Vrijwilliger Robert viert 80ste verjaardag: “Hoe vaak ik taxi speel, hangt af van week tot week”

Van 2 tot 10 maart is er opnieuw de Week van de vrijwilliger. Het moment dus om de vrijwilligers even te danken voor hun inzet voor anderen. Wij gingen even langs bij Robert Waelkens die op 1 februari zijn tachtigste verjaardag mocht vieren en nog steeds actief is als vrijwilliger.

Robert groeide op in Moen waar hij nog steeds woont met Nancy die hij 23 jaar terug leerde kennen. “Zij is mijn eeuwige liefde en samen met mijn familie, bestaande uit twee zonen en twee stiefzonen, de schoondochters en inmiddels al acht kleinkinderen, mijn grootste rijkdom”, vertelt hij.

Robert werkte nagenoeg zijn hele loopbaan bij de groendienst van Kortrijk en Izegem. Robert is in Moen geen onbekende. Je kan hem vaak vinden langs het voetbalveld, luid supporterend voor zijn kleinzoons. “Ik ben ook hevig supporter van Club Brugge, maar die wedstrijden volg ik op televisie. Een partijtje biljarten is ook wel aan mij besteed en ik ben een liefhebber van het Vlaamse lied. Met een groepje vrienden spreken we regelmatig af op een optreden van onder andere Dave Calbo, Michael Lanzo, Herbert Verhaeghe of het Orkest van François. Dit orkest en Dave Calbo kwamen zelfs optreden op mijn tachtigste verjaardagsfeest”, vertelt hij glunderend.

Naast het beleven van al die hobby’s, heeft Robert nog tijd over om als vrijwilliger te werken. “Ik ben vrijwilliger bij de gemeente Zwevegem waarvoor ik mensen moet voeren en begeleiden naar doktersafspraken, ziekenhuizen en winkels. Ik kom graag onder de mensen en dan zijn zo’n opdrachten best wel leuk.”

Taxi

We waren benieuwd hoe onze vrijwilliger dan aan zijn klanten komt. “De gemeente contacteert mij wanneer er een aanvraag is binnengekomen. Als het past, krijg ik telefonisch door waar ik moet zijn en om welk uur.” Meestal gaan de ritjes naar het ziekenhuis in Kortrijk en begeleidt Robert de mensen goed en wel tot ze binnen zijn. “Hoe vaak ik taxi speel, hangt af van week tot week, maar we maken toch een aantal ritjes per week”, besluit hij.

The post Vrijwilliger Robert viert 80ste verjaardag: “Hoe vaak ik taxi speel, hangt af van week tot week” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Drie Zwevegemse vrienden nemen deel aan zevendaagse Budapestrally: “Auto’s zijn onze passie”

Bruno Vandorpe, Kevin Waelkens en Stephen Glabeke uit Zwevegem starten op zaterdag 13 juli aan de zevendaagse Budapestrally. Met hun opgesmukte Audi moeten deze drie vrienden op deze roadtrip ook zoveel mogelijk opvallen, wat hen wel aardig zal lukken.
The post Drie Zwevegemse vrienden nemen deel aan zevendaagse Budapestrally: “Auto’s zijn onze passie” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik had diarree en legde daarom mijn GSM weg”: geen straf voor voyeur (35) die dames filmt in toiletten, wel vijf jaar burgerrechten kwijt

Een 35-jarige man uit Nieuwpoort die verschillende dames stiekem heeft gefilmd in toiletten op het strand van Nieuwpoort en Koksijde is schuldig bevonden door de rechter. De man krijgt evenwel geen straf, maar de gunst van de opschorting. Hij is wel voor 5 jaar zijn burgerrechten kwijt en moet één slachtoffer 1.000 euro schadevergoeding betalen. “Het was een bijzonder vies

Lees meer »

Blankenberge wil deze zomer nog meer inzetten op openbare netheid: “Vorige zomer kregen 116 overtreders een GAS-boete tijdens 1.085 controles”

