Werken in Molenakker zorgen voor hinder en gewijzigde dienstverlening De Lijn

Vanaf 4 maart 2024 start het gemeentebestuur van Pittem grote werken op in de Molenakker. Op de planning staat de vernieuwing van het wegdek, nieuwe voetpaden, parkeerstroken en groenzones. Ook de omgeving van de school krijgt een grondige opknapbeurt. De herinrichting van de Molenakker gaat gepaard met rioleringswerken. Rioolbeheerder Fluvius legt een gescheiden riolering (scheiding van regen- en afvalwater) aan.

De rioleringswerken starten aan het kruispunt met de Egemstraat. Vanaf daar werkt Fluvius tot en met de tweede zijstraat van de Molenakker (huisnummer 43). Wanneer die fase afgerond is, werkt de rioolbeheerder ook de andere zijstraten af (Molenakker nr. 43 tot Molenakker nr. 72, inclusief tweede en derde zijstraat). Daarna werkt Fluvius tot aan de lagere school de Akker om aansluitend de Sint-Germanusstraat aan te pakken. Als laatste komt de schoolomgeving en het kruispunt met de Paardestraat aan de buurt. De werken duren van maart 2024 tot eind 2025.

Hinder

De Molenakker zal gedurende de werken niet toegankelijk zijn voor verkeer. Van 4 maart tot en met 19 april 2024 zal ook het kruispunt met de Egemstraat afgesloten zijn voor verkeer. Het gemeentebestuur voorziet een omleiding vanuit Egem dorp naar de Kolonel Naessenstraat, Kasteeldreef, Brugsesteenweg, Joos de ter Beerstlaan naar Pittem.

Impact op busvervoer tussen 4 maart en 19 april

Door de werken aan het kruispunt met de Egemstraat, vallen haltes Oostwijk en Sporthal tijdelijk weg tussen 4 maart en 19 april. De Lijn voorziet een vervanghalte aan de Koevoet. Vanaf de halte Egem Dorp rijdt de L801 via de Kasteeldreef, Brugsesteenweg en Joos de ter Beerstlaan naar Pittem.

Aangepaste dienstverlening om stiptheid en bezetting aan te pakken

Om de problematiek in de stiptheid, bezetting en frequentie van de Lijn-verbindingen op het traject Roeselare-Tielt aan te pakken, vervroegt De Lijn vanaf 4 maart 2024 L801 Tielt-Pittem-Egem-Ardooie-Roeselare met 10 minuten. De Lijn rijdt voor die rit uit met een accordeonbus om meer leerlingen op stipt op school te krijgen. Het nieuwe aankomstuur in Tielt wordt op die manier 07.55 uur.

Ook de schoolrit L80 Roeselare-Ardooie-Pittem-Tielt wordt vanaf 4 maart 2024 vervroegd met 6 minuten. De Lijn voert deze rit uit met een standaardbus. Het nieuwe aankomstuur in Tielt wordt dan Gemeente Pittem – Markt 1 – 8740 Pittem – 051 46 03 50 – www.pittem.be

07.49 uur. Ter versterking voorziet De Lijn bovendien een extra rit vanaf Ardooie aan halte Ardooie Bibliotheek naar Tielt met een standaardbus.

L80 Tielt-Pittem-Ardooie-Roeselare zal op zijn beurt uitrijden met een accordeonbus in de plaats van een standaardbus. Die rit behoudt zijn huidig vertrek- en aankomstuur (07.10 – 07.43 uur).

