Kiwanis Nieuwpoort Polder en Duin viert 50 jaar met Italiaanse flair

Op zaterdag 22 juni zal het Centrum Ysara in Nieuwpoort vanaf 19 uur bruisen van leven ter ere van de 50ste verjaardag van de VZW Kiwanis Nieuwpoort Polder en Duin. De viering belooft een mooie avond te worden doordrenkt met Italiaanse charme, met als hoogtepunt een optreden van de Italiaanse Eros Ramazzotti tribute band, Dove c’è Musica.

“Na vijf prachtige decennia is het tijd om groots uit te pakken,” zegt Luc Neuville, penningmeester van de organisatie. “We hebben een assortiment aan foodtrucks met pizza, pasta en andere Italiaanse lekkernijen, gecombineerd met een Italiaanse sfeer. Onze top-dj en Dove c’è Musica zullen zorgen voor een avond vol feestelijkheden. Zoals gebruikelijk zullen de opbrengsten naar lokale goede doelen gaan, waaronder de strijd tegen kinderarmoede.”

Lokale goede doelen

Met de 1.112ste vergadering in zicht, 16 kernleden en talloze sympathisanten, heeft Kiwanis Nieuwpoort Polder en Duin de afgelopen 50 jaar talloze activiteiten en evenementen georganiseerd. De opbrengsten hebben lokale goede doelen ondersteund. “Elke euro die we besteden aan sociale projecten wordt zorgvuldig gecontroleerd,” zegt Neuville. “Maar als we ergens in geloven, kan men altijd op onze steun rekenen.”

De Italiaanse avond, het hoogtepunt van het jubileumjaar, zal een variëteit aan activiteiten bieden. Vanaf 19u30 kunnen bezoekers genieten van Italiaanse specialiteiten uit diverse foodtrucks, terwijl een top-dj zorgt voor de perfecte achtergrondmuziek. Het absolute hoogtepunt van de avond zal het optreden zijn van Dove c’è Musica, de befaamde Eros Ramazzotti tributeband onder leiding van zanger-frontman Gero Carlino.

Eerste Belgisch optreden

Dove c’è Musica wordt geprezen als de beste Eros Ramazzotti tributeband, met een reputatie die hen op podia wereldwijd heeft gebracht. “We zijn verheugd om voor het eerst op te treden in België,” zegt Carlino. “Meer dan anderhalf uur zullen we de grootste hits van Eros Ramazzotti brengen.” Het optreden is een zeldzame kans voor fans van Ramazzotti om zijn muziek live te ervaren, aangezien hij dit jaar geen concerten gepland heeft.

Tickets voor het evenement zijn verkrijgbaar vanaf 1 maart via de QR-code op affiches of per e-mail via [email protected]. Voor meer informatie over Kiwanis Nieuwpoort Polder en Duin en het jubileumjaar, kunt u terecht op hun website www.kiwanisnieuwpoort.be.

The post Kiwanis Nieuwpoort Polder en Duin viert 50 jaar met Italiaanse flair is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

De uitdagingen zijn enorm, maar de nieuwe baas van het leger zwijgt

Meer militairen, meer munitie, meer materiaal en meer middelen. Bij het begin van zijn missie als nieuwe chef Defensie verwees luchtmachtgeneraal Fred Vansina tot in den treure naar het verlanglijstje van zijn voorganger admiraal Michel Hofman. Maar wat hij precies wil en hoe hij het leger de volgende jaren zal inloodsen, daarover bleef hij bijzonder discreet.

Lees meer »

Apotheek Omni-Chimie zit niet langer meer op de Markt in Langemark, maar in nieuwbouw wat verderop: “Veel toegankelijker”

De vestiging van apotheek Omni-Chimie op de Markt in Langemark verhuisde naar een nieuwbouw enkele meters verder. Niet alleen is het pand veel ruimer en beter toegankelijk voor mensen in een rolstoel, buiten hangt er nu een muurautomaat waar je ook ’s nachts en op zondag zowat het hele aanbod behalve geneesmiddelen kan kopen.
The post Apotheek Omni-Chimie zit

Lees meer »

Julifoor in Poperinge officieel geopend

Zaterdagnamiddag 6 juli werd de Julifoor, traditioneel een van de drukst bezochte van de Westhoek, officieel geopend met een rondgang van de Poperingse Harmonie St.-Cecilia. Dat gebeurde in het bijzijn van Spiderman en Ariël, waarmee kindjes maar al te graag op de foto gingen.
The post Julifoor in Poperinge officieel geopend appeared first on KW.be.

