LIVEBLOG WK INDOOR. Favoriete Noor Vidts in actie in het hoogspringen, belangrijkste uitdaagster Vicente afgevoerd op brancard

Vanaf vandaag tot en met zondag staat het WK indooratletiek op de planning. Onder andere meerkampster Noor Vidts en de Belgian Tornados verdedigen hun titel in het Schotse Glasgow. Wat kunnen de 15 aanwezige Belgen – een recorddelegatie – betekenen? Volg het op de voet in onze liveblog! 

Meer krantenkoppen in België

‘Heroïnehoertje’ wordt ‘sekswerker met een overdosis’: waarom auteur Toni Coppers een ‘sensitivity reader’ inschakelt voor zijn thrillers

Toni Coppers (63) brengt zijn eerste drie thrillers opnieuw uit én herschreef ze hier en daar op aangeven van een sensitivity reader, een jonge vrouw van 25 met een master Gender & Diversiteit op zak. Een ‘heroïnehoertje’ is voortaan ‘een sekswerker met een overdosis’, het hoofdpersonage dat ‘tentzeilen’ draagt, wordt een vrouw ‘die gelukkig niet toegeeft aan de dwingelandij van

Lees meer »

Ruiselede maakt elke inwoner digitaal wegwijs met cursussen, digipunten en app-cafés

Ruiselede wil inwoners volop digitaal wegwijs maken via een hele reeks cursussen, digipunten en app-cafés. Coördinator en motor achter al deze initiatieven is Hanne Lambrecht. “We zouden dit niet kunnen zonder de financiële steun van het gemeentebestuur en volwassenenonderwijs CVO Creo”, laat Hanne weten.
The post Ruiselede maakt elke inwoner digitaal wegwijs met cursussen, digipunten en app-cafés appeared first

Lees meer »

Jens Dendoncker blikt terug op gênant moment uit zijn carrière: “Ik zei ‘sorry’ en liep snel van het podium”

Jens Dendoncker (34) keert binnenkort terug als presentator van ‘The Masked Singer’. Vorig jaar wist hij het publiek al te charmeren, hoewel zijn optredens niet altijd vlekkeloos verliepen. In de podcast ‘Achter de Schermen’ blikt hij terug op een van de meest gênante momenten uit zijn carrière. “In de begin van mijn carrière ben ik meermaals keihard afgegaan.”

Lees meer »

Tubaspeler Willy Vincke neemt afscheid van Gemeentelijke Harmonie in Bredene: “Ik kende geen noot muziek toen ik hier arriveerde”

Na ruim 35 jaar achter de bastuba heeft Willy Vincke afgelopen zaterdag definitief afscheid genomen van zijn Koninklijke Gemeentelijke Harmonie Bredene. “Ik ben hier ooit begonnen als vlaggendrager en kende toen geen noot muziek. Ik heb mooie tijden meegemaakt bij de harmonie en veel vrienden gemaakt maar aan alle mooie liedjes komt een einde”, blikte Willy zaterdag terug.
The

Lees meer »

“Het Sportpaleis is mijn droom”: Lars (15) zingt eerste single op Marktrock in eigen stad

Marktrock Poperinge blikt tevreden terug op de 37ste editie. Op vrijdag waren er een 2.000-tal bezoekers. Zaterdag waren er 7.500 aanwezigen, al werkten de weergoden toen even tegen. Het festival bood opnieuw een podium voor lokaal talent, onder wie Lars Pectoor.
The post “Het Sportpaleis is mijn droom”: Lars (15) zingt eerste single op Marktrock in eigen stad appeared

Lees meer »

Grot van Lourdes staat onder water

Het Heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes is in de nacht van vrijdag op zaterdag deels overstroomd. Onder meer de bekende grot van het Franse bedevaartsoord is hierrdoor gesloten.

Lees meer »

Britse rechter woedend nadat moeder van 12-jarige relschopper reisje naar Ibiza verkiest boven rechtszaak van haar kind: “Ik ben verbijsterd”

Een rechter in Manchester heeft haar uitspraak in de zaak tegen een amper 12-jarige Britse relschopper maandag uitgesteld, omdat de moeder van de jongen op vakantie bleek naar Ibiza. De BBC meldt dat de rechter “verbijsterd” was over de gang van zaken. “Jongens zoals jij hebben hun moeder nodig in hun leven”, zei de rechter boos tegen het kereltje.

Lees meer »

Met coaches, drukwerk en centjes: hoe Sammy Mahdi ervoor wil zorgen dat naam ‘CD&V’ lokaal niet verdwijnt

Al jaar en dag is CD&V de hofleverancier van burgemeesters in Vlaanderen, en dat willen de christendemocraten zo houden. Om schade aan de nationale merknaam te vermijden heeft de partij er alleszins alles aan gedaan om ‘CD&V’ ook lokaal levend te houden, via nationale steun en financiële prikkels. Maar 13 oktober volgt de echte test: behouden de christendemocraten hun lokale

Lees meer »