The post Werken in Molenakker zorgen voor hinder en gewijzigde dienstverlening De Lijn is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

ZOMERREEKS. Froya en Mark kochten stukje berg in de Alpen: “Hier leven is leren loslaten en berusten in wat komt”

Wie definitief uit Antwerpen vertrekt, laat veel achter. Dat zou je toch denken. Wij spraken Antwerpenaren die lang geleden of heel recent hun koffers pakten, iedereen die hen lief was dag zeiden en naar het buitenland verkasten. Vijf keer een verhaal over met weinig of niks vertrekken en (wellicht) nooit meer willen terugkeren. Aflevering 1: Froya en Mark uit Borgerhout

Lees meer »

Godelieve Vieren is nieuwe ereburger van Nieuwpoort: “Meer dan verdiend voor alles wat ze voor onze stad betekend heeft”

Zaterdag werd de titel van ereburger van Nieuwpoort uitgereikt aan Godelieve Vieren. Ze krijgt de bijzondere erkenning omwille van haar sociocultureel, politiek en toeristisch engagement in de voorbije decennia. Godelieve Vieren is de 23e ereburger van Nieuwpoort.
The post Godelieve Vieren is nieuwe ereburger van Nieuwpoort: “Meer dan verdiend voor alles wat ze voor onze stad betekend heeft” appeared

Lees meer »

Waarom eigenlijk niemand wil winnen in Frankrijk

Forse toespraken, gisteravond bij onze zuiderburen. Iedereen lijkt klaar om eraan te beginnen. Op het eerste gezicht toch. In werkelijkheid was dit alles politiek theater. In het geval van de extreemlinkse Jean-Luc Mélenchon en president Emmanuel Macron zelfs een verregaande vorm van cynisme. Dit is de reden waarom.

Lees meer »

Na onderzoek naar Songfestival in Malmö: EBU stelt nieuwe actiepunten voor én benoemt nieuwe directeur

De European Broadcasting Union (EBU) benoemt een nieuwe directeur en gaat de regels voor delegaties verduidelijken. Dit zijn de uitkomsten van het onafhankelijke onderzoek dat de organisator van het Eurovisiesongfestival heeft laten uitvoeren na scherpe kritiek van verschillende deelnemers en de diskwalificatie van Joost Klein. Nederland volgt nauwlettend of de EBU haar beloften nakomt en zal op basis daarvan beslissen

Lees meer »

Het bewogen leven van SUM 41-frontman Deryck Whibley: “Thuis kon ik amper tien minuten op mijn benen staan”

“Toen ik eindelijk weer bij zinnen was, vertelden ze me dat ik bijna was gestorven.” Maar kijk, straks mag frontman Deryck Whibley (44) op Rock Werchter aan de bak met zijn SUM 41. Voor een afscheidstournee die moet dienen als ultiem hoogtepunt, nadat een leven vol drank de carrière van – een ondertussen gelouterde – Whibley bijna kopje onder deed

Lees meer »

De grasmat is een weide in het Pierre Cornelisstadion: “Dit is absurd”

Hallucinante beelden in het Pierre Cornelisstadion van Eendracht Aalst. Het gras is er – net zoals op jeugdcomplex Zandberg – al lange tijd niet gemaaid. Van een grasmat is geen sprake meer, het lange gras waait mee met de wind. Een rondgang door het stadion levert nog wel meer vreemde beelden op: in de business seats ligt een dode half

Lees meer »

Morgen verkiezingen in Frankrijk, maar wat zeggen laatste peilingen? Hoe kijken Fransen naar opmars extreemrechts?

De resultaten van de Europese verkiezingen waren nog maar net bekendgemaakt of de Franse president Emmanuel Macron riep vervroegde parlementsverkiezingen uit. Het extreemrechtse Rassemblement National (RN) had namelijk fors gewonnen en Macron leek te gokken dat hij op die manier de lont uit het kruitvat kon halen. Zal hij daarin slagen? Jelle Frencken van VTM NIEUWS blikt vooruit op de

Lees meer »

KIJK. Liesbeth Homans vergeet microfoon uit te zetten in Vlaams Parlement: “Pak uw rommel eens mee”

N-VA-parlementslid Liesbeth Homans is vandaag aan het slot van de installatievergadering van het Vlaams Parlement aangeduid als parlementsvoorzitter. Homans vergat haar microfoon uit te zetten terwijl ze plaatsnam voor een toespraak. “Pak uw rommel eens mee”, zegt ze tegen Filip Dewinter (Vlaams Belang). Daarna beseft ze dat iedereen haar opmerking kon horen.

Lees meer »