Twee jaar cel voor heroïneverslaafde man die na tien winkeldiefstallen met totale buit van 19.000 euro betrapt werd

Een 41-jarige man uit Verviers is veroordeeld tot twee jaar cel voor een hele reeks diefstallen. De man stal onder meer cosmetica, maar vooral schakelaars in een elektrogroothandel. “De buit bedroeg maar liefst 18.848 euro.”

Op 17 augustus vorig jaar werd de 41-jarige Davit G. bij de lurven gevat in Veurne. De man uit Verviers was er bezig met wat zijn tiende winkeldiefstal zou zijn. Van Kortrijk tot Kuurne, van Bilzen tot Deinze, overal bezocht hij filialen van Kruidvat en CEBEO met slechte bedoelingen. In die eerste winkel ontvreemdde hij cosmeticaproducten, in de tweede stal hij differentieelschakelaars. “Het was een beetje de Ronde van België”, meende de Procureur des Konings. “Het totale nadeel bedraagt maar liefst 18.848 euro. Een deel van die buit verkocht hij door, een deel stuurde hij naar thuisland Georgië.”

Herkend in Veurne

Maar in Veurne liep het dus mis. “Het winkelpersoneel had de man herkend, waarna de politie werd gecontacteerd. De man vluchtte via een maïsveld, maar kon toch worden gevat”, aldus de raadsman van elektrogroothandel CEBEO.

De rechter veroordeelde de man nu tot een celstraf van twee jaar, waarvan de voorhechtenis effectief, en een boete 800 euro. Aan benadeelde CEBEO moet G. een voorlopig bedrag van 12.750 euro betalen. De man, die een masterdiploma behaalde in zijn thuisland, raakte verslaafd aan heroïne na een relatiebreuk. (JDr)

The post Twee jaar cel voor heroïneverslaafde man die na tien winkeldiefstallen met totale buit van 19.000 euro betrapt werd is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Tractorbestuurder wijkt uit voor tegenligger en rijdt elektriciteitspaal omver in Handzame: “Jammer, ik wou wél plaats maken”

Een bestuurder van een tractor met aalkar reed dinsdagochtend een elektriciteitspaal omver in de Amersveldestraat in Handzame bij Kortemark. De paal knakte af en kwam over de volledige breedte van de weg te liggen met de kabels over de grond. “Ik moest uitwijken voor een personenauto die geen plaats wilde maken. Bij het achteruit rijden, reed ik de paal omver”,

Lees meer »

Bosbranden in buurt van Athene onder controle

De hevige bosbranden die zondag waren uitgebroken in de buurt van de Griekse hoofdstad Athene “zijn onder controle”. Dat heeft Vassilis Vathrakoyannis, woordvoerder van de brandweer maandag meegedeeld. “Er zijn geen fronten meer actief. Het vuur is ingedamd door de brandweer.”

Lees meer »

Voor één keer spreken we de inwoners van de meest chique wijk van het land: Knokke-Zoute. “Het is een stukje paradijs voor wie het nog kan betalen”

Knokke wil het unieke karakter van het Zoute bewaren: aan de kronkelende smalle paadjes en witte villa’s met rode dakpannen mag niet geraakt worden. Kortom, het Zoute wordt mogelijk nóg wat exclusiever. Maar wie zijn de mensen die er wonen nu écht? Welke clichés kloppen en welke niet? In witte sneakers en met een hemelsblauw linnen hemd trokken we op

Lees meer »