Toxicoloog Jan Tytgat over mogelijke vergiftiging van speurders met amfetamine: “Term ‘poging tot moord’ is hier zeker gerechtvaardigd”

Werden drie topspeurders in het onderzoek naar Qatar-gate vergiftigd met amfetamines? Volgens toxicoloog Jan Tytgat (KU Leuven) is het alvast niet onmogelijk.

 

Meer krantenkoppen in België

Hoe kwetsbaar is ons land vandaag tegen luchtaanvallen? “We kruipen dan best in een heel diep hol in de grond”

Bart De Wever (N-VA) vreest dat de haven van Antwerpen wel eens vet omcirkeld kan staan op de Russische kaarten met potentiële doelwitten en pleit daarom voor een luchtafweersysteem in de koekenstad. Wat stelt de burgemeester voor? Hoe diep moeten we ervoor in de buidel tasten? Maar vooral: hoe kwetsbaar is ons land vandaag als Poetin op de knop duwt?

Lees meer »

België doneert 20.000 mpox-vaccins aan Congo

België doneert 20.000 mpox-vaccins aan de Democratische Republiek Congo (DRC), het land dat momenteel het zwaarst getroffen wordt door de mpox-epidemie. Dat heeft de federale ministerraad vrijdag beslist op voorstel van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke en minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez.

Lees meer »

Iris en Ann starten met schrijfclub Schrijf!@RSL: “Mensen die willen schrijven samenbrengen op een rustige plek”

Wie droomt om ooit een boek te schrijven vindt vanaf 5 september gelijkgezinden in een nieuwe schrijfclub. Iris Salembier en Ann Busquart zijn de initiatiefnemers van Schrijf!@RSL die elke donderdag aspirantschrijvers samenbrengt.
The post Iris en Ann starten met schrijfclub Schrijf!@RSL: “Mensen die willen schrijven samenbrengen op een rustige plek” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Het geheime plan om prins Harry weer naar het Verenigd Koninkrijk te laten terugkeren: “Opnieuw een bescheiden rol opnemen in de koninklijke familie”

Britse vrienden van prins Harry hebben verrassende berichtjes ontvangen vanuit Californië, waar de hertog van Sussex nu al vier jaar lang woont. Er moet nog veel water door de zee vloeien en werk worden verzet, maar zijn vrienden hopen stiekem op een terugkeer van de hertog van Sussex naar het Verenigd Koninkrijk.

Lees meer »

Minister Dalle (CD&V) ziet in audit van VRT “geen oplossing” na ontslag van twee televisiebazen

Frederik Delaplace, de CEO van de VRT, heeft vanmiddag in het Vlaams Parlement tekst en uitleg gegeven over de herschikkingen aan de top van de openbare omroep en zijn eigen functioneren. Dat gebeurde tijdens een speciale commissie, waar ook ontslagnemend mediaminister Benjamin Dalle (CD&V), VRT-voorzitter Frieda Brepoels en bemiddelaar Rob van Eijbergen op uitgenodigd waren. Brepoels daagde niet op “om

Lees meer »

‘De oudheid in kleur’ lokt 60.000 bezoeker naar Tongeren, permanente tentoonstelling in Gallo Romeins Museum wordt binnenkort vernieuwd

De tijdelijke tentoonstelling ‘De oudheid in kleur’, heeft op iets minder dan een jaar tijd meer dan 60.000 bezoekers naar het Gallo Romeins Museum in Tongeren gelokt. En zo’n 6.000 kinderen namen deel aan een van de workshops. Er is voorlopig geen nieuwe tijdelijk tentoonstelling gepland, wel wordt de permanente tentoonstelling vernieuwd. Het museum zal daarom eind 2026 – begin

Lees meer »

Tessa Wullaert verkozen tot Speelster van het Jaar in Eredivisie

Tessa Wullaert is maandag verkozen tot de beste speelster van het voorbije seizoen in de Nederlandse Eredivisie. De 31-jarige Red Flame, die deze zomer Fortuna Sittard voor het Italiaanse Inter Milaan verliet, kreeg de voorkeur op Caitlin Dijkstra (FC Twente), Chasity Grant (Ajax), Romée Leuchter (Ajax) en Joëlle Smits (PSV).
The post Tessa Wullaert verkozen tot Speelster van het

Lees meer »