Dief probeert portefeuille van advocaat te stelen… in de Brugse rechtbank

Opvallende diefstal in Brugge. Een man ging daar vrijdagmiddag aan de haal met de portefeuille van een advocate … in het midden van de rechtbank. Het personeel en advocate Mieke Byttebier zelf bleven rustig en konden de man staande houden. De politie kon uiteindelijk twee verdachten klissen.

Neen, echt slim kan je de twee dieven die vrijdagmiddag probeerden toeslaan in de rechtbank van Brugge niet noemen. Ze liepen er volgens getuigen al enige tijd rond en omstreeks 13 uur dachten ze dat hun moment gekomen was. Advocate Mieke Byttebier stond aan het onthaal te wachten op een collega en zette daarbij haar aktentas op de vensterbank. Bovenaan lag haar portefeuille. “Omdat we op weg waren om iets te gaan eten”, zegt meester Byttebier. “Ik stond een kwartslag weggedraaid van de aktentas, toen ik plots geluid hoorde en zag dat de tas was omgevallen tegen het venster.”

De advocate zag op hetzelfde moment iemand wegwandelen richting uitgang – lopen deed de man niet. Al snel vielen de puzzelstukjes in elkaar. Byttebier sprak hem aan en vroeg of hij haar portefeuille had gestolen. “Ik zei hem die terug te geven zonder meer. Hij ontkende echter.”

Ondertussen was er al personeel van het onthaal en de griffie ter plaatse gekomen die de man achterna liepen. De verdachte wandelde eerst richting de uitgang om uiteindelijk terug te keren en richting de toiletten te wandelen. Wellicht wist de verdachte toen al dat hij geen kant meer op kon. Toen hij terug buiten de toiletten kwam was ook de politie ondertussen gearriveerd. De gestolen portefeuille kon teruggevonden worden in de herentoiletten. De man had die daar gedumpt. De politie kon ook een tweede verdachte klissen. De kompaan zat op het toilet zelf en werd eveneens ingerekend en meegenomen voor verhoor.

Bij de Brugse politie bevestigen ze de aangifte en dat er een onderzoek loopt. “De twee verdachten werden in het gerechtsgebouw zelf nog geklist. Het verdere onderzoek loopt”, zegt de woordvoerder.

Mieke Byttebier is vooral blij dat ze haar portefeuille terug heeft én is de medewerkers van de rechtbank dankbaar voor hun hulp en snelle optreden. “Als je zelf slachtoffer wordt van een diefstal voelt dat toch vies”, zegt Byttebier. “Als ik alleen was geweest had ik mijn portefeuille wellicht niet zo snel teruggezien.” (MM)

The post Dief probeert portefeuille van advocaat te stelen… in de Brugse rechtbank is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

‘CD&V Lendelede 2030’ met zes nieuwkomers naar stembus: “We hebben trouwe kiezers. Dat stelt ons een beetje gerust”

De huidige cd&v gaat naar de gemeenteraadsverkiezingen onder de naam ‘cd&v Lendelede 2030’. “Om de lokale verankering van de partij te benadrukken”, zegt burgemeester en toekomstig lijsttrekker Carine Dewaele.
The post ‘CD&V Lendelede 2030’ met zes nieuwkomers naar stembus: “We hebben trouwe kiezers. Dat stelt ons een beetje gerust” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Win een familieticket voor de sprookjesmusical Sneeuwwitje in Plopsaland De Panne

25 jaar na de allereerste voorstelling is de Sprookjesmusical Sneeuwwitje van Studio 100 helemaal terug. De absolute sterrencast bestaat uit o.a. Ianthe Tavernier, Michiel De Meyer, Karen Damen, Ruth Beeckmans en Manu Van Acker. Doe mee en maak kans op een onvergetelijke uitstap voor het hele gezin: vier kaarten voor de sprookjesmusical Sneeuwwitje, inclusief toegang tot Plopsaland De Panne.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Israël beveelt evacuatie van Khan Younis en Rafah – Iraanse generaal dreigt met raketaanvallen op Israël

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten. En duizenden Israëlische ultraorthodoxe mannen zijn zondag in Jeruzalem de straat op gegaan om te protesteren tegen de dienstplicht. Zij doen dit vanwege een uitspraak van het Israëlische

Lees meer »

Twee jubilea tijdens Watermolenfeesten in Heule: “Feeststraat met toeters en bellen”

80 jaar Watermolenfeesten, verkiezing 60ste Tineke van de Watermolen: dat wordt knallen. Onder de vleugels van de kersverse voorzitter Pascal Verhamme laat het feestcomité een nieuwe wind waaien door Heule-Watermolen. “Het wordt anders. We willen alle Watermolenaren meer betrekken in het feestgebeuren en dat doen we met een aantrekkelijk programma.”
The post Twee jubilea tijdens Watermolenfeesten in Heule: “Feeststraat

Lees meer »

Boete, rijverbod en proeven voor automobiliste met 2 promille in slaap achter stuur: “Je was murw door de alcohol, heel gevaarlijk”

Stilstaand, met draaiende motor maar met haar hoofd op de passagiersstoel in slaap. In die toestand kon een 33-jarige automobiliste uit Bavikhove (Harelbeke) in Kuurne door agenten aangetroffen worden. Ze bleek dronken en had bijna 2 promille alcohol in het bloed te hebben. “Je was murw door de alcohol”, kreeg ze alvast een stevige uitbrander van de politierechter.
The

Lees meer »

Tiener urenlang mishandeld en vernederd tijdens “horrornacht”: “Hij moest op zijn knieën zitten, waarna ze op hem urineerden”

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. “Het was totale horror”, stelde

Lees meer »

FC Gullegem strikt ex-prof Bob Straetman: “Over mijn nieuwe club had ik niets dan lof gehoord”

FC Gullegem hield zich aanvankelijk in de luwte, in z’n zoektocht naar versterking. Tot de rood-witten onlangs fier als een gieter uitpakten met de komst van Bob Straetman, die overkomt van de failliete kampioen Eendracht Aalst. De 26-jarige Straetman was ooit prof bij SC Lokeren, en kan bij Gullegem een belangrijke rol spelen.
The post FC Gullegem strikt ex-prof

Lees meer »