Van radioactieve thee tot een giftige paraplu: waarom spionnen gebruikmaken van gif en waarom ook België op de radar komt

Het nieuws over de mogelijke vergiftiging van een Belgische speurder door een buitenlandse spion leest als fictie. Toch is het gebruik van vergif door inlichtingendiensten een realiteit. “We onderschatten het belang van België.”

 

Meer krantenkoppen in België

Lichaam Laura Trappeniers vijf maanden na gruwelmoord in Tenerife vrijgegeven, maar waarom dat zo lang duurde, is onduidelijk

“Laura verdient een waardig afscheid na de gruwel die haar is aangedaan.” Dat zeggen haar vrienden nu het lichaam van Laura Trappeniers (66) vijf maanden na haar dood is vrijgegeven. De Vlaamse vrouw werd in april vermoord gevonden in de zee, enkele dagen nadat ze plots verdween in Tenerife samen met haar echtgenoot Marc Olbrechts (71). In het onderzoek zelf

Lees meer »

Vriendschap van MNM-presentatrices fameus op proef gesteld in ‘De verraders’: “Ik heb me achteraf zo vaak geëxcuseerd bij Lotte”

Is de vriendschap van MNM-stemmen Dorianne Aussems (31) en Lotte Vanwezemael (32) bestand tegen het constante liegen en bedriegen in ‘De verraders’? “Het was zo listig van de tv-makers om mij tegen mijn beste vriendin uit te spelen”, zegt de seksuologe in ‘Dag Allemaal’. In een dubbelinterview vertellen de twee honderduit over hun vriendschap en de impact van het programma.

Lees meer »

Risico op stormschade aan de kust door rukwinden: nummer 1722 geactiveerd

Het KMI heeft voor vanavond en morgen code geel afgekondigd voor rukwinden aan de kust. De federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken heeft daarom ook het tijdelijke nummer 1722 geactiveerd voor hulp bij niet-levensbedreigende situaties, zoals storm- en waterschade. Bij mogelijk levensbedreigende situaties kan er gebeld worden naar het noodnummer 112.

Lees meer »

Ivan Bruneel inventariseert de nachtvlinders in zijn tuin: “Natuur is mijn grote passie”

Ivan Bruneel (68) startte half mei 2023 met het inventariseren van nachtvlinders in zijn tuin. Sindsdien wist hij meer dan 400 verschillende soorten nachtvlinders waar te nemen, waaronder een tiental zeldzame. Natuur is de grote passie van Ivan. Hij wil graag alles determineren wat in zijn tuin verblijft en leeft.
The post Ivan Bruneel inventariseert de nachtvlinders in zijn

Lees meer »

Franse vrouw overleden na “zware explosie” in het zuiden van Libanon

Israël voert donderdag voor de vierde dag op rij massale luchtaanvallen uit op het oosten en zuiden van Libanon. De bombardementen hebben al aan meer dan 600 mensen het leven gekost. Volgens de Verenigde Naties zijn 90.000 Libanezen op de vlucht geslagen, van wie meer dan 22.000 richting Syrië. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog.

Lees meer »

Tuinhier huldigt winnaars zonnebloemwedstrijd op jaarlijkse barbecue

De jaarlijkse barbecue van Tuinhier Veurne was een zonnig eetfestijn onder een stralende zon. De zon heeft er ook voor gezorgd dat de zonnebloemen goed konden gedijen. Dat bewees de familie Regheere – Vanderbrigghe uit Bulskamp, die met hun zonnebloem van maar liefst 58,2 cm diameter de wedstrijd won voor het kweken van de grootste
The post Tuinhier huldigt

Lees meer »

Oostenrijk rukt naar rechts

Bij de parlementsverkiezingen in Oostenrijk is de Freiheitliche Partij Österreichs (FPÖ) zondag de grootste partij geworden, met 29 procent van de stemmen. Onder haar huidige leider Herbert Kickl (55) is de partij extreemrechts geworden.

Lees meer »

Het gemeenterapport van Wingene: Keizerspark blijkt zorgenkind, maar nu eerst fusie afronden

Op zondag 13 oktober mag je weer kiezen wie de komende zes jaar Wingene zal leiden. Maar hoe heeft het huidige gemeentebestuur het gedaan? Welke projecten werden gerealiseerd, welke op de lange baan geschoven? Wat pakte het bestuur goed aan, waar werd geflaterd? Je ontdekt het in dit gemeenterapport.
The post Het gemeenterapport van Wingene: Keizerspark blijkt zorgenkind, maar

Lees meer »

Protest aan Wit-Russische ambassade in Brussel voor vrijlating Nobelprijswinnaar Bialiatski

Een dertigtal mensenrechtenactivisten heeft woensdag rond 15 uur actiegevoerd aan de Wit-Russische ambassade in de Brusselse gemeente Elsene om de vrijlating van de Wit-Russische Nobelprijswinnaar Ales Bialiatski te vragen. Organisatoren en mensenrechtenorganisaties Libereco – Partnership for Human Rights en de Federation for Human Rights (FIDH) eisen de onmiddellijke vrijlating van Bialiatski en 1.200 andere politieke gevangenen.

Lees meer »