‘Stop met drinken, begin te skiën’: dit leerden we van de nieuwe State of the Union van Vladimir Poetin

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Deze 24-jarige Gentenaars bepalen wat u boekt en betaalt op Booking.com en Airbnb

De kans is groot dat de hotels en vakantiehuisjes die u bovenaan ziet verschijnen op Airbnb en Booking.com daar staan omdat een paar Gentse jonge gasten ze daar zo strategisch geplaatst hebben. “Een kamerprijs of lastminutekorting zijn weinig waard als mensen je hotel niet gemakkelijk vinden”, zegt Bart-Jan Leyts. Hij is amper 24, maar bepaalt de vakantie van 100.000 toeristen

Lees meer »

Robbe en Doñana serveren unieke cocktails en mocktails in pop-up Jacobius: “Willen een hartelijke, warme, huiselijke sfeer bieden”

In Hof de Plezance openen Robbe Dupon en Doñana Vandyck op woensdag 3 juli pop-upcocktailbar Jacobius. Doñana is de gastvrouw, Robbe creëert de unieke cocktails en mocktails. “Maar het is niet de bedoeling dat ik enkel achter de bar te vinden ben”, aldus Robbe, die onlangs uitgeroepen werd tot de beste sherrycocktailbartender ter wereld.
The post Robbe en Doñana

Lees meer »

Leerlingen met beperking van Ter Bruyninge beleven de dag van hun leven met ritje op de motor: “Bang? Neen! Waarom zou ik?”

Toen de Kortrijkse school Athena Campus Ter Bruyninge aan de Motoclub Blue Angels vroeg om voor een groep jongeren met een beperking een motorritje te organiseren, aarzelden ze geen seconde. Een twintigtal jongeren durfde het aan om mee te rijden.
The post Leerlingen met beperking van Ter Bruyninge beleven de dag van hun leven met ritje op de motor:

Lees meer »

Een van hen lijkt zelfs een jonge, viriele versie van Biden: twee gouverneurs zouden weleens nieuwe presidentskandidaat kunnen worden

Welke Democraat bekampt Donald Trump in november in de strijd om het Witte Huis? Joe Biden won de voorverkiezingen binnen zijn partij, maar na zijn slechte beurt tijdens het eerste debat, lijkt het plots niet meer zo zeker dat hij ook effectief zal worden afgevaardigd als kandidaat. Als mogelijke alternatieven weerklinken de namen van Gretchen Whitmer (52) en Gavin Newsom

Lees meer »

SpaceX krijgt opdracht speciaal tuig te ontwikkelen dat ISS na pensioen veilig moet helpen vergaan

Het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf SpaceX moet ervoor zorgen dat het internationaal ruimtestation ISS over een paar jaar veilig ten onder gaat, zo is donderdag bekendgemaakt. Als het zover is, moet het complex verbranden in de dampkring. Het bedrijf van miljardair Elon Musk heeft nu officieel de opdracht gekregen om daar een vaartuig voor te ontwikkelen en te bouwen.

Lees meer »

Vertragingen bij Duits treinverkeer zorgen voor klachten bij Rode Duivels-fans: “Na vier treinen is een vriendin ons komen ophalen”

Na de kwalificatie voor de achtste finales, woensdagavond tegen Oekraïne, kennen tal van Rode Duivels-fans problemen met hun terugkeer vanuit Stuttgart naar huis. Al sinds het begin van het Europees Kampioenschap klagen voetbalfans over de treinen in Duitsland, een al jaren aanslepend en groeiend probleem. “Over de NMBS ga ik nu minder klagen”, klinkt het.

Lees meer »

Alcoholslot voor trucker na nachtje met bijna 2,5 promille: “Denken aan je inkomen? Dat had je zelf moeten doen”

“Ik ben vrachtwagenchauffeur, denk alstublieft aan mijn inkomen.” De smeekbede van 61-jarige man viel bij de Kortrijkse politierechter in dovemansoren nadat hij met 2,46 promille achter het stuur was gekropen. “Wie denkt dan aan de veiligheid van de anderen?”, vroeg de politierechter zich af.
The post Alcoholslot voor trucker na nachtje met bijna 2,5 promille: “Denken aan je inkomen?

Lees meer »

KIJK. Nederlandse urbexer vindt spookstad in droogste woestijn op aarde, waar de röntgentoestellen nog in het ziekenhuis staan

Urban Explorer Bob Thissen neemt ons mee naar enkele verlaten dorpen in de Atacama-woestijn in Chili. Dat is de droogste plek op aarde. In de 19e en 20e eeuw waren er veel dorpen in de woestijn, voornamelijk bevolkt door mensen die in nabijgelegen mijnen werkten. De meeste van die dorpen zijn spooksteden geworden. Al zijn sommige dorpen niet écht verlaten,

Lees meer »

“Mensen worden afgeslacht en het kan nog erger worden”: Antwerpse cafébaas bibbert op vakantie in Kenia door hevige rellen

In Kenia zijn afgelopen week ernstige onlusten uitgebroken. Antwerpenaar Robert Vinck, cafébaas in Hemiksem, vertrok maandag nietsvermoedend op vakantie naar het Oost-Afrikaanse land. Momenteel zit hij nog altijd ‘gegijzeld’ in zijn hotel in een residentiële wijk van hoofdstad Naïrobi. “Je hoort dat het op elk moment opnieuw kan escaleren en dat het nog erger kan worden.”

Lees meer »

KIJK. Jessica Biel steunt echtgenoot Justin Timberlake tijdens optreden in New York, een week na zijn arrestatie

Actrice Jessica Biel (42) en Justin Timberlake (43) hebben ludieke filmpjes gedeeld op hun sociale media. Vorige week kwam de zanger nog in het oog van een mediastorm terecht nadat hij werd gearresteerd voor rijden onder invloed. Maar het koppel doet hun uiterste best om het positief te houden tijdens zijn ‘Forget Tomorrow World Tour’. Zo zien we Jessica dansen

Lees meer »

Geen Zomerfeesten meer op Kasteeldomein De Lovie in Poperinge, maar wel Goesting in de Zomer: “Opbrengst is voor goed doel”

Op zondag 30 juni, van 11:00 tot 18:00 uur kan je doorlopend genieten van hartige en zoete hapjes en lekkers voor de dorst op het Kasteeldomein van De Lovie, Krombeekseweg. Er zijn muzikale noten van The Pebble Head Jam, Il Sogno, Bal Merklez en Red Legs.
The post Geen Zomerfeesten meer op Kasteeldomein De Lovie in Poperinge, maar wel

Lees meer »