Ook Broes Willem kan missen vanop de stip

In de derby tegen Torhout verloor Oostkamp drie punten. Dat had nooit mogen gebeuren. Bij 0-1 mistastte de overigens betrouwbare goalie Milan Iket zich op vrijschop. De gelijkmaker, omstreeks het halfuur, was meer dan terecht. Maar toen kwam de penalty-epiloog.

Milan Iket dook in de allerlaatste minuut in de voeten van een opponent en hield bij hoog en laag vol dat hij de bal had gespeeld. Toch ging het ronde ding op de stip en de strafschop werd omgezet. Minuut 96: ook Oostkamp mocht aanleggen vanop de stip. Broes Willem beschikt over een schitterende traptechniek en mist zelden vanop elf meter. Nu zoefde het leder één meter over. Trainers en medespelers namen hem meteen in bescherming. “Op De Valkaart viert vriendschap hoog tij. We gunnen elkaar het licht in de ogen en nemen het op voor diegenen die met een tegenslag geconfronteerd worden. Ik werd gevormd op het hoogste niveau, bij Club en Cercle. Oostnieuwkerke en Winkel waren mijn volgende uitdagingen. In Oostkamp werkte ik voortreffelijk samen met Kurt Delaere. Hij wist dat ik baalde bij het incasseren van te vermijden goals.”

Stappen overslaan

“Met Kevin Desypere aan het roer is er weinig veranderd. Als T2 dwong hij ontzag af omwille van zijn tactisch inzicht. Nu komt daarbij dat hij de hoofdverantwoordelijkheid draagt. We zijn op woensdag tweede periodekampioen geworden en hielden de nul. Die dagen later verliezen we met twee tegengoals. Als geschoolde centrale verdediger mor je altijd als je gevloerd wordt, dat is net zoals bij een keeper.”

“We kunnen niet promoveren wegens het niet aanvragen van een licentie. Het bestuur begrijp ik volkomen. Er zijn genoeg voorbeelden van teams die zich vergalopperen. Onze beleidsploeg zal geen stappen overslaan. Laat ons maar de laatste rechte lijn afwerken en ons verder motiveren om binnen de top vijf te eindigen. Daarenboven zijn er nog uitdagingen genoeg. Zondag aanstaande bijvoorbeeld, nemen we het op tegen Harelbeke, geleid door Kurt Delaere, die voor nieuwjaar nog onze sportieve baas was.” (JPV)

Zondag 3 maart om 15 uur: KRC Harelbeke – KSV Oostkamp.

The post Ook Broes Willem kan missen vanop de stip is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Confrontaties tussen Duitse betogers en politie nabij AfD-conferentie in Essen

In de stad Essen, in het westen van Duitsland, zijn betogers slaags geraakt met politieagenten nabij de jaarlijkse partijconventie van het radicaal-rechtse Alternative für Deutschland (AfD). De betogers probeerden de start van de tweedaagse conventie tegen te houden door de toegangswegen te blokkeren en partijafgevaardigden de weg te versperren. Volgens de Duitse media zouden 80.000 tot 100.000 mensen meebetogen tegen

Lees meer »

’t Saam Campus Cardijn succesvol tijdens Wood Skills

Tijdens het schooljaar namen verschillende secundaire houtscholen uit Oost- en West-Vlaanderen deel aan Wood Skills. Daar konden de scholen een project indienen en dit werd voorgesteld tijdens het slotevenement in Waregem. Ook ’t Saam Campus Cardijn nam deel met twee verschillende klassen.
The post ’t Saam Campus Cardijn succesvol tijdens Wood Skills appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bloemen plukken bij Farmflorette in Ruddervoorde: “De tuin doet me denken aan de tuinen uit mijn jeugd”

Op de Baliebrugge, nabij de grens met Torhout, hebben Liesbeth Hanssens (48) en Wim Kerkhove (46) samen met hun dochters Justine (21), Ite (18) en Anouk (15) de tuin vooraan hun boerderij heraangelegd. Ze hebben er een groot assortiment bloemen aangeplant. Dat willen ze nu met iedereen delen in hun pluktuin.
The post Bloemen plukken bij Farmflorette in Ruddervoorde:

Lees meer »

Luc Steeno begon in Kursaal Oostende zijn verjaardagsfeest met één lied van Will Tura én ook bijna op het einde zong hij nog één Tura-nummer

In Kursaal Oostende vierde Luc Steeno feest. Inderdaad, Luc werd net 60 jaar en in een organisatie van Blue Sky Concerts vierde hij deze verjaardag met heel wat aanwezigen in de mooie eventzaal van Kursaal Oostende. Luc stond niet alleen op het podium. Ook talrijke collega’s kwamen langs om één of twee liedjes te zingen.
The post Luc Steeno

Lees meer »

KIJK. Van de spectaculaire openingsact door de Q-dj’s tot Las Ketchup: dit zijn hoogtepunten van ‘De foute party’ van Qmusic

Fout, fouter, foutst. Samen met 19.000 foute feestvierders én een indrukwekkend lijstje artiesten blies Qmusic het dak van een uitverkochte Flanders Expo Gent tijdens ‘De foute party’. Het feest startte met een indrukwekkende openingsact van de Q-dj’s. Tijdens een spetterende liveshow brachten onder meer Las Ketchup, Willy Sommers, Get Ready!, Lasgo, Ruslana, Mega Mindy, K.I.A. vs Sam Gooris, Marco Schuitmaker

Lees meer »

“Een dag ‘Het eiland’ niet gequoot, is een dag niet geleefd”: fans vieren populaire tv-reeks in coworking op Antwerpse Meir

Trivial time, groene dassen en ‘ne ring op een Düsseldorf’: fans van Het eiland kunnen nog tot eind juli in de voetsporen treden van Guido, Michel, Frankie en Alain en de werksfeer opsnuiven bij Cynaaaal-GOGO. Omdat de reeks 20 jaar bestaat, opende streamingdienst Streamz ‘Coworking Het Eiland’ op de Antwerpse Meir. (En dat is geen) zever, gezever.

Lees meer »

Ratten, ziektes en stank: jaarverslagen schetsen verontrustend beeld van onze gevangenissen

Ratten, schurft en stank. De jaarverslagen van de toezichtscommissies geven een schokkend beeld van de omstandigheden in onze gevangenissen. De Standaard nam de jaarverslagen door die maandag gepubliceerd werden bij de Centrale Toezichtsraad voor het Gevangeniswezen (CTRG). Bijna de helft van de 34 commissies waarschuwt voor de gevolgen van deze gebrekkige gezondheidszorg.

Lees meer »