Robin Orins terug in vorm na pechseizoen 2023: “Ik rijd niet met druk rond”

Afgelopen weekend werd het nieuwe wielerseizoen echt afgetrapt met de traditionele openingsklassiekers. Robin Orins was echter vorige week al aan de slag op Franse bodem, met verdienstelijke resultaten. Na een seizoen dat er vorig jaar al in juni op zat, is dit alvast een opsteker.

Vorig jaar opende Robin het seizoen heel goed met een 8ste stek in Brussel-Opwijk. Daarna volgden nog veel ereplaatsen, met als hoogtepunten een tweede plaats in het BK tijdrijden en een derde stek in Parijs-Roubaix U23. Echter, in de Giro Next Gen – zeg maar de Ronde van Italië voor beloften – raakte hij betrokken in een zware val met veel averij als gevolg. Daarna volgden nog wat gezondheidsperikelen en kwam er van koersen niet veel meer in huis.

“Na het BK in Putte zat m’n seizoen er volledig op. Deze winter heb ik me wel weer volledig kunnen opladen om er dit jaar voor te gaan. Ik ben nu laatstejaarsbelofte, voor veel renners is dat het ‘jaar van de waarheid’ met het oog op een overstap naar de profs. Dat is ook mijn ambitie, maar ik rijd niet echt met druk rond. Als ik weer hetzelfde niveau als begin vorig jaar haal, dan komt het volgens mij wel goed”, aldus de renner van Lotto-DSTNY Development Team.

Klassiekers met stip

Dit jaar begon alvast goed voor de Heestertnaar. In zowel de Classic Var als de tweedaagse Tour des Alpes-Maritimes finishte hij verdienstelijk als 27ste.

“Het zijn vooral de klassiekers die met stip aangeduid staan op mijn kalender, in het bijzonder Parijs-Roubaix op 7 april. In het najaar mik ik dan vooral op de rondes, zoals een Tour d’Alsace. Daarin zou het toch wel eens tijd mogen zijn voor een ritzege of een algemeen klassement. Het is wel spijtig dat er in de beloftenrondes weinig individuele tijdritten zijn, anders zou dat al een uitgelezen kans zijn om me in een mooie uitgangspositie voor het klassement te zetten”, aldus Robin.

Dit weekend staan de Tour des 100 Communes en de GP de Lillers op het programma. “Dit worden hoogstwaarschijnlijk sprinterskoersen, waar het de bedoeling zal zijn om als ploeg onze sprinters naar de aankomst te loodsen. Maar wie weet worden het wel echte waaierkoersen, dan moet ik misschien zelf voor een ereplaats gaan”, aldus de laatstejaarsbelofte.

(Robin Rosseeuw)

The post Robin Orins terug in vorm na pechseizoen 2023: “Ik rijd niet met druk rond” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

André en Jeanine zijn 65 jaar getrouwd

André D’Haene (89) en Jeanine Provost (90) vierden hun briljanten huwelijksjubileum. Jeanine, geboren in Nieuwpoort op 24 september 1934, en André, geboren in Ieper op 18 september 1935, ontmoetten elkaar in Sint-Idesbald. 65 jaar geleden, op 19 september 1959, gaven ze elkaar het jawoord in Nieuwpoort. Samen bouwden zij een leven op vol mooie herinneringen:
The post André en

Lees meer »

Portretten ex-burgemeesters van Bredene prijken in het gemeentehuis: “Deze leiders hebben hun stempel gedrukt”

Afgelopen vrijdag is in het gemeentehuis de tentoonstelling ‘Bredense burgemeesters door de jaren heen’ geopend. De expo toont niet enkel de gezichten van de vroegere burgemeesters maar geeft aan de hand van hun portretten een stukje van de rijkgevulde (politieke) geschiedenis van Bredene prijs.
The post Portretten ex-burgemeesters van Bredene prijken in het gemeentehuis: “Deze leiders hebben hun stempel

Lees meer »

