Aspinall wint vijfde avond in Premier League, geen unieke vier op een rij voor Van Gerwen: “Ik speelde belabberd”

Nathan Aspinall heeft de vijfde avond van de Premier League darts op zijn naam geschreven. ‘The Asp’ klopte Peter Wright, wereldkampioen Luke Humphries en finaal ook Rob Cross. Michael van Gerwen slaagde er niet in vier weektitels op een rij te winnen – wat een unicum was geweest. 

Meer krantenkoppen in België

Voormalig Brugs burgemeester Renaat Landuyt is master in de filosofie: “De mode bepaalt de politieke dans, niet de partij”

Voormalig minister en ex-burgemeester Renaat Landuyt (65), Bruggeling met Ieperse roots, is aan de KU Leuven met grootste onderscheiding master in de filosofie geworden. Met een masterproef over ‘modedemocratie’: hoe de mode onze democratie stuurt. Een opmerkelijke stelling.
The post Voormalig Brugs burgemeester Renaat Landuyt is master in de filosofie: “De mode bepaalt de politieke dans, niet de partij”

Lees meer »

‘No Balls No Petanque’ viert jubileumeditie

Een zes man sterke vriendengroep richt op 1 september in het Dermautpark de vijfde editie van het petanquetornooi ‘No Balls No Petanque’ in. De wedstrijd voor teams van maximum drie man kan op heel wat belangstelling rekenen. Het maximum aantal inschrijvingen is nu al bereikt. Ter gelegenheid van de jubileumeditie kunnen de deelnemers genieten van een wijntje tijdens het spelen.<br

Lees meer »

De Wever krijgt nog geen fiat van Rousseau om onderhandelingen écht te beginnen, andere partijen laten opening: “Basis om te praten”

Het is niet ontploft, maar er is ook nog geen doorbraak geforceerd. Het urenlange onderhoud vrijdag tussen formateur Bart De Wever en de voorzitters van CD&V, Vooruit, MR en Les Engagés heeft er nog niet voor gezorgd dat de vijf partijen regeringsonderhandelingen opstarten. Vooruit is nog niet overtuigd van wat op tafel ligt.

Lees meer »

“Ze hebben een zeer groot deel van België veroverd”: zo herken én bestrijd je de uitheemse guldenroede

De guldenroede is een kruidachtige plant met prachtige gele bloemen. Maar die schoonheid is dubbel: twee van de drie guldenroedesoorten horen eigenlijk niet thuis in ons land. Hoe zijn de planten tot hier geraakt? Zijn ze écht zo schadelijk voor onze natuur? En wat doe je ertegen? Bioloog Wietse Chanet vertelt je meer: “Ze verspreiden chemische stoffen die de groei

Lees meer »

Kaat Neerinck, kleindochter van ereschepen Marcel Dendauw, staat voor CD&V op de lijst van Spoor8770 in Ingelmunster

Zondagmiddag stelde Spoor8770 hun voltallige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen voor in de smoothiebar van… Kaat Neerinck in Ingelmunster. Met zo’n 350 ingeschrevenen voor de barbecue en een 50-tal sympathisanten die langskwamen om deze voorstelling bij te wonen, spreekt Spoor8770 over een méér dan geslaagde voorstelling.
The post Kaat Neerinck, kleindochter van ereschepen Marcel Dendauw, staat voor CD&V op de

Lees meer »