Snelheidsbord in Adinkerke betrapt bestuurders… aan 188 per uur: “Bord moet hersteld worden”

“188 kilometer per uur. Matrix ok.” Het digitale snelheidsmeterbord in de Moeresteenweg in Adinkerke liet tientallen passanten enorm schrik vrijdagochtend. Het bord, dat in een zone 30 staat, was tilt geslagen. Burgemeester Bram Degrieck laat het bord nu nakijken. “Het is uiteraard duidelijk dat dit niet juist is en we brengen het zo snel mogelijk in orde. Wat erger is: enkele weken geleden overschilderde een vandaal een bord van 30 kilometer per uur naar 80. Dat is véél erger.” Daarvoor diende de gemeente klacht in.

Wie vrijdagochtend in de Moeresteenweg in Adinkerke richting centrum zal zich even de ogen uitgewreven hebben. In die straat, met veel passage en veel woningen, geldt een snelheidslimiet van 30 kilometer per uur. De politie controleert er regelmatig op snelheid. Er staat ook een digitaal snelheidsmeterbord dat bestuurders waarschuwt voor hun snelheid. Alleen sloeg dat bord ‘s ochtends plots tilt. Het bord dacht dat alle passanten racepiloten waren. ‘188 kilometer per uur, matrix ok’, stond er te lezen. Bart Seys uit Houtem passeerde er zoals vaker nietsvermoedend. “Opeens lichtte dat bord op en zag ik tal van tekens flikkeren”, zegt Bart. “Uiteraard schrok ik, want ik rijd nooit sneller dan 30, maar nu zag ik wel veel tekens. Dus draaide ik terug, reed tot aan het bord en dan kwam er die 188 op. Daarop zette ik mij aan de kant en nam een foto. Uiteraard weet ik wel dat ik geen boete kan krijgen, maar toch. Als afschrikmiddel kan het wel tellen.”

Bord 30 overschilderd

Burgemeester Bram Degrieck (Het Plan-b) was niet op de hoogte maar laat de situatie meteen controleren. “De technische dienst zal meteen langsgaan om te kijken wat er aan de hand was”, zegt hij. “Wellicht gaat het eerder om een verkeerde instelling of defect. Het is wel goed dat mensen dit hebben opgemerkt, maar nog beter was als dit ook meteen gemeld zou worden. Dat kan bijvoorbeeld altijd via de app van de gemeente. Iedereen weet natuurlijk dat je in die straat maximaal 30 kilometer per uur mag rijden en de meesten houden zich daar ook aan. We merken wel op dat sommigen het veel lastiger hebben met die 30. Enkele weken geleden overschilderde een vandaal een bord in de Duinhoekstraat in Adinkerke. Van de 30 werd een 80 gemaakt. Daar tillen we erg zwaar aan. Dit gaat om een officieel bord en over verkeersveiligheid. Dit zou kunnen problemen geven bij procedures. We lieten dus ook meteen terug aanpassen en dienden ook klacht in bij de politie.” Zij gaan op zoek naar de dader. (JH)

The post Snelheidsbord in Adinkerke betrapt bestuurders… aan 188 per uur: “Bord moet hersteld worden” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jumbo-baas al veel eerder verdacht van witwassen. Dit kwam nooit naar buiten. Maar bedrijfstop én familie wisten het wél

Ooit was hij één van de meest gevierde CEO’s van Nederland, maar in september moet hij toch voor de rechter verschijnen. Voormalig Jumbo-topman en mede-eigenaar Frits van Eerd wordt beschuldigd van grootschalig witwassen. Bij zijn arrestatie in 2022 uitten de bedrijfstop en zijn familie hun verbazing. Onterecht, zo blijkt nu: van Eerd werd al sinds 2014 verdacht in een vergelijkbare

Lees meer »

Jan Bakelants interviewt Patrick Lefevere over het Tourdebuut van Evenepoel: “Als hij slaag krijgt, gaat hij dat moeten incasseren en doorgaan”

Hij wordt er straks 70 en zegt van zichzelf dat hij ‘fin de carrière’ is, maar daar is niks van te merken. Jan Bakelants vroeg Patrick Lefevere de pieren uit de neus over het grote Tourdebuut van Remco Evenepoel: de sterke man van Soudal Quick-Step ging geen vraag uit de weg. “In 2025 zijn er geen excuses meer. Kom je

Lees meer »

Brugse tennis- en padelclub KG Witte Beer met nieuwe voorzitter de zomer in

KG Witte Beer Tennis & Padel zet verder in op de jeugd. Men heeft enkele actieve bestuursleden die elk hun eigen taak doen. Met Franky Baert heeft de club een nieuwe (waarnemend) voorzitter. “We willen geen kweekvijver zijn van toptalenten, maar iedereen met tennis laten kennismaken.”
The post Brugse tennis- en padelclub KG Witte Beer met nieuwe voorzitter de

Lees meer »