Oplossing voor cold cases? Nieuwe DNA-onderzoekstechnieken krijgen groen licht in de Kamer

De plenaire vergadering van de Kamer heeft unaniem het licht op groen gezet voor de toepassing van nieuwe DNA-technieken in strafonderzoeken. Het gaat onder meer om ‘familiale zoeking’, het opsporen van verdachten via gekende DNA-profielen van naaste familieleden. 

Meer krantenkoppen in België

Herkent u hem nog? Ook getransformeerde Mesut Özil doet duit in zakje in rel rond Turkse held Demiral, die schorsing dreigt op te lopen

Turkije is goed op weg om dé revelatie van het EK voetbal te worden, maar het toernooi dreigt een donker randje te krijgen door een omstreden gebaar van speler Merih Demiral, die dweepte met de extreemrechtse beweging ‘de Grijze Wolven’. Hij dreigt twee wedstrijden geschorst te worden. En opvallend: ook ex-topvoetballer Mesut Özil doet z’n duit in het zakje –

Lees meer »

Acties en infocentrum in De Panne ondersteunen mantelzorgers

Het lokaal bestuur De Panne pakt uit met een nieuw project om mantelzorgers te vinden, versterken, verlichten en te verbinden zodat ze hun zorgtaak (makkelijker) kunnen volhouden en ook zelf nog een kwalitatief leven kunnen leiden.
The post Acties en infocentrum in De Panne ondersteunen mantelzorgers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Muzikale zomer start met Café Congé in Deerlijk: “Genieten van steengoeie bands met drankje in de hand”

De grote vakantie is in zicht en dat betekent dat Café Congé weer op de activiteitenkalender staat in Deerlijk. Met een gevarieerd programma mikken de initiatiefnemers vanaf donderdag 4 juli gedurende twee avonden op een jong en minder jong publiek.
The post Muzikale zomer start met Café Congé in Deerlijk: “Genieten van steengoeie bands met drankje in de hand”

Lees meer »

Vooruit stelt als eerste lokale partij in Zwevegem volledige lijst voor: “Bloed, zweet en tranen gekost”

Na een kandidatendag kon Vooruit Zwevegem haar 29 kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen voorstellen. “Een volledige lijst kunnen voorstellen? Nooit gedacht dat dit ons zou lukken toen we in de zomer van 2022 opnieuw de draad hebben opgepikt met Vooruit in Zwevegem”, begon lijsttrekker Mieke Eggermont.
The post Vooruit stelt als eerste lokale partij in Zwevegem volledige lijst voor: “Bloed,

Lees meer »

LIVE GAZA. Israël beveelt evacuatie van Khan Younis en Rafah – Iraanse generaal dreigt met raketaanvallen op Israël

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten. En duizenden Israëlische ultraorthodoxe mannen zijn zondag in Jeruzalem de straat op gegaan om te protesteren tegen de dienstplicht. Zij doen dit vanwege een uitspraak van het Israëlische

Lees meer »

Cercle Brugge leent Lawrence Agyekum van Salzburg

Cercle Brugge en het Oostenrijkse Red Bull Salzburg hebben een overeenkomst bereikt voor de tijdelijke overgang van Lawrence Agyekum. De 20-jarige middenvelder wordt er tot eind dit seizoen geleend, met een aankoopoptie.
The post Cercle Brugge leent Lawrence Agyekum van Salzburg appeared first on KW.be.

Lees meer »

150 oldtimertractoren meten hun krachten in Poeke

Op zondag 7 juli vormen de hoeve en naastliggende weilanden van Willy Hooft (81) in Poeke het feestdecor voor oldtimerlandbouw. Al van bij de eeuwwisseling organiseren Willy en een 50-tal medewerkers, buren en kennissen uit de agrosector onder de titel Paard & Oldtimerfeesten.
The post 150 oldtimertractoren meten hun krachten in Poeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Een uitermate harde en onredelijke uitspraak”: burgemeester Ward Vergote reageert op vijf maanden schorsing

Burgemeester Ward Vergote (Visie) reageert ongemeen hard op de vijf maanden schorsing die is opgelegd door Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten (Open Vld). Vergote keerde haar partij enkele jaren geleden de rug toe en het is zeer de vraag of dit nu al dan niet heeft meegespeeld.
The post “Een uitermate harde en onredelijke uitspraak”: burgemeester Ward

Lees meer »