Ingrijpende werken aan kruispunten op R8 tussen Kortrijk en Harelbeke

Op 4 maart starten ingrijpende werken aan de kruispunten op de R8 tussen Kortrijk en Harelbeke.

Het gaat om de kruispunten en de Zandbergstraat, Hippodroomstraat, Gentsesteenweg en Kortrijksesteenweg. Deze werken moeten het veiliger maken om over te steken en het verkeer op de R8 vlotter te laten verlopen. Fase 1 start op maandag 4 maart. Er wordt gewerkt op het kruispunt van de Ringlaan (R8) met de Kortrijksesteenweg, alsook aan de fietspaden langs de N43 aan de zijde van de oneven huisnummers in Kortrijk en aan de zijde van de even huisnummers in Harelbeke. De werken zullen heel wat hinder meebrengen voor zowel fietsers, openbaar vervoer als het lokale verkeer.

Omleidingen voor fietsers

De kruispunten van de Ringlaan (R8) met de Kortrijksesteenweg (N43) en Gentsesteenweg (N43) en met de Hippodroomstraat zijn afgesloten voor fietsers, net als de aansluiting met het jaagpad langs de Leie. Fietsers tussen Harelbeke en Kortrijk volgen in beide richtingen een omleiding via de Herdersstraat, Zandbergstraat en Deerlijksestraat.

Gemotoriseerd lokaal verkeer

Verkeer op de Ringlaan (R8) rijdt over 1 rijstrook, in elke rijrichting. Verkeer vanuit de Kortrijksesteenweg en Gentsesteenweg kan de Ringlaan niet oversteken. Deze worden eenrichtingsstraten, wegrijdend van de Ringlaan.

Lokaal verkeer

Verkeer naar Kortrijk rijdt via de Herdersstraat, Hippodroomstraat en Deerlijksestraat.

Verkeer naar Harelbeke rijdt via de Deerlijksestraat, Hippodroomstraat, Ringlaan (R8) en de Kortrijksesteenweg (N43)

Meer info ophttps://wegenenverkeer.be/werken/veiliger-oversteken-en-fietsen-op-ringlaan

The post Ingrijpende werken aan kruispunten op R8 tussen Kortrijk en Harelbeke is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Op de fiets een strijder, ernaast een schone mens”: portret van overleden voormalig geletruidrager Gilbert Desmet (93)

In Lichtervelde is zondagnacht oud-wielrenner Gilbert Desmet op 93-jarige leeftijd overleden. Smetje was de oudste nog in leven zijnde Belgische geletruidrager. Naast zijn twaalf dagen in het geel won hij meer dan honderd koersen, waaronder Parijs-Tours en de Waalse Pijl. Een portret van een skone mens.
The post “Op de fiets een strijder, ernaast een schone mens”: portret van

Lees meer »

Mobiele escape game rond dementie in Izegem

De werkgroep dementievriendelijke gemeente organiseert van 26 juni tot en met 6 juli een mobiele escape game rond dementie. ‘De tuin van Victoria’ geeft je een beter inzicht om dementie te begrijpen en vindt plaats in Kasteel Wallemote in de Kokelarestraat 85.
The post Mobiele escape game rond dementie in Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ineos is een stelletje ongeregeld. Het presenteert voor deze zo al complexe Tour liefst vier kopmannen”

En plots zei Carlos Rodriguez in de perszaal dat hij mikt op eindwinst in de Tour de France. Een boutade is dat volgens onze analist Michel Wuyts niet. Grootspraak nog minder. “Het moet zijn dat hij in al zijn optimisme kansen ziet.” Maar er is natuurlijk meer. “Want er zijn onderliggende redenen voor Carlos’ uitspatting. Ineos is een stelletje ongeregeld.”

Lees meer »

Plopsaland vrijgesproken voor zwaar ongeval met Mega Mindy jetski, bediener krijgt opschorting: “Hij is er echt het hart van in”

Plopsaland De Panne is door de strafrechter in Veurne vrijgesproken voor een zwaar ongeval met de Mega Mindy jetski waarbij een 55-jarige vrouw uit Hofstade vorig jaar zwaargewond raakte aan de arm. De rechter vond dat het pretpark geen enkele fout maakte. Wel schuldig: de 49-jarige man die de waterattractie bediende en zijn inspectieronde vergat. De man kreeg de gunst

Lees meer »

Groen kondigt einde samenwerking aan met Vooruit in Hasselt: “Want de socialisten werken achter onze rug aan voorakkoord met N-VA” 

Groen Hasselt wil in oktober met een eigen lijst deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Dat maakt de partij net zelf bekend. Daarmee komt er een einde aan ruim 24 jaar samenwerking tussen de groenen en de socialisten in Hasselt. Volgens Groen zelf heeft Vooruit eerder gemaakte afspraken rond een kartel voor de verkiezingen in oktober "eenzijdig opgezegd". “Maar we staan sterker

Lees meer »

’t Saam Campus Cardijn succesvol tijdens Wood Skills

Tijdens het schooljaar namen verschillende secundaire houtscholen uit Oost- en West-Vlaanderen deel aan Wood Skills. Daar konden de scholen een project indienen en dit werd voorgesteld tijdens het slotevenement in Waregem. Ook ’t Saam Campus Cardijn nam deel met twee verschillende klassen.
The post ’t Saam Campus Cardijn succesvol tijdens Wood Skills appeared first on KW.be.

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Afgelopen week 800 Russische bommen op Oekraïne, Zelensky vraagt opnieuw meer luchtafweer

Oekraïne kreeg afgelopen week te maken met 800 Russische glijbommen. Die werden boven het land gedropt door Rusland. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky wijst op de noodzaak van meer luchtafweersystemen en middelen om de Russische gevechtsbommen neer te halen. Hij vraagt hiervoor nogmaals om meer hulp van het Westen. Lees hier de ontwikkelingen van zondag 30 juni terug.

Lees meer »