“Grootste brand in geschiedenis Texas” zichtbaar vanuit de ruimte

Een enorme natuurbrand die sinds deze week in Texas en delen van Oklahoma raast, bestrijkt meer dan 400.000 hectare en is daarmee de grootste brand in de geschiedenis van Texas. De brand is zo groot dat die vanuit de ruimte zichtbaar is.

 

Meer krantenkoppen in België

De maan krijgt een eigen telecomnetwerk

Het vizier staat weer volop gericht op de maan: tal van maanmissies staan de komende jaren op de planning. Europa werkt nu alvast aan een telecomnetwerk van satellieten rónd de maan, zodat astronauten er binnenkort vlekkeloos kunnen communiceren en navigeren. “Stel je een nabije toekomst voor waarin diensten als satellietnavigatie, videoconferenties en het delen van bestanden op de maan net

Lees meer »

Geen straf voor man die behoefte deed in bankfiliaal

Een 23-jarige Tieltenaar die vastzit op verdenking van roofmoord, is in beroep vrijgesproken. De man deed zijn behoefte in het ING-bankkantoor in Tielt, maar is ontoerekeningsvatbaar.
The post Geen straf voor man die behoefte deed in bankfiliaal appeared first on KW.be.

Lees meer »

Belgisch racetalent Ean Eyckmans (16) wint talentenjacht en mag debuteren in de autosport: “Een droom die uitkomt”

Met Ean Eyckmans steekt een nieuw Belgisch racetalent zijn neus aan het venster. De amper 16-jarige Eyckmans won de Richard Mille Driver Academy: een talentenjacht waarin beloftevolle jongeren uit de kartwereld zich kunnen bewijzen. Dat geeft onze landgenoot de kans om de overstap naar de Formule 4 te maken. “Belangrijk, want financieel zou dat anders niet mogelijk geweest zijn”, aldus

Lees meer »

Carl, de laatste fabrikant ter wereld van de bekende ‘billenkarren’, vindt nét op tijd opvolging: “In mijn atelier word ik gelukkig”

Zijn ‘billenkarren’ staan symbool voor de Belgische kust, maar rijden ook rond in Amerika of Japan. Gocartbouwer Carl Gies (58) is de laatste fabrikant ter wereld van de bekende oerdegelijke, ijzeren trappers, en vond nu ook opvolging. Zijn bedrijf wordt omgedoopt tot Qarts mét nieuwe aandeelhouders. “Aanvankelijk dacht ik aan stoppen”, zegt Carl.

Lees meer »

Een derde van alle West-Vlamingen ging niet stemmen: “Verrassend, zeker omdat het om lokale verkiezingen gaat”

In de 62 West-Vlaamse gemeenten trok gemiddeld 32,3 procent van alle stemgerechtigde inwoners niet naar de stembus. Menen is de slechtste leerling van de klas, Mesen dan weer de beste. “Dit verrast me”, zegt UGent-politicoloog Herwig Reynaert.
The post Een derde van alle West-Vlamingen ging niet stemmen: “Verrassend, zeker omdat het om lokale verkiezingen gaat” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Extreem depressief” en “gestoord”: wie was Samuel Gonin (43), de hoofdverdachte van de moord op Franse Lina (15)?

Speurders hebben woensdag het lichaam van de 15-jarige Lina teruggevonden in een beek. Het tienermeisje verdween meer dan een jaar geleden in de Elzas. Mogelijk kon de politie Lina vinden door de route van de hoofdverdachte, Samuel Gonin, te volgen. De 43-jarige man was “extreem depressief” en pleegde in juli zelfmoord. “Ik moet vertrekken, ik ben mijn menselijkheid verloren”, schreef

Lees meer »