Verenigde Naties beschuldigen Nicaragua (opnieuw) van misdaden tegen de mensheid

De Nicaraguaanse overheid pleegt misdaden tegen de mensheid, dat blijkt uit een nieuw rapport van de Verenigde Naties. Het regime van president Daniel Ortega kwam eerder al in opspraak voor mensenrechtenschendingen. Maar sinds afgelopen jaar onderneemt de regering steeds meer pogingen om huidige en toekomstige oppositiestemmen voor goed het zwijgen op te leggen. 

Meer krantenkoppen in België

2.000 Belgen hebben alcoholslot, waarvan slechts 9 voor het leven. Kostprijs blijkt obstakel: “Niet iedereen kan er 3.000 euro per jaar voor betalen”

De chauffeur van het dodelijke ongeval in Koningshooikt, Louis W., kreeg onder meer een alcoholslot voor het leven. Uitzonderlijk: het is nog maar de negende keer dat een rechter die sanctie oplegde. Zo’n alcoholslot kost toch al snel drieduizend euro per jaar. Politierechters zijn daarom terughoudend om zulke sanctie op te leggen, omdat niet iedereen dat kan betalen. “En daar

Lees meer »

Tentoonstelling brengt verhalen van afgebrande Sint-Niklaaskerk naar boven: “Iedereen weet nog waar hij die dag was”

Het HEY Museum in Knokke-Heist is sinds deze week een unieke tentoonstelling rijker. Bezoekers ontdekken er de geschiedenis en verhalen van de in 2013 afgebrande Sint-Niklaaskerk. Zo is onder andere het skelet van de ‘oudste Westkapellenaar’ te zien tijdens de expo. “Opgegraven tijdens het archeologisch onderzoek na de brand”, zeggen curatoren Gerry De Mol en Frederik Roelens.
The post

Lees meer »

Christine redde mishandelde kitten: “Ondertussen is Zimba hier de grote baas”

Op 4 oktober, Werelddierendag, zetten we graag onze huisdieren en andere beestjes in de kijker. Christine Bulckaen leeft echter altijd in een ‘Werelddierenjaar’, want haar liefde voor dieren vertaalde zich in 2016 toen ze een mishandeld kitten onder haar vleugels nam.
The post Christine redde mishandelde kitten: “Ondertussen is Zimba hier de grote baas” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Starter van het jaar OceanBites kweekt zeewier op land: “Beeld van zeewier moet anders”

De start-up OceanBites heeft de award voor Starter van het Jaar gewonnen op de Oostende Awards. Het bedrijf werd twee jaar geleden opgericht door Sander Steenacker en Hendrik Bekaert. OceanBites specialiseert zich in het kweken van zeewier op land. Op de Oosteroever kweken ze zeewier en sinds april wordt het product ook verkocht om te consumeren. De jonge ondernemers zetten

Lees meer »

Voor het eerst sinds 1967 opnieuw een ommegang rond de kerk in Schoten

In Schoten vindt dit weekend voor het eerst sinds de jaren 60 opnieuw een ommegang plaats. Het is een initiatief van de Sint-Cordulakerk, en verschillende verenigingen en politici zullen van de partij zijn. "Iedereen die nog eens immaterieel cultureel erfgoed wil beleven, mag meewandelen", klinkt het bij Christof Victor (N-VA), Schotens schepen voor Cultuur en Erfgoed.

Lees meer »

Zes arrestaties na aanslag met kalasjnikovs op Khaled (31), die vermoedelijk zelfs niet het juiste doelwit was

In verband met de schietpartij op 14 september 2023 in de Wayezstraat in Anderlecht, waarbij de 31-jarige Khaled om het leven kwam, werden deze week in totaal zes verdachten gearresteerd. Twee van hen werden in België opgepakt, terwijl vier anderen in Frankrijk werden gearresteerd. Dat heeft het Brussels parket bevestigd. Die stelt dat de daders vermoedelijk het verkeerde slachtoffer doodschoten

Lees meer »

Raam ingeslagen bij voorzitster van Vooruit Brugge Christie Herckenrath

Afgelopen nacht werd bij Christie Herckenrath, de voorzitter van Vooruit Brugge, een glazen achterdeur kapot geslagen. De twee vermoedelijke daders vluchten met haar elektrische fiets en via de tracer erop kon de politie hen traceren en oppakken.
The post Raam ingeslagen bij voorzitster van Vooruit Brugge Christie Herckenrath appeared first on KW.be.

Lees meer »