Fietsendief dankzij cameramonitoring op heterdaad betrapt op Stationsplein in Kortrijk

Op woensdagnamiddag 28 februari kon de politiezone VLAS opnieuw een fietsendief op heterdaad betrappen toen hij zijn slag wilde slaan op het Stationsplein in Kortrijk.

De feiten gebeuren rond 14.30 uur. Een alerte dispatcher merkte tijdens het monitoren van de camerabeelden een verdachte man op aan het Stationsplein. Hij was voortdurend aan het checken welke fietsen er niet goed gesloten waren. Even later zag de politieman via de camerabeelden duidelijk hoe de verdachte plots een niet afgesloten fiets nam en er mee wegvluchtte.

Franse nationaliteit

Terwijl de verdachte vanuit de dispatching gevolgd werd via de camerabeelden, werden tegelijkertijd enkele politieteams richting de fietsendief uitgestuurd. Lang kon de verdachte de fiets die hij gesloten had niet in zijn bezit houden, want aan de Taxistandplaatsen ter hoogte van het Parkhotel werd hij meteen klemgereden.

De verdachte, een meerderjarige man met de Franse nationaliteit, werd overgebracht naar het commissariaat voor verder onderzoek.

The post Fietsendief dankzij cameramonitoring op heterdaad betrapt op Stationsplein in Kortrijk is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Gemeente bedankt Mooimakers met hapje en drankje

De gemeente trakteerde de plaatselijke Mooimakers op hamburgers. “Als dank voor een jaar lang zwerfvuil ruimen, konden onze Mooimakers in het voormalige stationsgebouw van een maaltijd genieten”, vertelt milieuschepen Chris Verhaeghe (Open Vld). “Groot-Staden telt momenteel 63 Mooimakers”, pikt milieuambtenaar Jeroen Vermeersch in. “Extra Mooimakers zijn altijd welkom. Wij voorzien ze van het nodige materiaal
The post Gemeente bedankt

Lees meer »

Zware brand in loods op boerderij in Kalmthout

In de Heikantstraat in Kalmthout woedt sinds vrijdagochtend een stevige brand in een boerderij. Het vuur ontstond in één van de loodsen op het terrein. Er zijn gelukkig geen gewonden. De loods, die dienst doet als werkstal, lijkt wel volledig verloren te zijn.

Lees meer »

“Er zijn grenzen overschreden, langs beide kanten”: Kim Kay slaat in emotionele brief terug naar haar ontdekker

“Ik zou graag één keer reageren, in mijn eigen woorden.” Kim Kay (46) is enorm geschrokken van de kwetsende woorden van haar ontdekker, John Terra. “Ik had nooit een probleem met haar, zij had een probleem met zichzelf”, zei Terra onder andere. De met medische problemen geplaagde zangeres wil nu de puntjes op de i zetten en schreef een emotionele

Lees meer »

Koen Crucke trekt met MC Spaghetti naar Nederland: “Er zijn enkele aanpassingen nodig, maar minimaal”

Koen Crucke (72) trekt met z’n alter ego de grens over. Met een overvolle agenda gaat Discobar Joossens ft MC Spaghetti nu ook internationaal. Na hun 100ste optreden op de Antwerp Pride is hun populariteit ook bij onze noorderburen gestegen en daarom sloten ze een deal met een Nederlands boekingkantoor. “Pubers, twintigers, dertigers, veertigers… Ze gaan allemaal uit hun bol.”

Lees meer »

OPINIE – Het is hopen dat er geen regenrecords meer sneuvelen… want we zijn nog niet klaar om overstromingen te vermijden

“Stond het Thermae Palace in Antwerpen, dan was het al lang gerenoveerd.” De Oostendse kandidaat-burgemeesters John Crombez en Bart Tommelein waren het toch over één iets eens, zondag in De Zondag. In een pittig dubbelinterview lieten ook deze West-Vlaamse politici verstaan dat er te weinig geld naar onze provincie gaat. Een verzuchting die maar blijft terugkomen… En volgens de formatiebronnen

Lees meer »

Verdediger Laurent Lemoine is laatste aanwinst voor Essevee: “Beste keuze voor mijn carrière”

Essevee heeft afgelopen weekend aangeknoopt met een nieuwe zege op het veld van Eupen. Daarin mocht de zevende en laatste inkomende transfer Laurent Lemoine zijn debuut vieren. “Als een club als Zulte Waregem komt, dan is dat een opportuniteit”, zegt de 26-jarige verdediger die de overstap maakte van Deinze.
The post Verdediger Laurent Lemoine is laatste aanwinst voor Essevee:

Lees meer »

NPE is klaar om het beleid zelf in handen te nemen in Pittem: “Communicatie en dienstverlening staan bij ons op één”

Op vrijdagavond 13 september stelde NPE officieel haar kandidaten en programma voor waarmee ze naar de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober trekken. Met een lijst met heel wat nieuwe gezichten en een goed onderbouwd programma beweren ze klaar te zijn om het heft in eigen handen te nemen.
The post NPE is klaar om het beleid zelf in handen te

Lees meer »

Wout van Aert over ‘unieke’ contractverlenging en herstel na Vuelta-crash: “Ik keer terug op m’n topniveau, dat weet ik zeker!”

De triestigste week uit zijn leven, heeft hij naar eigen zeggen achter de rug. Wout van Aert (30) likt nog steeds de wonden van zijn zware valpartij in de Vuelta. Dan kwam déze ‘boost’ precies op tijd: een contractverlenging bij Visma-Lease a Bike tot het einde van zijn carrière, godbetert! Uniek in wielerland. Van Aert XL over wat lastig en

Lees meer »

“Dacht dat we eerste en tweede werden”: Belgen vallen net naast podium in wegrit bij junioren mannen, Noor Orn-Kristoff pakt titel

Felix Ørn-Kristoff heeft zich op het EK wielrennen in Limburg tot Europees juniorenkampioen gekroond in de wegrit. De 18-jarige Noor triomfeerde na 129,7 kilometer tussen Heusden-Zolder en Hasselt. Matijs Van Strijthem en Nio Vandevorst vielen net naast het podium. Vandevorst: “Eerlijk: ik wist op het einde niet dat er nog drie man weg was. Ik dacht dat we eerste en

Lees meer »

Politie onderzoekt verschillende diefstallen van elektrische fietsen in Brugge: “Was nochtans dubbel gesloten”

Dieven hebben donderdagavond een elektrische fiets ter waarde van enkele duizenden euro’s gestolen ter hoogte van Howest in Brugge. “Mijn fiets was nochtans dubbel gesloten”, zucht slachtoffer Fien Dhondt. “Al snel hoorde ik dat ik niet het enige slachtoffer was.”
The post Politie onderzoekt verschillende diefstallen van elektrische fietsen in Brugge: “Was nochtans dubbel gesloten” appeared first on KW.be.

Lees meer »