Spelers VV Koekelare nemen met rouwband afscheid van Roger Schollier

Voetbalclub VV Koekelare is in rouw na het overlijden van Roger Schollier (86), een monument bij de club.

De spelers van VV Koekelare zullen zaterdagavond in de thuismatch tegen De Haan een rouwband dragen. Zondag overleed Roger Schollier (86), een man die vele jaren trainer was bij het vroegere SV Koekelare.

Rechtlijnig

Chris Metsu, huidig penningmeester van fusieclub VV, haalt herinneringen op. “Toen ik in 1974 begon te voetballen, was Roger mijn trainer”, weet Chris Metsu nog goed. “Dat bleef hij acht jaar. Toen waren er miniemen, knapen, scholieren en junioren. Roger was bij SV Koekelare trainer van al deze jeugdploegen. Ik denk dat hij op woensdag vanaf 15 uur begon te trainen met de miniemen. Daarna kwamen de knapen, nadien de scholieren en ’s avonds sloot hij af met de junioren.”

Nu is de indeling in leeftijdscategorieën in het jeugdvoetbal helemaal anders en gaat het van U6 tot en met U17. “Als trainer was Roger enorm meegaand, maar ook rechtlijnig”, herinnert Metsu zich. “Uit een groepje spelers haalde hij altijd snel de jongens die met een bal overweg konden. Anderen waarvan hij zag dat ze niet het juiste voetbaltalent hadden, adviseerde hij om een andere sport te zoeken. Daar was hij heel kordaat in.”

Gecharmeerd

Tot tien jaar geleden bleef Roger Schollier actief in het voetbal. “Ik weet dat ik Roger ooit gevraagd heb het eerste elftal van VK Koekelare te trainen”, gaat Metsu verder. “Dat moet in 2008 geweest zijn. Roger toonde zich gecharmeerd omdat we aan hem dachten, maar toen vond hij zichzelf te oud om een eerste ploeg te trainen. Bij het vroegere SV Koekelare was hij wel eens hoofdtrainer. Eind de jaren zeventig of begin de jaren tachtig, na het ontslag van de hoofdcoach, viel hij enkele weken in. Ook bij Woumen was hij ooit T1. Voor het overige liet hij zich vooral in met de jeugd. Hij is zelfs trainer geweest van mijn zoon Stijn, nu eerste doelman bij VV Koekelare.” (HF)

Zaterdag 2 maart wordt om 10 uur in de Sint-Martinuskerk in Koekelare afscheid genomen van Roger. Online condoleren kan via logghe.sereni.be.

The post Spelers VV Koekelare nemen met rouwband afscheid van Roger Schollier is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kunstencentrum BUDA haalt Europese Interreg-middelen binnen en investeert 320.000 euro in samenwerkingsplatform

Het project EMERGE werd goedgekeurd binnen Interreg VI France-Wallonie-Vlaanderen. Het is het eerste project van culturele spelers sinds 2015 dat wordt erkend binnen deze Europese subsidielijn. BUDA is één van de 3 Vlaamse kunstorganisaties die daardoor middelen binnenhaalt om in totaal 12 onafhankelijke theater- of dansgezelschappen uit deze euregio te begeleiden en ondersteunen.
The post Kunstencentrum BUDA haalt Europese

Lees meer »

Brussels Airport vraagt federale overheid om meer dan 100 extra agenten voor grenscontroles

De luchtvaartpolitie op Brussels Airport, die instaat voor de grenscontroles, is structureel onderbezet. De luchthavenuitbater vraagt de federale overheid om die onderbezetting ongedaan te maken. Volgens Brussels Airport zijn er 183 agenten te kort, volgens de federale politie 118. Hoe dan ook heeft die structurele onderbezetting vaak tot gevolg dat aankomende passagiers tot 3 uur lang moeten aanschuiven aan de

Lees meer »

Plectrumfestival in Ichtegem viert 20ste editie

Dit jaar gaat de 20ste editie van het Plectrumfestival door begin juli. Wat in 2003 begon als een podium voor lokaal talent, is ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde in het lijstje van gekende zomerfestivals. Tijd dus voor een babbel met een van de ‘founding fathers’ Ben Mispelon en huidig (ontslagnemend) voorzitter Ives Deprez.
The post Plectrumfestival in Ichtegem

Lees meer »

Stadsfestival ‘Genk on Stage’ tikt dit jaar af op 115.000 bezoekers: “Joost Klein was hét hoogtepunt van deze editie”

Dit jaar zijn er 115.000 bezoekers naar Genk afgezakt voor het gratis stadsfestival ‘Genk on Stage’. Dat is 15 procent meer dan de vorige editie. Volgens burgemeester Wim Dries (CD&V) spreekt de formule van 2 grote en meerdere kleine podia in de stad veel mensen aan. "Met 13.000 toeschouwers was Joost Klein zonder twijfel het hoogtepunt van het weekend." Het

Lees meer »

Meer dan 200 kandidaten trekken zich terug na Franse verkiezingen om absolute meerderheid radicaal-rechts te verhinderen

Ruim 200 kandidaten bij de Franse parlementsverkiezingen trekken zich terug. Het gaat vooral om politici van het linkse blok Front Populaire en het Ensemble van president Macron. Ze hopen zo het radicaal-rechtse Rassemblement Nationale van Marine Le Pen en Jordan Bardella te blokkeren. Daarmee moet het grote schrikbeeld voorkomen worden: een absolute meerderheid voor radicaal-rechts in het parlement en een

Lees meer »

Roel (40) zet zich schrap voor orkaan Beryl op Jamaica: “We moeten matrassen voor ramen hotelkamer zetten en ons barricaderen in de badkamer”

De orkaan Beryl is op weg naar Jamaica, nadat hij in het zuidoosten van de Caraïben al dood en vernieling zaaide. Op het eiland worden de laatste ramen dichtgetimmerd en zet iedereen zich schrap. Ook Roel Stassen (40) en zijn gezin uit het Limburgse Vlijtingen (Riemst), die er met vakantie zijn. “We hebben geen idee wat ons te wachten staat”,

Lees meer »

KIJK. “Verwend nest”: journalist op de tenen getrapt door geïrriteerde De Bruyne, die nadien Tedesco steunt: “Bondscoach is geen thema”

“Het was het plan van de trainer.” In zijn diepe teleurstelling over de uitschakeling analyseerde aanvoerder Kevin De Bruyne (33) met een eerlijke blik nog eens het EK. De interpretatie van zijn woorden laat hij aan de lezer van dit stuk. “Onze zes toernooien waren mislukkingen.” Tussenin vloekte hij op ‘a stupid question’, een stomme vraag.

Lees meer »

“Tabakommegang wordt uniek volksfeest, dankzij meer dan 300 regionale bedrijven”

Het laatste weekend van juli staat op de Meulebeekse parochie ‘t Veld volledig in het teken van Tabakommegang, een jaarlijks groot volksfeest met de klemtoon op gratis aanbod. Het hoogtepunt blijft de vedettenparade op zondag met de Romeo’s, Yves Seghers, Luc Steeno en 2 Fabiola.
The post “Tabakommegang wordt uniek volksfeest, dankzij meer dan 300 regionale bedrijven” appeared first

Lees meer »