Meer dan 100 Palestijnen gedood tijdens voedselbedeling na mogelijke aanval van Israëlische troepen, 760 gewonden

De autoriteiten in de Gazastrook zeggen dat Israëlische troepen het vuur hebben geopend op Gazanen die stonden te wachten op hulpgoederen. Het dodental zou inmiddels zijn opgelopen tot 104. Dat meldt het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid, dat wordt gecontroleerd door Hamas. Eerder was nog sprake van zeker vijftig doden. Naast de 104 doden, raakten ook nog eens 760 mensen gewond. Het Israëlische leger (IDF) ontkent zelf verantwoordelijk te zijn voor de vele dodelijke slachtoffers. 

Meer krantenkoppen in België

Overschot aan zonne-energie zet elektriciteitsnet zwaar onder druk: zo dicht was ons land bij een black-out

Op 9 juni, de dag van de Vlaamse en federale verkiezingen, is het stroomnet in ons land bijna twee uur lang uit evenwicht geweest. Dat blijkt uit een nieuw rapport van federaal energieregulator CREG. Het elektriciteitsnet overschreed zelfs enkele seconden een cruciale drempelwaarde. Gebeurt dat te lang, dan dreigt er een black-out. Hoe dicht stond ons land bij zo’n black-out?

Lees meer »

Vlaams Belang, CD&V en Vooruit scoren in provincieraad

De kans is groot dat de kaarten opnieuw geschud zullen worden in het bestuur van onze provincie. Open VLD dat nu samen met CD&V en Vooruit aan het roer zit, verloor aanzienlijk. CD&V, Vooruit en vooral Vlaams Belang konden meer kiezers overtuigen.
The post Vlaams Belang, CD&V en Vooruit scoren in provincieraad appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zelfs vrouw met dementie werd ingezet in strijd om volmachten bij Forza Ninove: “Mama wist van niets. Toch is haar stem naar Forza gegaan”

In de bitse strijd om extra stemmen zette Forza Ninove de afgelopen weken bejaarde mensen — zelfs mensen met dementie — onder druk om hun volmacht te regelen. Zo zou de partij de stem van een wilsonbekwame vrouw bij haar thuis zijn komen ophalen, nadat die haar dagenlang “de oren van het hoofd zeurde” om langs de dokter te gaan.

Lees meer »