Deze zomer zullen medewerkers van OVAM opnieuw anonieme controles houden in Blankenberge om overtreders van sluikstorten, zwerfvuil en hondenpoep op heterdaad te betrappen. De stad zelf heeft drie extra GAS-vaststellers opgeleid die deel uitmaken van de dienst Gemeenschapswachten. Burgemeester Björn Prasse (Open Vld) kondigde aan dat er ook een nieuw online meldingsplatform komt.
The post Blankenberge wil deze zomer

Lees meer »

Al zeven doden door noodweer in Frankrijk en Zwitserland

Zwaar onweer, storm en hevige regen hebben zaterdag in Frankrijk, Zwitserland en Italië grote schade veroorzaakt. Tot nu toe zijn al minstens zeven mensen overleden maar er wordt nog gezocht naar meerder vermisten. Dat hebben de verschillende lokale autoriteiten bekendgemaakt.

Lees meer »

Tientallen klachten over grensoverschrijdend gedrag, maar voormalig Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof begint nu tweede carrière als bestuurder bij Antwerp

Steve Van den Kerkhof, de man die vorig jaar na 22 jaar zijn CEO-positie bij Plopsa vaarwel moest zeggen omwille van tientallen klachten over grensoverschrijdend gedrag, is lid geworden van het bestuursorgaan van Antwerp als extern bestuurder. De gewezen CEO van de pretparkengroep was sinds januari bij de Great Old aan de slag als consultant.

Lees meer »

“Ik hou van Eddy! Een record is maar een nummer”: Cavendish boekt historische Tour-zege en steekt Merckx voorbij

Mark Cavendish (39) heeft na lang wachten zijn 35e Tour-overwinning beet. Hij reed overtuigend naar de zege na andermaal een valpartij, waar Mads Pedersen bij betrokken was. Door deze zege steekt hij Eddy Merckx voorbij en wordt hij alleen recordhouder. Na de finish had Cavendish ook een boodschap voor ‘De Kannibaal’: “Eddy Merckx blijft voor altijd Eddy Merckx. Het is

Lees meer »

Het zotste kamp. Deze jongeren zijn op cruisekamp voor 1.350 euro: “Nu al wachtlijst voor volgend jaar”

Vergeet het bivak in de Ardennen. Activak is als eerste jongerenorganisatie op cruisekamp vertrokken met 54 jongeren, die in één week vier landen aan de Middellandse Zee aandoen. Kostprijs: 1.350 euro. Toch was het luxekamp meteen uitverkocht, en voor volgende zomer is er al een wachtlijst. “Het is écht impressionant. Elke verdieping is ingericht door een kunstenaar”, vertelt Xander (19).

Lees meer »

“DEMbargo”: Rijke donateurs van de Democraten draaien geldkraan dicht tot Biden terugtreedt

Verschillende financiers van de Democratische Partij zetten hun donaties stop. Ze doen dit om de druk op Biden te verhogen, zodat hij zich terugtrekt als presidentskandidaat. Dat melden verschillende Amerikaanse media. De 81-jarige Amerikaanse president Joe Biden, die vorige week een zwak debatoptreden had, zegt echter vastbesloten te zijn om als presidentskandidaat van de Democratische Partij aan te blijven.

Lees meer »

Marie Verhulst verklapt wat we van haar te zien krijgen in nieuw seizoen ‘De Verhulstjes’: “Heel verschillend”

De zomervakantie is dan wel begonnen, voor Marie Verhulst (28) is het werken geblazen. “Binnenkort staan Samson en ik zeven op zeven in Plopsaland De Panne met onze zomershows”, glundert de dochter van Gert. Om mensen warm te maken komen ze vandaag met het zomerse nummer ‘Naar Zee’, een herwerking uit de erfenis van Samson & Gert. Reporter Jarne is

Lees meer »