”

Na een kandidatendag kon Vooruit Zwevegem haar 29 kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen voorstellen. “Een volledige lijst kunnen voorstellen? Nooit gedacht dat dit ons zou lukken toen we in de zomer van 2022 opnieuw de draad hebben opgepikt met Vooruit in Zwevegem”, begon lijsttrekker Mieke Eggermont.
The post Vooruit stelt als eerste lokale partij in Zwevegem volledige lijst voor: “Bloed,

Lees meer »

Zomerbar tussen de wijnranken in Westouter: “Genieten staat centraal”

Tijdens de zomermaanden is de belevingsweide Entre Deux Verres opnieuw toegankelijk voor het publiek. “We serveren met veel plezier een glaasje of flesje wijn, sapje of een hapje”, aldus wijnboer Martin Bacquart. “Een bezoek aan de belevingsweide kan ook de perfecte afsluiter zijn van een wandeling op en rond ons wijndomein.”
The post Zomerbar tussen de wijnranken in Westouter:

Lees meer »

Ouders basisschool De Talententuin lanceren petitie om geliefde interim-directeur aan boord te houden: “Hij bracht terug warmte in de school”

Het einde van het schooljaar verliep in Prizma-basisschool De Talententuin in Lendelede niet zo rustig. Er is onder een deel van het personeel en bij heel wat ouders onmin ontstaan omdat interimdirecteur Maarten Vansteenkiste die job na dit schooljaar niet definitief mag uitoefenen. Die laatste hebben een petitie gelanceerd.
The post Ouders basisschool De Talententuin lanceren petitie om geliefde

Lees meer »

“Van Gerwen heeft de grootste mond van iedereen, maar hij was nog nooit zo stil”: Van den Bergh en Huybrechts genieten na van spectaculaire derbyzege

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft Van den Bergh de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de

Lees meer »

André en Simonna zijn 60 jaar getrouwd

De 85-jarige André Vanluchene en de 83-jarige Simonna Struyve vierden hun diamanten huwelijksjubileum tijdens de receptie op het gemeentehuis in Olsene.
The post André en Simonna zijn 60 jaar getrouwd appeared first on KW.be.

Lees meer »