Parfumdievegge die voor duizenden euro’s toesloeg in Brugse en Oostendse Inno riskeert celstraf met uitstel

Een Poolse vrouw uit Anzegem riskeert voor de Brugse rechtbank een jaar celstraf met uitstel voor parfumdiefstallen in vier filialen van Inno. De buit was omvangrijk.

Op 26 oktober 2023 werd beklaagde E.P. (35) op heterdaad betrapt bij Inno in Brugge. De vrouw had 1.200 euro aan parfum en kledij in een dieventas gestopt. De feiten stonden op camera en bovendien stonden op de gsm van de vrouw foto’s van parfum. In haar wagen lagen nog eens 900 euro aan gestolen parfumflesjes. Volgens het parket werden die in de Oostendse Inno gestolen, maar volgens E.P. waren die ook afkomstig uit de Brugse winkel.

Verder onderzoek linkte de Anzegemse vrouw ook nog aan gelijkaardige diefstallen in Inno-filialen in Hasselt en Brugge. In Hasselt maakte E.P. op 23 oktober liefst 3.000 euro aan parfumflesjes buit. In Leuven ging het om vier flesjes. “Ze verkocht de buit telkens met dertig procent korting”, aldus procureur Jochen van Aalst, die wel rekening hield met haar blanco strafblad.

De vrouw verklaarde dat ze diefstallen pleegde om haar schulden af te betalen. “Ik vond op YouTube hoe je een dieventas kan maken”, vertelde ze. De verdediging kon zich vinden in de gevraagde straf. “Mijn cliënte zit intussen meer dan vier maanden in voorhechtenis. Dit is een krachtig signaal”, besloot meester Kyana Carpels. (AFr)

The post Parfumdievegge die voor duizenden euro’s toesloeg in Brugse en Oostendse Inno riskeert celstraf met uitstel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

GO!-basisschool Stene sluit schooljaar af met Olympische Spelen

GO!-basisschool Stene aan de Steensedijk sloot het schooljaar sportief af met Olympische Spelen voor alle leerlingen en het uitwuiven van meester Bernard Jonckheere, die op welverdiend pensioen gaat.
The post GO!-basisschool Stene sluit schooljaar af met Olympische Spelen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bistro (H)eerlijk pakt uit met tweedaags bier- en comedyfeest na Rammstein

De komst van de Duitse rockers van Rammstein biedt ook opportuniteiten voor lokale ondernemers. Zo organiseren Vicky Helsmoortel (44) en Kevin Vandromme (49) van restaurant (H)eerlijk dit weekend een bierfestival en comedyavond.
The post Bistro (H)eerlijk pakt uit met tweedaags bier- en comedyfeest na Rammstein appeared first on KW.be.

Lees meer »

N-VA blijft bij Europese Conservatieven van Meloni

De Poolse PiS-partij die de voorbije jaren de rechtsstaat in Polen uitholde, gaat niet in op het aanbod van Viktor Orban om zich aan te sluiten bij een nieuwe uiterst-rechtse fractie “de Patriotten voor Europa”. Ze blijft bij de ECR, net als de N-VA.

Lees meer »

Kylian Mbappé: “Voetballen met masker is absolute horror. Het lijkt wel alsof ik dit EK in 3D speel”

“België is een heel sterke ploeg.” Van arrogantie of onderschatting geen sprake bij Frankrijk, daags voor de clash met de Rode Duivels. Sterspeler Kylian Mbappé nam, net als bondscoach Didier Deschamps, het woord in Düsseldorf en stelde dat Les Bleus dringend hun niveau moeten opkrikken, net zoals hij zei dat spelen met een masker alles behalve een pretje is. Mbappé

Lees meer »

Diefstal “voor het goede doel” levert zeventiger 20 maanden cel op

Naar eigen zeggen had de 70-jarige Fransman Stanislas O. enkel goede bedoelingen, maar nu loopt hij toch tegen een celstraf van twintig maanden op. Hij pleegde dertien feiten van diefstal om de spullen “op te sturen naar Oekraïne.”
The post Diefstal “voor het goede doel” levert zeventiger 20 maanden cel op appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gilles Dewaele (Standard) keert terug naar KV Kortrijk

Gilles Dewaele gaat opnieuw de kleuren van KV Kortrijk verdedigen. Hij maakt de overstap van Standard en ondertekent bij de Kerels een contract tot juni 2027, zo is vrijdag bekendgemaakt.
The post Gilles Dewaele (Standard) keert terug naar KV Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »