Britse regering gaf waarborg van 700 miljoen euro voor ethaankraker Ineos in Antwerpse haven

De Britse regering heeft een waarborg van 600 miljoen pond (700 miljoen euro) gegeven voor de ethaankraker die de Britse chemiereus Ineos in de haven van Antwerpen bouwt. Dat schrijft The Guardian en wordt bevestigd door Ineos.

 

Meer krantenkoppen in België

VERKIEZINGEN 2024. Via behaalt absolute meerderheid in Bocholt

In Bocholt heeft Via een absolute meerderheid behaald met 50,7 procent van de stemmen. De partij wint fors, met 15,6 procent. SAMEN verstevigt zijn positie als tweede partij met 21,5 procent. N-VA verliest minimaal en strandt op 18,2 procent. Bocholt Beleeft behaalt 9,6 procent van de stemmen.

Lees meer »

Meerderheid van Amerikanen voorstander van deportatie migranten zonder papieren

Een meerderheid van de Amerikanen (56 procent) is voorstander van de deportatie van alle migranten zonder papieren in het land. Dat blijkt uit een nieuwe peiling van nieuwszender ABC News en onderzoeksbureau Ipsos. De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump wil hard ingrijpen in het migratiesysteem en beloofde de Amerikaanse kiezers eerder “de grootste binnenlandse deportatie in de Amerikaanse geschiedenis”.

Lees meer »

Aandeel Tesla crasht na voorstelling robotaxi: Elon Musk gaf te weinig details volgens analisten

Het aandeel van de Amerikaanse autobouwer Tesla krijgt een stevige tik. Analisten merken op dat over de langverwachte robotaxi ‘Cybercab’ nog maar weinig details bekend zijn. Topman Elon Musk presenteerde donderdagavond tijdens een show een robotaxi zonder stuur en pedalen. Musk zei dat de Cybercab “voor 2027″ op de markt kan komen, maar gaf zelf toe dat hij in het

Lees meer »

Mpox nu ook in Zambia en Ghana opgedoken

Nog twee Afrikaanse landen hebben de afgelopen zes weken gevallen van het mpox-virus gemeld. Daarmee komt het totale aantal op zestien landen, zo heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) maandag in Genève bekendgemaakt. Er werden voor het eerst dit jaar gevallen gemeld in Zambia en Ghana.

Lees meer »

Claude Vandewoestyne (69) uit Wervik onverwacht overleden: “Er verdwijnt een flinke brok kennis rond het tabakserfgoed en de lokale geschiedenis”

In zijn woning in de Duivenstraat in Wervik is vrijdagavond Claude Vandewoestyne (69) onverwacht overleden. Hij kreeg een hartfalen en hulp kon helaas niet meer baten. Claude was 30 jaar leerkracht aan eerst Mater Amabilis in de Koestraat en na de fusie vrije basisschool De Graankorrel. Hij was ondervoorzitter van de vzw Vrienden van het Tabaksmuseum (VTM) en secretaris van

Lees meer »