Paaltjes afgeknipt, kapelletje omgereden, grachten kapot: bewoners Triloystraat in Rekkem smeken om oplossing voor sluipverkeer

Er kwamen meer controles én een (test)knip, maar de bewoners van de Triloystraat in Rekkem blijven geplaagd door doorgaand verkeer. Ze smeken om een oplossing die wél helpt. Bij de stad hebben ze oren naar het probleem en beseffen ze dat het drastischer moet. “We werken nu de laatste piste uit.”
The post Paaltjes afgeknipt, kapelletje omgereden, grachten kapot:

Lees meer »

Vindingrijke man gaat wel erg ver om sterke drank binnen te smokkelen op concert

Enkele halve liters aan je benen vast tapen, een fles wijn verbergen in een paardenstaart of op voorhand pinten begraven op een festivalterrein, … er bestaan verschillende trucjes om drank binnen te smokkelen op een concert, maar een Peruaanse man ging nog een stapje verder om begin augustus whiskey te kunnen drinken tijdens een optreden. Hij liet zichzelf een vals

Lees meer »

Iraanse geestelijke leider: “Dood Nasrallah blijft niet ongestraft”- Israël beweert nu ook inlichtingenchef Hezbollah te hebben gedood

De islamitische militie Hezbollah heeft zaterdagmiddag het overlijden van leider Hassan Nasrallah bevestigd. Israël meldde eerder op de dag dat Nasrallah omkwam bij een gerichte aanval in Beiroet. De geestelijk leider van Iran, ayatollah Ali Khamenei, heeft er intussen voor gewaarschuwd dat de dood van Nasrallah “niet ongestraft zal blijven”. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog.

Lees meer »

Steeds meer zwaargewonde fietsers en steppers

Het aantal ernstig gewonden in het verkeer is in ons land in de afgelopen 10 jaar gedaald met bijna 20 procent, maar het aantal zwaargewonde fietsers en steppers neemt toe. Het gaat dan bijvoorbeeld om mensen met schedelbreuken, heupbreuken of wervelletsels. Dat blijkt uit een onderzoek van de gegevens van ziekenhuizen door verkeersinstituut Vias.

Lees meer »

Jo De Meyere stopt noodgedwongen met acteren: “Ik hoop stiekem dat ik een hartinfarctje krijg en dat het gedaan is”

“Het doet pijn, maar ik heb er vrede mee.” Jo De Meyere (85) speelde in de loop van zijn carrière maar liefst 152 rollen, maar stopt met acteren. Noodgedwongen, want zijn gezondheid begon hem steeds meer parten te spelen. “De voortdurende pijn dwingt me tot dit besluit”, vertelt Jo in zijn afscheidsinterview met ‘Primo’. Hij kijkt terug op de weg

Lees meer »

2.000 Belgen hebben alcoholslot, waarvan slechts 9 voor het leven. Kostprijs blijkt obstakel: “Niet iedereen kan er 3.000 euro per jaar voor betalen”

De chauffeur van het dodelijke ongeval in Koningshooikt, Louis W., kreeg onder meer een alcoholslot voor het leven. Uitzonderlijk: het is nog maar de negende keer dat een rechter die sanctie oplegde. Zo’n alcoholslot kost toch al snel drieduizend euro per jaar. Politierechters zijn daarom terughoudend om zulke sanctie op te leggen, omdat niet iedereen dat kan betalen. “En daar

Lees meer »

Iran wil spoedvergadering VN-Veiligheidsraad -Netanyahu: aanval op “massamoordenaar” Nasrallah was “noodzakelijk”

De islamitische militie Hezbollah heeft zaterdagmiddag het overlijden van leider Hassan Nasrallah bevestigd. Israël meldde eerder op de dag dat Nasrallah omkwam bij een gerichte aanval in Beiroet. De geestelijk leider van Iran, ayatollah Ali Khamenei, heeft er intussen voor gewaarschuwd dat de dood van Nasrallah “niet ongestraft zal blijven” terwijl Iran in een brief oproept tot een spoedvergadering van

Lees meer »