Belgische architecte ontwierp deel van olympisch dorp in Parijs: “Dat er geen airco is? Zoveel te beter!”

De organisatie van de komende Olympische Spelen heeft donderdag onder het goedkeurend oog van onder meer president Emmanuel Macron het olympisch dorp in Parijs voorgesteld. Ook de Belgische architecte Anne Mie Depuydt deelde in de bloemen, want de architecte ontwierp een groot deel van het project. 

Meer krantenkoppen in België

Gerechtspsychiater Paul Lodewyck zwaait na veertig jaar af: “Met iemand als Alexander Dean zie ik het niet meer goed komen”

Na ruim veertig jaar in opdracht van het gerecht in het hoofd te hebben gekeken van moordenaars, brandstichters, verkrachters, agressievelingen en andere criminelen, gaat psychiater en criminoloog Paul Lodewyck (75) met pensioen. “Welke les ik trek uit veertig jaar forensische psychiatrie? Dat de mens potverdorie een ingewikkelde maar fascinerende constructie blijft.”
The post Gerechtspsychiater Paul Lodewyck zwaait na veertig

Lees meer »

Smeulende wrakken blijven achter: gewapende overval op geldtransport op Zuid-Italiaanse snelweg, bende gaat er met meer dan 3 miljoen vandoor

Een gewapende bende heeft donderdag op een autosnelweg bij Brindisi, een havenstad in de hak van Italië, een geldtransport overvallen. De bendeleden blokkeerden plots het verkeer in beide richtingen met brandende voertuigen en dwongen de bewakers van het transport om meer dan 3 miljoen euro af te geven, voor ze ervandoor gingen. Dat meldt het Italiaanse persbureau Ansa.

Lees meer »

Lange wachtlijsten voor zwemlessen voor baby’s, peuters en kleuters: “Hen leren drijven kan levens redden”

Géraldine Saey (36) geeft met haar bedrijf NaGé al meer dan twee jaar zwemlessen in Kortrijk aan baby’s, peuters en kleuters en ziet de wachtlijst verder groeien. “Het is heel belangrijk dat kinderen op een jonge leeftijd al op een goede manier in contact leren komen met water. Het belangrijkste is dat ze leren om te drijven, zodat ze zelf

Lees meer »

Staat ziet inkomsten van niet-opgeëiste erfenissen met de helft dalen, en daar zit Axel Daeseleire voor iets tussen

De overheid heeft vorig jaar ‘maar’ 8,9 miljoen euro geërfd van overledenen van wie geen wettelijke erfgenamen werden gevonden of omdat die de nalatenschap hadden verworpen. Dat is ongeveer de helft minder dan het jaar voordien. Notaris Bart Van Opstal ziet meerdere redenen voor die terugval. Het tv-programma ‘Erfgenaam gezocht’ met Axel Daeseleire speelt onrechtstreeks ook een rol.

Lees meer »

Rik Waeyaert (62) uit Kortemark gaat met pensioen en zet punt achter politieke loopbaan: “De cirkel is nu mooi rond”

Geen Kortemarkenaar die Rik Waeyaert niet kent. Hij is niet alleen al meer dan 35 jaar politiek actief in de gemeente, maar is ook voor iedereen het ACV-gezicht van de Kortemark. Rik staat in september voor zijn laatste politieke wapenfeit: cc De Beuk officieel openen.
The post Rik Waeyaert (62) uit Kortemark gaat met pensioen en zet punt achter

Lees meer »

Bijna volledig zesde middelbaar moet blijven zitten door een buis voor Nederlands: “Niet moeilijk na meer dan 2 jaar zonder les”

Bijna alle laatstejaarsstudenten van het atheneum in Ukkel moeten hun jaar overdoen omdat hun kennis van het Nederlands onvoldoende is. Dat melden RTL en Bruzz. Onterecht, vinden de ouders en leerlingen zelf, aangezien ze bijna drie jaar geen Nederlands hebben gehad door een gebrek aan leerkrachten. “Ze hebben een examen moeten afleggen dat peilde naar vaardigheden die ze niet hebben

Lees meer »

Twee jubilea tijdens Watermolenfeesten in Heule: “Feeststraat met toeters en bellen”

80 jaar Watermolenfeesten, verkiezing 60ste Tineke van de Watermolen: dat wordt knallen. Onder de vleugels van de kersverse voorzitter Pascal Verhamme laat het feestcomité een nieuwe wind waaien door Heule-Watermolen. “Het wordt anders. We willen alle Watermolenaren meer betrekken in het feestgebeuren en dat doen we met een aantrekkelijk programma.”
The post Twee jubilea tijdens Watermolenfeesten in Heule: “Feeststraat

Lees meer »

Post Title

Nog tot en met zondag 1 september kan je in vakantiehuis d’Heksescheure in de Oude Kortrijkstraat 50 in Beselare terecht in een zomerbar. “We hebben zonnige plaatsjes in onze ruime tuin, maar je kunt er ook genieten van de natuurlijke schaduw onder de knotwilgen”, vertelt eigenaar Steve Melsens.
The post appeared first on KW.be.

Lees meer »