Meisje (13) meegelokt en verkracht, ouders kunnen erger voorkomen door tracking-app: veertiger was al twee keer veroordeeld

Voor de correctionele rechtbank van Brussel is vrijdag het proces van start gegaan tegen een veertiger die een 13-jarig meisje meelokte naar zijn woning, waar ze werd verkracht. Opvallend: de man werd al twee keer veroordeeld voor gelijkaardige feiten, maar kwam er toen telkens van af met een straf met probatie-uitstel.

 

Meer krantenkoppen in België

Politie Westkust en RVA houden controleactie: 621 bestuurders gecontroleerd

Politiezone Westkust hield zowel vrijdag als zondag een verkeersactie waarbij gecontroleerd werd op alcohol. Vrijdag namen ook de RVA en de Arbeidsinspectie deel aan de actie. 621 bestuurders werden gecontroleerd, twee van hen hadden te veel gedronken. Een bestuurder verloor het rijbewijs wegens drugs in het verkeer.
The post Politie Westkust en RVA houden controleactie: 621 bestuurders gecontroleerd appeared

Lees meer »

“Als volksburgemeester wil ik tussen de mensen staan”

ZUIENKERKE Niet Noël Delaere maar wel Annelies Dewulf werd zondag het grootste stemmenkanon in de poldergemeente. Met amper zeven stemmen verschil sprong ze over de lijsttrekker, wat haar straks de burgemeesterssjerp oplevert.
The post “Als volksburgemeester wil ik tussen de mensen staan” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eerste hulp bij hartfalen: Studenten, Rode Kruis en az groeninge organiseren sensibiliseringsacties rond reanimatie

KU Leuven Kulak, BeMSA Kulak, Hogeschool VIVES, az groeninge en Rode Kruis Kortrijk slaan de handen in elkaar om op maandag 14 oktober het brede publiek bewust te maken van hoe eenvoudige handelingen levens kunnen redden.
The post Eerste hulp bij hartfalen: Studenten, Rode Kruis en az groeninge organiseren sensibiliseringsacties rond reanimatie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Reuzentonijn na halve eeuw terug in de Noordzee

De Atlantische blauwvintonijn, een zeer grote roofvis, is na vijftig jaar terug in de Noordzee. Sinds de jaren 1960 was de vissoort er verdwenen door overbevissing. Wetenschappers zien nu een herstel, dankzij visserijbeheer. Dat meldt het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) dinsdag.

Lees meer »

Treinverkeer in Brussel-Centraal nog steeds verstoord na dodelijk ongeval waarbij pendelaar struikelt en op sporen terechtkomt

In het station Brussel-Centraal is vrijdagavond een man overleden. De federale politie heeft bevestigd dat de eerste vaststellingen wijzen op een tragisch ongeval. De man zou ten val gekomen zijn op de sporen, nadat hij zich haastte om zijn trein te halen. In het station heerste grote chaos tijdens de avondspits. Om 20.35 uur werden alle sporen opnieuw vrijgegeven, maar

Lees meer »

“Waarom is pendelen hier zo moeilijk?”: Jackson toont hoe hij ’s ochtends naar zijn werk gaat en dat is niet voor mensen met hoogtevrees

Pendelen in Chongqing is niets voor mensen met hoogtevrees. Dat blijkt uit de Tiktok-video van Jackson die intussen al meer dan twintig miljoen keer werd bekeken. De fotograaf werkt en woont in de Chinese miljoenenstad die is volgebouwd met wolkenkrabbers, waardoor hij nooit de begane grond bereikt tijdens zijn tocht naar het werk. “Waarom is pendelen hier zo moeilijk”, aldus

Lees meer »

Tadej Pogacar soleert naar vierde triomf in Lombardije, Remco Evenepoel finisht als tweede

Wereldkampioen Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) heeft zaterdag voor het vierde opeenvolgende jaar de Ronde van Lombardije op zijn naam geschreven. De 26-jarige Sloveen haalde het na 255 km tussen Bergamo en Como solo voor Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step). De derde plaats was voor de Italiaan Giulio Ciccone (Lidl-Trek). Lennert Van Eetvelt (Lotto Dstny) werd knap zevende. Xandro Meurisse (Alpecin-Deceuninck)

Lees meer »

Zo is er gekozen in Oost-Vlaanderen: Forza Ninove triomfeert, N-VA behoudt Sint-Niklaas en Aalst, Voor Gent kan kiezen

Oost-Vlaanderen is traditiegetrouw een provincie waar je niet zomaar 1 winnaar of 1 grote trend kan aanduiden. In Zelzate wordt een dieprode coalitie beloond, terwijl in Ninove de eerste burgemeester van Vlaams Belang op het schild wordt gehesen. N-VA blijft de grootste in Aalst en Sint-Niklaas. Groen zet in Gent een ongekend resultaat neer, maar moet de duimen leggen voor

Lees meer »

Celstraf met uitstel en effectieve geldboete van meer dan 10.000 euro voor zwartwerk en illegale tewerkstelling in pizzeria’s in Middelkerke en Oostende

Ondanks herhaaldelijke betrappingen bleef E.X. mensen zonder geldige verblijfsdocumenten tewerkstellen in zijn pizzeria’s in Oostende en Middelkerke. Dat levert de 42-jarige Albanees nu zes maanden celstraf met uitstel op.
The post Celstraf met uitstel en effectieve geldboete van meer dan 10.000 euro voor zwartwerk en illegale tewerkstelling in pizzeria’s in Middelkerke en Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zo stemde Kortrijk: bekijk hier de verkiezingsuitslag

Ook de inwoners van Kortrijk trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale én provinciale verkiezingen in Kortrijk.
The post Zo stemde Kortrijk: bekijk hier de verkiezingsuitslag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bredens coalitieakkoord zal wat tijd vragen: “Je kunt geen zes jaar besturen zonder onderling vertrouwen”

Bredene is sinds 13 oktober in een nieuw politiek tijdperk beland. Na 36 jaar socialistische hegemonie is een opponent opgestaan, die de belofte van verandering in zich draagt. Een gemeente besturen is echter meer dan de optelsom van programmapunten. In deze waadplaats aan de Noordzee zal ook plaats gemaakt moeten worden voor het herstellen van geschonden relaties en gekwetste ego’s.

Lees meer »

Even schrikken als bus vol kleuters donkere rook afgeeft

Een vijfendertigtal kleuters uit een school uit Tielt beleefden vrijdagochtend een onvergetelijke ervaring. De kleuters waren op weg met de bus richting Bulskampveld in Beernem toen de buschauffeur plots langs de N37 in Ruiselede donkere rook aan de achterzijde van de bus opmerkte.
The post Even schrikken als bus vol kleuters donkere rook afgeeft appeared first on KW.be.

Lees meer »