Lees meer »

Karel Gits uit Ingelmunster had een unieke ontmoeting met Bruce Springsteen in Hotel Amigo in Brussel

Dinsdagavond trad Bruce Springsteen op in Werchter, maar twee dagen eerder had Karel Gits al rond 18 uur een ontmoeting met ‘The Boss’ in Hotel Amigo in Brussel. Voor de 52-jarige Springsteen-fan uit Ingelmunster blijft die dag een onvergetelijk moment.
The post Karel Gits uit Ingelmunster had een unieke ontmoeting met Bruce Springsteen in Hotel Amigo in Brussel appeared

Lees meer »

Bruggeling Pihilip Milanov naar de Olympische Spelen

De Internationale Atletiekfederatie World Athletics heeft dinsdag de definitieve olympische ranking bekendgemaakt. Voor dertien Belgen is dat goed nieuws en ook voor Philip Milanov. Hij mag zich in het discuswerpen opmaken voor Parijs.
The post Bruggeling Pihilip Milanov naar de Olympische Spelen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tweede alzheimermedicijn goedgekeurd in de VS

Het Amerikaanse farmabedrijf Eli Lilly heeft in de Verenigde Staten toestemming gekregen van toezichthouder FDA om een nieuw alzheimermedicijn op de markt te brengen. Het gaat om het tweede goedgekeurde medicijn dat de progressie van de slopende hersenziekte vertraagt.

Lees meer »

Hele dorp aan Gardameer lamgelegd na virusuitbraak: honderden mensen ziek

In plaats van te genieten van een zorgeloze vakantie in Torri del Benaco aan het Gardameer in Italië zijn honderden mensen ziek geworden. Een uitbraak van het norovirus heeft het hele dorp lamgelegd. De afgelopen dagen zijn veel mensen in het ziekenhuis opgenomen die last hadden van braken, misselijkheid, buikkrampen en koorts, zo meldt ‘La Repubblica’.

Lees meer »

Tentoonstelling in Langemark katapulteert je terug naar Bakelandtstoet

Juni is in de aanloop van de Musical Bakelandt bezaaid met activiteiten en evenementen rond de legendarische struikrover. Van de Facebookactie ‘Waar is Ludovic?’ tot een expo over de tien Bakelandtstoeten. “Het is verrassend om jezelf terug te zien op foto’s van dertig à veertig jaar geleden”, zeggen samenstellers Luc Descamps en José Rondelez van het Bakelandtcomité.
The post

Lees meer »

Leerlingen VBS Nieuwkerke schrijven boek met Marc de Bel

Dankzij de financiële steun van het dynamoproject van Cultuurkuur schreven de leerlingen van VBS Nieuwkerke van het vijfde en zesde leerjaar samen met Marc de Bel een boek. “Dankzij de firma Clarebout Potatoes en de gemeente Heuvelland drukten wij Het beest van Heuvelland”, vertelt juf Annemie Delerue.
The post Leerlingen VBS Nieuwkerke schrijven boek met Marc de Bel appeared

Lees meer »

Samson & Marie namen nieuwe clip ‘Naar Zee’ op tijdens een zonnig moment op het strand van De Haan: “Ik ben een meisje van de zee!”

Het was op een zonnige maandag dat Samson & Marie hun nieuwe clip opnamen op het strand, nabij het Zeepreventorium in De Haan. Heel wat toevallige strandgangers keken raar op toen medewerkers van Studio 100 een opnameset aan het plaatsen waren, waarna de bekende personages ter plaatse kwamen. Naast brandweerman Bill, kunstenares Trees, bakkerin Florentine, turnleraar Tarik en de burgemeester

Lees meer »