Dat Roeselare nachtwinkels en barbiers strengere regels oplegt, heeft alles te maken met het bewaken van een kwalitatief handelscentrum

Iedereen is wel al eens in een nachtwinkel geweest. Met hun opvallende led-verlichting en bric-à-brac uitziende rekken zijn ze niet meteen de plaats waar je wekelijks de inkopen doet, maar in geval van nood zijn ze vaak wel de redding voor een pakje boter, doos melk of een diepvriespizza bij uitzondering.

Op zich onschuldig, maar ze zijn vaak ook de perfecte verzamelplaats. En waar mensen samen zijn, al dan niet in combinatie met een biertje uit het bric-à-brac-rek, daar kan al eens overlast ontstaan. Denken we ook maar aan het station waar om die reden al geruime tijd een alcoholverbod geldt. Cijfers bevestigen dat. De afgelopen twee jaar waren er tientallen meldingen van incidenten bij nachtwinkels. Daarom niet altijd even groot, maar de hinder was er wel. Dat de nachtwinkels zich nu aan strengere regels moeten houden, is dan ook geen verrassing. Wie zich niet aan het reglement houdt, die moet eruit, zo klinkt het.

Een zaak die na enkele weken al verdwijnt, heeft weinig meerwaarde

Niet alleen nachtwinkels moeten zich aan strengere regels houden. Tal van andere specifieke handelszaken, van telecom tot barbiers, moeten zich schikken. Ook bij barbiers durft er bijvoorbeeld al eens overlast te ontstaan, maar hierbij wordt er door de stad in de eerste plaats gekeken naar kwaliteit. En duurzaamheid ook. Men wil vermijden dat sommige zaken er al na korte periode de brui aan geven.

Het kan lijken alsof er met deze beslissing een bepaalde groep handelaars wordt geviseerd, maar dat is eerder toeval. De stad wil vooral een sterk handelscentrum behouden en alles wat daarbij eventueel roet in het eten kan gooien weren. In die optiek ook de beslissing om geen convenanten meer toe te kennen aan gokkantoren. Zo’n overeenkomst is nodig om een dergelijk kantoor te mogen uitbaten. Op vandaag zijn er nog twee, straks zullen dat er nul zijn. Na Genk bant Roeselare nu dus ook gokkantoren. Ze zijn geen meerwaarde voor een bruisend handelscentrum en bovendien allesbehalve een stichtend voorbeeld voor de lokale jongeren.

The post Dat Roeselare nachtwinkels en barbiers strengere regels oplegt, heeft alles te maken met het bewaken van een kwalitatief handelscentrum is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Juf Rita met pensioen na 45 jaar Sint-Lodewijksschool in Konterdam: “Het is een roeping, dan hou je dit makkelijk vol”

Volgende maand wordt juf Rita Bourgeois 65 jaar, tijd om met pensioen te gaan na een carrière van 45 jaar als leerkracht in de Sint-Lodewijksschool. Al die jaren stond ze met plezier voor de klas, waar de kinderen haar oogappels waren.
The post Juf Rita met pensioen na 45 jaar Sint-Lodewijksschool in Konterdam: “Het is een roeping, dan hou

Lees meer »

Heulse Freinetschool zoekt na een jaar al tweede vestiging: “Poer is een groeiproces”

Het eerste jaar zit erop voor freinetschool Poer. Nu zijn ze op zoek naar een tweede vestigingsplaats. Dat is opgelegd door de overheid. Een volwaardige school moet 140 leerlingen hebben. “We willen onze school, Poer, kleinschalig houden met maximum 90 leerlingen. Daarvoor zijn we genoodzaakt een tweede vestiging te openen”, vertelt coördinator Jeska Verthé (34).
The post Heulse Freinetschool

Lees meer »

KIJK. Serena Williams doet nieuwe poging om in jeansrok te passen na zwangerschap en krijgt steun: “Gooi die rok weg, je lichaam is perfect”

Oud-toptennisster Serena Williams (42) heeft het haar doel gemaakt opnieuw te passen in een jeansrok van Valentino. Williams deelde eerder al twee video’s over pogingen om af te vallen na haar zwangerschap en doet dat nu opnieuw. Verschillende fans vinden het alvast niet nodig dat de zangeres haar doel verderzet. “Koop een nieuwe rok, je ziet er geweldig uit” en

Lees meer »

Brand in silo met metaalzaagsel in stelplaats MIVB

In de stelplaats Delta van de MIVB, in Oudergem, woedt momenteel een brand in een silo. Dat meldt de Brusselse brandweer. Voorlopig zou er geen sprake zijn van gewonden, maar 250 werknemers van de Brusselse openbaarvervoersmaatschappij werden wel geëvacueerd. De bluswerken zouden nog enige tijd in beslag nemen.

Lees meer »

SpaceX krijgt opdracht speciaal tuig te ontwikkelen dat ISS na pensioen veilig moet helpen vergaan

Het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf SpaceX moet ervoor zorgen dat het internationaal ruimtestation ISS over een paar jaar veilig ten onder gaat, zo is donderdag bekendgemaakt. Als het zover is, moet het complex verbranden in de dampkring. Het bedrijf van miljardair Elon Musk heeft nu officieel de opdracht gekregen om daar een vaartuig voor te ontwikkelen en te bouwen.

Lees meer »

KIJK. Justin Timberlake maakt mopje over dronken rijden tijdens concert

Justin Timberlake maakte tijdens zijn concert in Boston een mopje over zijn arrestatie van vorige week. De zanger werd in de boeien geslagen nadat hij onder invloed van alcohol aan de kant werd gezet door een politieagent. Daarvoor moet Timberlake, die beweert slechts één Martini gedronken te hebben, zich eind juli verantwoorden in de rechtbank. Het gênante moment was voer

Lees meer »

SMUS organiseert jaarlijkse open air ‘Club Sudato’ onder R8-brug

De Kortrijkse vzw SMUS, opgericht door Winok Hanssens (23), Tore Devos (27) en Arthur Van Mol (27), organiseert op 5 en 6 juli hun jaarlijkse open air ‘Club Sudato’ aan de Dumolinlaan onder de R8-brug. Bestel je tickets via sudato.club.
The post SMUS organiseert jaarlijkse open air ‘Club Sudato’ onder R8-brug appeared first on KW.be.

Lees meer »