Vier agenten gedood bij poging van bendes om premier Haïti omver te werpen

In de Haïtiaanse hoofdstad Port-au-Prince zijn vier agenten omgekomen bij vuurgevechten met bendes. Dat meldt het hoofd van de nationale politiebond.

 

Meer krantenkoppen in België

Oppositiepartij NVAPlus vraagt een extra gemeenteraad na schorsing burgemeester Ward Vergote: “Verwachten een duidelijke toelichting”

De oppositiepartij NVAPlus pleit door de schorsing van burgemeester Ward Vergote (Visie) voor een extra gemeenteraad om de situatie en de komende stappen helder te maken voor alle inwoners. “We verwachten van de gemeente een duidelijke toelichting aan de raadsleden en de burgers over wat nu gaat volgen”, reageert Gert-Jan Hovaere.
The post Oppositiepartij NVAPlus vraagt een extra gemeenteraad

Lees meer »

Laat je verbazen door natuurbeelden en cartoons

Wie zich wil vergapen aan schitterende natuurbeelden kan van 29 juni tot 29 september terecht in het bezoekerscentrum van Zwin Natuurpark. De 59ste editie van de internationale tentoonstelling Wildlife Photographer Of The Year is er te gast. Een bezoek is inbegrepen in de toegangsprijs tot het Zwin Natuur Park. Knokke-Heist is ook opnieuw de gastheer
The post Laat je

Lees meer »

Welzijnsvereniging Blankenberge uit de startblokken: “Mooi verhaal, waarin onze inwoners centraal staan”

Met de ondertekening van de oprichtingsakte in het stadhuis schoot Welzijnsvereniging Blankenberge officieel uit de startblokken. “Een belangrijke mijlpaal in de realisatie van de nieuwe synergetische zorgsite in Blankenberge”, aldus burgemeester Björn Prasse (Open VLD).
The post Welzijnsvereniging Blankenberge uit de startblokken: “Mooi verhaal, waarin onze inwoners centraal staan” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Duitse AfD stapt uit ID-fractie

21:34 De Duitse extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) stapt uit de fractie Identiteit en Democratie (ID) in het Europese Parlement. Dat heeft de partij beslist tijdens een congres in Essen…

Lees meer »

Ultraconservatieve aartsbisschop geëxcommuniceerd wegens verwerpen van autoriteit paus

Een ultraconservatieve Italiaanse aartsbisschop Carlo Maria Vigano is geëxcommuniceerd. Dat heeft het Vaticaan vrijdag laten weten. Excommunicatie is een ernstige kerkelijke straf die de gestrafte uitsluit van deelname aan het volle sacramentele leven van de kerk. De 83-jarige man staat bekend als een heftig tegenstander van paus Franciscus. Hij werd veroordeeld wegens “schisma” nadat hij de autoriteit van de katholieke

Lees meer »

Maud D’Heedene aan de start van het PK meerkamp

Maud D’Heedene doet dit weekend mee aan het PK meerkamp in Ieper. De tweedejaarsminiem van AC Hoppeland kende een sterke aanloop met mooie prestaties tijdens de Nacht van de Atletiek en de kermismeeting in eigen club.
The post Maud D’Heedene aan de start van het PK meerkamp appeared first on KW.be.

Lees meer »

Drie Zwevegemse vrienden nemen deel aan zevendaagse Budapestrally: “Auto’s zijn onze passie”

Bruno Vandorpe, Kevin Waelkens en Stephen Glabeke uit Zwevegem starten op zaterdag 13 juli aan de zevendaagse Budapestrally. Met hun opgesmukte Audi moeten deze drie vrienden op deze roadtrip ook zoveel mogelijk opvallen, wat hen wel aardig zal lukken.
The post Drie Zwevegemse vrienden nemen deel aan zevendaagse Budapestrally: “Auto’s zijn onze passie” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dieven stelen kilo’s in beslag genomen drugs en duizenden sigaretten op luchthaven Zaventem

Bijna 30 kilogram cannabis, 1.392 kilogram waterpijptabak, 75 kilogram versnijdingsmiddel voor cocaïne en maar liefst 269.000 sigaretten. Dieven hebben hun slag geslagen in een magazijn voor in beslag genomen goederen op de luchthaven van Zaventem. Het gebouw zou goed beveiligd moeten zijn en is enkel toegankelijk met een badge. Maar ook vorig jaar in mei was er al een inbraak.

Lees meer »

Paardenhoofd van 450 kilo pronkt na restauratie van twee jaar op dakterras van Paul (59) en Ariane (60): “We wilden er eerst een boom zetten”

Paul Van Marcke (59) en Ariane Van de Waeter (60) uit het Oost-Vlaamse Dendermonde hebben sinds afgelopen weekend een paardenhoofd op hun dakterras staan. Het koppel kocht het beeld tijdens een veiling op de Grote Markt, maar raakte snel beschadigd. Na een restauratie van twee jaar is het paardenhoofd nu afgewerkt met illustraties over de strijd tussen Aalst en Dendermonde.

Lees meer »

Vermoedelijke daders van dodelijke home-invasion in Halle opgepakt

De vermoedelijke daders van de home-invasion in Halle op 19 april 2024 zijn opgepakt. Het gaat om 3 mannen uit de omgeving van Brussel. Er volgden verschillende huiszoekingen, onder andere op de woonplaatsen van de gearresteerde mannen. Bij de home-invasion werd een van de bewoners neergeschoten, hij overleed enkele dagen later.

Lees meer »