Gloednieuw kantoorgebouw focust op personeel en producten

In de Breestraat in Wielsbeke werd het gloednieuwe hoofdkantoor van Unilin Panels officieel geopend. Het uitgangspunt was de wisselwerking tussen het personeel en meteen werd ook een ode gebracht aan de producten van de wereldspeler die Unilin is.

Je kan er niet naast kijken, naast het nieuwe kantoorgebouw van Unilin Panels in de Breestraat in Wielsbeke. Met het obligate doorknippen van het lintje werd het state-of-the-artgebouw officieel geopend. 130 collega’s vinden een plaats in het kantoorgebouw. Het laat de diverse teams van de divisie, die in het verleden op verschillende locaties werkten in Oostrozebeke en Wielsbeke, nu toe om samen te werken in de Breestraat in Wielsbeke. Naast de productiesite en nieuwe hoofdkantoren in Wielsbeke blijft de productiesite in Oostrozebeke uiteraard een centrale site, met aanpalend de showroom voor klanten.

“Unilin Panels telt 1.380 medewerkers, die zich allemaal elke dag 100 procent inzetten”, zegt president Veronique Hoflack van Unilin. “We willen voor hen een fijne, stimulerende werkomgeving creëren. Ons nieuwe kantoorgebouw is ontworpen met onze medewerkers centraal in onze gedachten. De kantoren moeten hen in de eerste plaats de ruimte bieden waar ze zich goed voelen. Waar ze kunnen innoveren, samenwerken en focus vinden. Het is een werkomgeving op maat van onze collega’s. Het interieur is trouwens geïnspireerd op een moodboard dat onze collega’s volledig zelf samenstelden.”

Beleving

Bij het binnenstappen van het kantoorgebouw van Unilin Panels ervaar je eenzelfde beleving als het kantoorgebouw van Agristo, een boogscheut verderop. Beide gebouwen zijn dan ook van de hand van hetzelfde architectenbureau OYO. In de Breestraat werd met de bouw meteen ook een ode aan de producten van het bedrijf gebracht: van de isolatie, over de vloeren tot alle plaatmateriaal.

“Het succesverhaal Unilin Master Oak kreeg een hoofdrol in het interieur van de nieuwe kantoorgebouwen. De levensechte eiklook en het houtdecor brengen de natuur binnen in de werkplek. We wonen in stedelijke omgevingen, zijn meer binnenshuis en verliezen onze connectie met de natuur. Door natuurlijke elementen te integreren in onze leefomgeving kunnen we de connectie met de natuur versterken. Dit heeft een positief effect op het welbevinden”, legt Veronique Hoflack nog uit.

In het atrium trekken een architectonische trap in het felle Unilin-blauw en een centraal kunstwerk meteen de aandacht. Het kunstwerk zet de decoratieve collecties van Unilin in de kijker. Tegelijkertijd kunnen bezoekers er ook het duurzaamheidsverhaal van Unilin Panels in ontdekken. Tenslotte brengen de Super Matt MDF en verschillende trendkleuren uit de Unilin-collectie een speelse toets en creativiteit in de verschillende vergaderzalen.

Duurzaam

Duurzaamheid is in de nieuwbouw eveneens geen loos begrip. Het gebouw rees al naast één van de productiesites die al op en top circulariteit betekent, het kreeg ook een gevelstructuur in hout aangemeten. Dat hernieuwbare materiaal is Unilins voornaamste grondstof. Ook het interieur, met Unilinspaanplaten van 95 procent gerecycleerd hout en laminaatvloeren van herwonnen hout, draagt bij aan het duurzame karakter van het nieuwe kantoor.

Dankzij de betonkernactivering heeft het gebouw bovendien een laag energieverbruik en bovendien werd het aangesloten op de groene-energiecentrale A&U. Het gebouw zal dus volledig verwarmd worden met groene energie. Verschillende landschapsheuvels waar het gebouw te midden van ligt, doen de nieuwe landmark mooi opgaan in de omgeving.

The post Gloednieuw kantoorgebouw focust op personeel en producten is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE GAZA. Israëlische luchtaanvallen op Khan Younis en Rafah na evacuatiebevel – Iraanse generaal dreigt met raketaanvallen op Israël

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah, in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten, zij moeten nu opnieuw op de vlucht. Dinsdag voerde het Israëlische leger meteen meerdere luchtaanvallen uit op beide plekken. Een ziekenhuisbron in Khan Younis meldt acht doden en

Lees meer »

Gewezen politiecommissaris Edwin Christiaen (67) uit Ieper is overleden

In het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper is politiecommissaris op rust Edwin Christiaen (67) uit Ieper gestorven. Hij was een fiere gewezen rijkswachter en werd na de politiehervorming commissaris bij de zone Westkust. Edwin werd er directeur Operaties. Begin juli 2015 ging hij met pensioen
The post Gewezen politiecommissaris Edwin Christiaen (67) uit Ieper is overleden appeared first on

Lees meer »

De Madams openen hun gezellige tuinbar in Beselare: “Genieten in mooie omgeving, met leuk gezelschap”

De passie voor het koken bracht Melanie De Coninck en Griet Opsommer samen. Het resulteerde in een foodtruck en een zomerbar die deze zomer de deuren opent in de Kruisbierboomstraat 9 in Beselare, vanaf vrijdag 5 juli.
The post De Madams openen hun gezellige tuinbar in Beselare: “Genieten in mooie omgeving, met leuk gezelschap” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Staat ziet inkomsten van niet-opgeëiste erfenissen met de helft dalen, en daar zit Axel Daeseleire voor iets tussen

De overheid heeft vorig jaar ‘maar’ 8,9 miljoen euro geërfd van overledenen van wie geen wettelijke erfgenamen werden gevonden of omdat die de nalatenschap hadden verworpen. Dat is ongeveer de helft minder dan het jaar voordien. Notaris Bart Van Opstal ziet meerdere redenen voor die terugval. Het tv-programma ‘Erfgenaam gezocht’ met Axel Daeseleire speelt onrechtstreeks ook een rol.

Lees meer »