Sportjournalist Peter Vandenbempt wil meer respect voor scheidsrechters: “Time-out voor protesterende spelers” 

VRT-sportjournalist Peter Vandenbempt wil dat voetbalspelers meer respect tonen voor scheidsrechters. Hij pleit dan ook voor de invoering van een “blauwe kaart”, waarbij spelers die zich onsportief gedragen een time-out van 10 minuten krijgen. 

Meer krantenkoppen in België

Noorse minister laat onder luid gejuich borsten zien tijdens feestje

De Noorse minister van Cultuur en Gelijkheid, Lubna Jaffery, heeft tijdens een feestje in het kader van Oslo Pride haar borsten laten zien. De minister ontving daarvoor een luid applaus van het publiek en ook de Noorse premier vindt het “prima”. Volgens Jaffery zelf is het haar “kleine bijdrage aan vrijheid en gelijkheid”.

Lees meer »

Rassemblement National van kandidaat-premier Jordan Bardella (28) op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen: “Extreemrechtse golf trekt over Frankrijk”

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond op basis van schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Ondertussen protesteren honderden linkse activisten in hoofdstad Parijs. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de

Lees meer »

“Er werden rare, gevaarlijke spelletjes gespeeld op de set”: gerestaureerde versie van ‘Spoorloos’ opnieuw in bioscoop

“De griezeligste film die ik ooit heb gezien.” Zo bestempelde grootmeester Stanley Kubrick de Nederlandse film ‘Spoorloos’ met onder meer Gene Bervoets (68) in de hoofdrol. Een gerestaureerde versie van de klassieker uit 1988 is opnieuw te zien in de zalen. Voor de Volkskrant een goede reden om de hoofdrolspelers opnieuw samen te brengen voor een dubbelinterview. “Wat daar gebeurde

Lees meer »

De toekomst van Bpost

19:17 Bpost en zijn hoofdaandeelhouder, de overheid, kunnen fundamentele vragen over welke toekomst er nog is voor het bedrijf niet meer uit de weg gaan.

Lees meer »

PADI SHOW-medewerker Obi Carrein uit Wevelgem stelt zijn foto’s van internationale reizen tentoon op het Zandsculpturenfestival in Middelkerke

Het Zandsculpturenfestival in Middelkerke ontvouwt zich deze zomer tot de toegangspoort naar niet één, maar vele bijzondere werelden. Dit jaar worden de bezoekers meegenomen op een imaginaire wereldreis. Je stelt je reis zelf samen. Wil je een farao in Egypte of wilde dieren in Afrika zien? Of bezoek je liever de Taj Mahal, Japanse tempels of het Paaseiland? Of vlieg

Lees meer »

Ode aan James Ensor

Kunst voert dit jaar nog meer dan anders hoogtij aan onze Kust. Niet alleen is er dit jaar een nieuwe editie van de Triënnale Beaufort waarbij je nieuwe, monumentale kunstwerken kan ontdekken, het is ook het jaar waarin Oostende James Ensor viert met een waaier aan activiteiten naar aanleiding van zijn 75ste sterfverjaardag. Zo zijn
The post Ode aan

Lees meer »

“Steeds moeilijker om geen medelijden met Lukaku te krijgen”: buitenlandse pers hard voor “zieke Belgen” én bondscoach Tedesco

“Het EK zal België niet missen.” De buitenlandse pers is hard voor de prestaties van onze Rode Duivels tegen Frankrijk, en op Euro 2024 tout court. Ze stellen zich véél vragen. Waarom zo pover? En is dit nu echt het einde van deze generatie? Bovendien krijgt bondscoach Tedesco forse kritiek. “Had België hem niet gehaald omwille van zijn tactische kunde?

Lees meer »

Twee gewonden na botsing met twee voertuigen op kruispunt in Zarren

Op een kruispunt in Zarren, een deelgemeente van Kortemark, zijn vrijdagmiddag twee voertuigen op elkaar gebotst. De brandweer moest een vrouw bevrijden uit haar auto omdat haar deur volledig ingedeukt was.
The post Twee gewonden na botsing met twee voertuigen op kruispunt in Zarren appeared first on KW.be.

Lees meer »

Duitse politie zwijgt over doodsoorzaak teruggevonden Arian (6): “Het kan zijn dat we nooit zullen weten hoe en wanneer hij stierf”

Een week nadat het levenloze lichaam van de vermiste 6-jarige Arian teruggevonden werd in het noorden van Duitsland, is er nog altijd geen duidelijkheid over wat de Duitse jongen precies is overkomen. De politie verklaarde dat hij niet door een misdrijf om het leven kwam, maar zwijgt over wat er dan wél met hem gebeurde. “Om zijn familie te beschermen”,

Lees meer »

Voorstel commissie aan Vlaams Parlement: verkiezingen zijn geldig, geen hertelling nodig

De commissie voor de geloofsbrieven van het Vlaams Parlement zal de plenaire vergadering voorstellen om de kiesverrichtingen in de kieskring geldig te verklaren. Er zou volgens de commissie “onvoldoende zijn aangetoond dat de hertelling van de papieren stembiljetten in de kieskring Brussel een correctere vaststelling van het kiesresultaat zou opleveren”, zo blijkt uit de conclusies die Belga heeft kunnen inkijken.

Lees meer »

Dierenrouwplaats is meerwaarde voor baasjes van overleden dieren

Baasjes van gestorven dieren kunnen voortaan op de dierenrouwplaats op de nieuwe begraafplaats in de Groenestraat in Roeselare terecht om er hun geliefde dier te herdenken. “Een erg waardevol initiatief”, aldus Jan Behaeghel die vorige maand afscheid moest nemen van zijn tien jaar oude hond Boris.
The post Dierenrouwplaats is meerwaarde voor baasjes van overleden dieren appeared first on

Lees meer »

Geslaagd openingsweekend van zomerbar Bardos in Ardooie: “Gezelligheid en wat nostalgie”

Er is weer leven in de voormalige brouwerij Vanden Bussche. Het openingsweekend van zomerbar Bardos zit erop. Zomeren deed het er nog niet, maar aan gezelligheid ontbreekt het alvast niet. En ook de buren zijn tevreden, want er is geen overlast.
The post Geslaagd openingsweekend van zomerbar Bardos in Ardooie: “Gezelligheid en wat nostalgie” appeared first on KW.be.

Lees meer »