Prins Harry krijgt geen politiebescherming meer in Groot-Brittannië, en hij is razend: “Ik wil de naam weten van de persoon die dat heeft beslist”

De Britse prins Harry (39) krijgt geen politiebescherming meer wanneer hij Groot-Brittanië bezoekt. Dat heeft het Hooggerechtshof beslist. Toen Harry in 2020 ervoor koos om geen ‘werkende royal’ meer te zijn, verloor hij dat automatische recht volgens de regering. De prins vocht die beslissing aan, maar krijgt nu ongelijk van de rechter. Inmiddels raakte wel bekend dat de hertog van Sussex van plan is om in beroep te gaan tegen de beslissing. Harry is bovendien erg kwaad, zo laat hij zelf optekenen. 

Meer krantenkoppen in België

Zonder ook maar één keer de voornaam van haar man te noemen: dit was de getuigenis van Gisèle (72), oog in oog met 50 van haar verkrachters

Gisèle Pélicot (72) heeft in de rechtbank van Avignon gisteren voor het eerst zelf getuigd over de verschrikkelijke verkrachtingen die ze tien jaar lang heeft ondergaan, zonder het zelf te beseffen. Haar man drogeerde haar en leverde haar over aan 83 verschillende mannen. Vijftig van die mannen, en de echtgenoot, staan nu terecht. “Ik heb niks om me over te

Lees meer »

Unizo organiseert tweede editie van familiedag

Voor het tweede jaar op rij organiseert Unizo Roeselare een familiedag. Op zondag 8 september leidt een ‘bolletje-pijl’-zoektocht de deelnemers langsheen verschillende ondernemers. De zoektocht met opdrachten onderweg is 26 kilometer lang voor fietsers. Voor wie liever met de wagen deelneemt, is er een tocht van 61 kilometer. Starten kan tussen 11 en 12 uur
The post Unizo organiseert

Lees meer »

Directeur Mu.ZEE Oostende wordt algemeen directeur van kunstbeurs TEFAF

De directeur van Mu.Zee in Oostende, Dominique Savelkoul, gaat aan de slag als algemeen directeur van The European Fine Art Foundation (TEFAF) in Maastricht en New York. Dat schrijft de krant De Standaard dinsdag en het vertrek van Savelkoul wordt bevestigd door het museum. TEFAF wordt beschouwd als een van de grootste kunstbeurzen ter wereld.
The post Directeur Mu.ZEE

Lees meer »

Vader van schoolschutter aangeklaagd: hij gaf geweer cadeau nadat 14-jarige dreigde met schietpartij

Colin Gray (54), de vader van Colt Gray (14) die bekend heeft vier mensen doodgeschoten te hebben op zijn school in de Amerikaanse staat Georgia, is gearresteerd. De man wordt onder meer beschuldigd van doodslag. Hij had zijn zoon het gebruikte geweer cadeau gegeven, nadat de twee nochtans ondervraagd waren over dreigementen om een schietpartij op school uit te voeren.

Lees meer »

Heraangelegde Ringlaan in Wenduine na 7 jaar eindelijk geopend

In Wenduine, bij De Haan, is de nieuwe Ringlaan officieel geopend. Door allerlei problemen sleepten de werken 7 jaar aan. Het gemeentebestuur en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWVV) trakteerden de buurtbewoners op een glaasje, "om hen te bedanken voor hun begrip en hun geduld". Een wandelconcert van de Koninklijke muziekmaatschappij Sint-Cecilia De Haan, maakte de opening extra feestelijk.

Lees meer »

KIJK. Beelden tonen hoe gewapende jongeman met bajonet rondliep in München: mogelijk wilde hij aanslag plegen op Israëlisch consulaat

De Duitse politie heeft donderdagochtend een gewapende jongeman doodgeschoten in München, nadat hij zelf het vuur opende op agenten. De politie denkt dat de 18-jarige man een terroristische aanslag wilde plegen. Die was vermoedelijk gericht tegen het Israëlische consulaat, klinkt het vanavond in een gezamenlijke verklaring met justitie. Volgens Duitse media stond de verdachte bij de veiligheidsdiensten bekend als islamist.

Lees meer »