GO! Basisschool De Polyglot heeft eigen boekenruilkast:“Ook voor wie geen leerling is”

“Met trots introduceren we de boekenruilkast,” klinkt het bij GO! Basisschool De Polyglot in Spiere-Helkijn. Kinderen en ouders kunnen na schooltijd een Nederlandstalig boek ontlenen. Als het uit is, kunnen ze dat ruilen voor een nieuw boek. “We willen kinderen aanzetten om zoveel mogelijk in het Nederlands te lezen”, klinkt het.

De Polyglot wil met de boekenkast iedereen de mogelijkheid verschaffen om Nederlandstalige boeken te lezen. Zo hoopt de school kinderen die minder taalvaardig zijn, extra kansen te bieden om de woordenschat uit te breiden.

“Kinderen aanzetten om zoveel mogelijk Nederlands te lezen is hiervan de opzet”, zegt Marijke Desmet, de directrice van GO! Basisschool De Polyglot. “We brengen Nederlandstalig onderwijs, maar hebben veel Franstalige leerlingen en dus ook ouders uit Wallonië. We hebben 500 leerlingen die uit 44 (!) verschillende gemeenten komen. Heel wat van over de taalgrens. Dit is dus een heel bewuste keuze van de ouders. Wij zetten hard in op taalonderwijs. De boekenruilkast is daar één voorbeeld van.”

Nieuwbouw

Door de groei van het leerlingenaantal is de school genoodzaakt om uit te breiden. “Daarom komt er een nieuwbouw, waarvan de grondwerken volgende week starten. Het wordt dus een druk anderhalf jaar. In september 2025 hopen we er onze intrek te nemen. Nu al moeten we klaslokalen huren boven de sporthal. Er staan ook containerklassen die dan kunnen verdwijnen.”

“We willen kinderen aanzetten om zoveel mogelijk Nederlands te lezen”

“Op 18 maart is er ons schoolfeest, maar door deze werken hebben we een alternatief feest op poten gezet. Het wordt een Doe Namiddag, met als thema bouwen, waarop natuurlijk ook ouders en grootouders welkom zijn. Jaarlijks ontvangen we toch 1.300 mensen”, aldus nog Marijke Desmet.

The post GO! Basisschool De Polyglot heeft eigen boekenruilkast:“Ook voor wie geen leerling is” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“De solidariteit in het land is heel groot”: Thierry Daelewyn zamelt geld in voor kinderen in Combodja

Op 15 september organiseert Hope For The Children voor de tweede keer ‘Wandel voor Cambodja’. Dokter Thierry Dalewyn (68) uit Waregem begon 12 jaar geleden met het project dat ondertussen al 170 kinderen hulp bood. “Dit is mijn levenswerk, ik ben daar thuis”, klinkt het.
The post “De solidariteit in het land is heel groot”: Thierry Daelewyn zamelt geld

Lees meer »

Kris Decleir neemt afscheid als voorzitter feestcomité: “Volgend jaar kom ik kijken”

De kermis in Kortemark draaide sinds 24 augustus op volle toeren, dankzij de goed draaiende kermismolen van het feestcomité. Voorzitter Kris Decleir hangt na 20 jaar zijn voorzitterssjerp aan de haak en komt in 2025 als gewone kermisganger naar End Summer.
The post Kris Decleir neemt afscheid als voorzitter feestcomité: “Volgend jaar kom ik kijken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik voelde het warme bloed uit mijn lijf lopen”: Ingrid (59) getuigt moedig nadat ze door ex-man werd neergeschoten met jachtgeweer

De hele rechtszaal in Mechelen kreeg ze muisstil. Ingrid, een 59-jarige mama van drie kinderen, heeft de dood in de ogen gekeken toen ze in oktober 2023 in Sint-Amands door haar ex-man werd neergeschoten met een jachtgeweer. “Het beeld hoe hij boven mij gebukt stond met dat geweer, vergeet ik nooit”, getuigde ze pakkend tijdens de zitting. Iwan R. (59)

Lees meer »

DISCUSSIE. Moet VRT-CEO Delaplace opstappen?

Frederik Delaplace (54) mocht het woensdag in het Vlaams Parlement komen uitleggen, nadat hij creatief directeur Ricus Jansegers en netmanager Lotte Vermeir bij VRT aan de deur zette. “Ik ben hier niet gekomen om de boel op stelten te zetten en ze na een jaar achter te laten”, zei de CEO van VRT toen hij vier jaar geleden werd aangesteld.

Lees meer »

“Geen signalen dat schutter München gevaar vormde”

De 18-jarige Oostenrijker die werd gedood toen hij donderdag een terroristische aanslag wilde plegen op het Israëlische consulaat-generaal in de Duitse stad München, vertoonde geen signalen dat hij een gevaar vormde hoewel er vermoedens van radicalisering waren. Dat stellen de Oostenrijkse autoriteiten.

Lees meer »

Basisschool De Dorpsparel viert tienjarig bestaan op 7 en 8 september: “Unieke visie en groene omgeving”

Op 1 september 2014 opende De Dorpsparel de deuren nadat er 14 jaar geen schooltje meer was. Tien jaar later bloeit en groeit de school nog steeds, en dat wordt gevierd met een rommelmarkt, een reuzespeelstraat en een optreden van de Schorriemorrieband.
The post Basisschool De Dorpsparel viert tienjarig bestaan op 7 en 8 september: “Unieke visie en groene

Lees meer »