Juf Martine gaat na 42 jaar met pensioen in Oeselgemse basisschool Mikado en krijgt erehaag als afscheid

Juf Martine Vanhamme (62) kreeg donderdagochtend een mooie ode in basisschool Mikado in Oeselgem. Daar vormden de tweehonderd leerlingen uit het kleuter en lager onderwijs een erehaag voor de juf die er een carrière van 42 jaar heeft op zitten.

Het is weinig mensen gegeven, ruim veertig jaar op dezelfde plek kunnen werken. “Ik heb eerst twee jaar interimjobs gedaan en dan kon ik enkele uren per week aan de slag in de basisschool waar ik als kind zelf nog op de schoolbanken heb gezeten”, zegt juf Martine, die sindsdien altijd les heeft gegeven aan leerlingen van het vijfde leerjaar.

Onverwachte start

“Ondertussen geef ik al les aan kinderen van de tweede generatie en zie ik mama’s en papa’s aan wie ik zelf nog les heb gegeven. Zo besef je pas hoe vlug de tijd gaat. Toen ik indertijd begon, was dat vrij onverwacht. Mijn voorgangster zuster Felicia besliste het weekend voor 1 september om er mee te stoppen en ik mocht in allerijl overnemen. Gelukkig had ze alle lesmateriaal netjes op stencils achtergelaten, dus de overgang verliep vrij vlot.”

Juf Martine werd ’s morgens in alle vroegte bij haar thuis in Oeselgem door enkele collega’s met de fiets opgehaald. Van daar ging het naar school, waar ze samen met het lerarenkorps mocht ontbijten. Nadien vormden alle leerlingen een erehaag en kreeg ze een mooi boeket bloemen en nog wat cadeautjes. “Volgende week donderdag volgt er een show waarbij alle leerlingen voor har zullen optreden”, zegt directrice Els Desmet. “Nu zitten we in een projectweek rond de dierentuin en die kent zijn apotheose op vrijdag 1 maart. Eens dat achter de rug is, willen we juf Martine een waardig afscheid geven, want ze verdient het absoluut.”

(vadu/foto vadu)

The post Juf Martine gaat na 42 jaar met pensioen in Oeselgemse basisschool Mikado en krijgt erehaag als afscheid is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

JCI Harelbeke laat tekening van Arthibau schilderen voor goede doel: “Leuk dat de kinderen zelf kleuren mogen kiezen”

Vandaag, zondag 30 juni, daagt JCI Harelbeke iedereen uit om te schilderen op het Marktplein in Harelbeke. De bedoeling is een tekening van kunstenaar Arthibau, alias Bruno Duvillier, in te schilderen voor een goed doel. Dat kan nog tot 17 uur deze namiddag.
The post JCI Harelbeke laat tekening van Arthibau schilderen voor goede doel: “Leuk dat de kinderen

Lees meer »

“Warmte van gezin kunnen we nooit vervangen”: pleegkinderen komen (lange tijd) in ziekenhuis terecht door plaatstekort

Een kinderziekenhuis kan de warmte van een gezin nooit vervangen, terwijl dat net is wat een kind nodig heeft. Dat zegt professor en kinderarts Ann De Guchtenaere van het UZ Gent, dat net als andere ziekenhuizen af en toe pleegkinderen (lange tijd) opvangt door een groot tekort aan crisisopvangplaatsen. Concreet zoekt Pleegzorg Vlaanderen meer dan 400 zulke plaatsen voor dringende

Lees meer »

Spanje overleeft schoppartij en penaltydiscussie tegen Duitsland

Spanje plaatste zich als eerste land voor de halve finale van het EK na een bewogen wedstrijd waarin het eerst een schoppartij overleefde en daarna een cruciale handsbalbeslissing in zijn voordeel zag beslecht. Mikel Merino, een onbekende middenvelder van Real Sociedad, kopte de 2-1 tegen Duitsland in de verlengingen binnen.

Lees meer »

Woonzorgcentrum Rozenberg Oostrozebeke breidt uit: “20 assistentiewoningen, dagopvang en dienstencentrum”

In Oostrozebeke wordt het woonzorgcentrum Rozenberg uitgebreid met 20 assistentiewoningen, een dagopvang en een ontmoetingsplaats voor buurtbewoners. Rozenberg kwam de voorbije jaren in opspraak door de insulinemoorden. Een aantal ouderen kregen er, al dan niet opzettelijk, teveel insuline toegediend waardoor 3 mensen overleden. Na die moeilijke periode moet de geplande uitbreiding een nieuw, positief hoofdstuk worden voor het woonzorgcentrum.

Lees meer »

Voor één keer spreken we de inwoners van de chicste wijk van het land: Knokke-Zoute. “Het is een stukje paradijs voor wie het nog kan betalen”

Knokke wil het unieke karakter van het Zoute bewaren: aan de kronkelende smalle paadjes en witte villa’s met rode dakpannen mag niet geraakt worden. Kortom, het Zoute wordt mogelijk nóg wat exclusiever. Maar wie zijn de mensen die er wonen nu écht? Welke clichés kloppen en welke niet? In witte sneakers en met een hemelsblauw linnen hemd trokken we op

Lees meer »

Jumbo-baas al veel eerder verdacht van witwassen. Dit kwam nooit naar buiten. Maar bedrijfstop én familie wisten het wél

Ooit was hij één van de meest gevierde CEO’s van Nederland, maar in september moet hij toch voor de rechter verschijnen. Voormalig Jumbo-topman en mede-eigenaar Frits van Eerd wordt beschuldigd van grootschalig witwassen. Bij zijn arrestatie in 2022 uitten de bedrijfstop en zijn familie hun verbazing. Onterecht, zo blijkt nu: van Eerd werd al sinds 2014 verdacht in een vergelijkbare

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Zowel in Rusland als in Oekraïne schade door nachtelijke droneaanvallen

Hongarije heeft een voor maandag gepland gesprek tussen zijn minister van Buitenlandse Zaken, Péter Szijjártó, en diens Duitse collega Annalena Baerbock geannuleerd, meldt het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdagavond. Het ministerie stelt dat “een serieus en eerlijk persoonlijk gesprek” tussen de twee ministers “erg belangrijk” zou zijn geweest in het licht van het bezoek van de Hongaarse premier Viktor

Lees meer »

Gerechtspsychiater Paul Lodewyck zwaait na veertig jaar af: “Met iemand als Alexander Dean zie ik het niet meer goed komen”

Na ruim veertig jaar in opdracht van het gerecht in het hoofd te hebben gekeken van moordenaars, brandstichters, verkrachters, agressievelingen en andere criminelen, gaat psychiater en criminoloog Paul Lodewyck (75) met pensioen. “Welke les ik trek uit veertig jaar forensische psychiatrie? Dat de mens potverdorie een ingewikkelde maar fascinerende constructie blijft.”
The post Gerechtspsychiater Paul Lodewyck zwaait na veertig

Lees meer »